Мигрантите низ Македонија

Т

Триптико

Гостин
@langelina точно. Ние сме шупаци, затоа што го браниме дворот. Да ја анализираме причината? Нема потреба од анализи. Ни сме учествувале во почнувањето на тие војни, ни пак нѐ интересира, зошто се почнати. Јас не сум водел војна, ама пола фамилија во спец единици, водеа. Твоево врска нема со реалноста. Разбери дека воен бегалец и економски емигрант не е исто. Едниот бега, другиот е како турист во споредба со него.

Макед0нер

Red Devil
Член од
7 март 2012
Мислења
759
Поени од реакции
642
@langelina точно. Ние сме шупаци, затоа што го браниме дворот. Да ја анализираме причината? Нема потреба од анализи. Ни сме учествувале во почнувањето на тие војни, ни пак нѐ интересира, зошто се почнати. Јас не сум водел војна, ама пола фамилија во спец единици, водеа. Твоево врска нема со реалноста. Разбери дека воен бегалец и економски емигрант не е исто. Едниот бега, другиот е како турист во споредба со него.
Џабе објаснуваш нели гледаш изгубен случај е -_-

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Добар коментар - овие т.н. бегалци се биолошкото оружје по кое трагаше САД пред десетина години. Орди од луѓе со низок IQ кои треба да ја збогатат и разубават досадната Европа. Еве лемингзите од исланд веќе се пријавуваат да вдомат бегалци.
Апелирам до унгарската полиција да ги залови бегалците и да ги препрати во Исланд.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.380
Поени од реакции
1.973
Дел од воведниот пост, од страницата на фејсбук, каде што се организирале Исланѓаниве:

Dear Eygló Harðar – Syria is Calling, is a platform to write the minister of Welfare a letter publicly. The idea is to show the government that there exists a will to receive even more refugees from Syria than the 50 that have already been discussed. We want to push the government – show them that we can do better, and do so immediately! In 1973 we received 4,000 refugees from the Westman Islands overnight after a volcanic eruption, when everyone helped – and we should not forget the number of foreign volunteers that came to the country to help then.

Refugees are human resources, experience and skills. Refugees are our future spouses, best friends, our next soul mate, the drummer in our children’s band, our next colleague, Miss Iceland 2022, the carpenter who finally fixes our bathroom, the chef in the cafeteria, the fireman, the hacker and the television host. People who we'll never be able to say to: "Your life is worth less than mine."
Секоја чест за намерата, за хуманоста на организаторов и на тие што се приклучиле кон повикот.. Несебично и хумано, нема муабет тука. Ама во исто време и наивно до коска.

Ако успеат да ја спроведат намерата, за брзо време истите овие што сега сакаат да им помогнат на мигрантите, ќе сватат дека оваа муслиманска, црнечко-арапска багра, нема никаква допирна точка со горе спомнатите бегалци/мигранти од " Vestmannaeyjar ".
Кога ќе видат какво племе затуцано примиле дома, ќе добијат желба тие "човечки ресурси, искуство и вештини, идни брачни партнери и идни најдобри пријатели", спомнати во цитираниот пост, да ги фрлат во морето..

C

Castiel

Гостин
Стварно? Афганистан, Ирак и Сирија нели беа држави?
Кога одат војниците на НАТО у Афганистан, Ирак и Сирија кој ги проверува и скенира?

Ова не е кантер страјк, бе дечко!
Мигрантите допрва ќе доаѓаат, оти тој ебен запад што не сака да ги прими, пред тоа им ги разеба државите.
Некои од тие луѓе ќе останат и во македонија. не оти сакаат, туку оти ќе немаат каде. Редно е да поченете да се навикнувата да гледате подалеку од маалото и локалниот фудбалски клуб.
Taка де дека немаат каде. Ич не е сумњиво што 90% од мигрантите се возрасни мажи. Чисто онака. И нормално галје ти е на тебе утре коа ќе пукнат тука ти нема да гинеш. Ќе не регрутираат нас сите што сме способни за војна мажи да се браниме од некои идиоти од пичку матер ради некоја нивна света војна. Така жали ги.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Aко, ако нека им се трупаат, највеќе би сакал да им навлезат само мажи-имигранти, а на овие ја би им препорачал и жените, ќерките и сестрите да им ги дадат да се забавуваат со нив по дома

http://www.kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=77571

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Дечко, дај бе отараси се од политика!!! Преку кур си ми дојден (а верувам и на многу други) со тие соросовци и вмросовци више у секоја факинг тема ебате! Ако немаш шо да пишеш во врска со темата па поарно преќути си, напорен стануваш со твоите провладини просеравања...
Не ме читај и не ми реплицирај
И за тебе и другите како тебе ме били кур.

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Само со време нек тргнат од дома алкохол, библии, свинско, книги со христијанска содржина, рок музика, кучиња, нек одредат посебни соби само за жени, за своите нек набават бурки, нек бришат сите ТВ канали кои можат да ги вознемират религиозните чуства на имигрантиите нек се сунетат и нек обележат во која насока се наоѓа мека

Kajgana Shop

На врв Bottom