Место за средношколци

Член од
8 јануари 2009
Мислења
154
Поени од реакции
5
Па шо знам, прва втора година треба да мирисаат девојчињата уште на млеко, а не на алкохол цигари и машка полова течност. Ја у тоа време се шуњав низ маало, нешо позади основно седење бацуфки кисуфки ово оно.....кафичи незнаевме шо се, дискотека мнооогу ретко ако начекаме гратиси али у тоа време имаше медиум парти, до 12 па у 12и15 23ка задња и накај дома побрзо.....
hahahahahahahahahaha:zver:

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
не бе казабланка треба анплагд .. а не ми се свири анплагрд сакам комплет бенд да одиме не ми е интересно анплагд :) ај другата недела сум слободен ке идам по некој локали ке се распрашам па ке ве обавестам шо како :)

провери ПП :helou:
Можете да се ставите во Каза да свирите. Баш пред една недела мои другари онака се собраа од заебанција и свиреа целосно со се бубањ, бас пејачка и гитара. Иначе на 19 ноември овој четврток што доаѓа има рок журка во Казабланка правам па поминете. :D

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Можете да се ставите во Каза да свирите. Баш пред една недела мои другари онака се собраа од заебанција и свиреа целосно со се бубањ, бас пејачка и гитара. Иначе на 19 ноември овој четврток што доаѓа има рок журка во Казабланка правам па поминете. :D
брат како бе у каза.... со бубњеви мало е... ке го срушиме :)))

\m/arko

Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
брат како бе у каза.... со бубњеви мало е... ке го срушиме :)))
Ти викам бубањот може да се стави одма тоа местото над шанкот. Другаров што лупаше имаше сет со апла поголем бас прелази и 3 чинели + дупла хаха па види :D

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Ти викам бубањот може да се стави одма тоа местото над шанкот. Другаров што лупаше имаше сет со апла поголем бас прелази и 3 чинели + дупла хаха па види :D
а барем звукот добар беше ? к*рац ... ние у бариста свиревме па бубањот беше претерано гласен... а не па вака :D

\m/arko

Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
а барем звукот добар беше ? к*рац ... ние у бариста свиревме па бубањот беше претерано гласен... а не па вака :D
Другар звукот може да се среди, ако е ептен гласен бубањот ќе се земе малце појаки појачала или ќе се зголеми гласот на појачалата. Сепак мислам дека топ би излегло дека типов што лупаше на бубњевите (ако си ги слушнал Амброз со новиот бубњар епа тој е) едноставно ги силување и на крај пак супер испадна.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
У средношколските дни, кои не ми се многу дамнешно искуство, одевме во Папаја, Колосеум, правевме локални журки по маалски или немаалски кафулиња (од кои земавме бедна провизија), Маракана, хм... Што знам, знаевме некогаш да одиме и во кафеана. Немаше некој стил или насока во која ни се движеше излазлакот. Сите си имавме стил, ама никој не го кочеше истиот во дружбата.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Уште од мал научив дека улицата ми е подрага него кафич/дискотека.Уше ко малецки со другарите дремевме по улици,играјки жмурки,фудбал,баскет,брканици,ова она,после во 6то одделение филм ми беше Yu-Gi-Oh!Језда немавме оригинални декови,али ептен ни беше филинг ко ке седневме онака у маало,и сите поделени у парови си се картаме,и си грицкаме сончоглед.Сеуште сум по улици,у кафич имам отидено 2-3 пати,и тоа на родендени,дискотеки исто 3-4 пати,вулкан еднаш памтам,2 пати левел и еднаш кабрио мислам беше.Едноставно не ме привлекуе.Секој викенд и понекад преку недела,си поминуем што е можно поисчилано,на наши места,со наши луѓе,пие кој сака,кој не сака ке земе една чаша,две,колку за мерак на друштвото,и остатокот го поминува лајт со лименче Sprite(јас:helou:).Се заебаваме,се смееме,си слушаме музиче,и не се клошариме по топици(Лилее,најубафко си поминафме вчера,ги сакам моите пичли).Се прашувам дали стварно си поминуваат најубаво?Толку им е turn-on да бидат видени?Sheesh...

...Да не се повторувам.:smir:

proxx

The Hardcore!
Член од
1 март 2007
Мислења
226
Поени од реакции
4
Хаха.. абе убаво рекоа некои од вас, улицата и клупата му е мајката, не треба да плаќам за едно пиво 0.3 100 денари, за 100 денари си купувам 2 литра и си фурам, сончоглед муабети друштво.. Али тоа е тоа, на младинава им е ладно и сакаат да бидат видени ( уствари коа ќе отидат у школо да се фалат : лелее најдобро беше у Рич, Картел.. незнам каде ) Цел живот сум на улица и клупа.. Порано седеа по школиве, по градинкиве, сега нема живо пиле.. 12/1 навечер жива душа нема.. Бркаат дечковци. 14 год со 18 год.. Ја стварно неможам да сватам, како паѓа на тоа ниво.. Како и да е .. Улица и клупа е најбоље..
А за информација кај да иде младинава 1/2ра година, да си седат дома.. да поучат уште малце не да идат у кафичи и да бараат 20 годишни со коли и мотори.. Кај отиде младинава стварно незнам.. Ај поздрав !
Респект до сите Streeteri :helou:

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
Видете , модерното време носи модерни доблести (кафичи , дискотеки и се остало).. Проблемот не е во искачањата по дискотеки и по остали јавни места. Туку поентата е да бидеш виден , во тоа и тоа место , во тоа фиљан кафуле кај што искачаат сите познати фаци. Улицата , онаа шахта по некоја грешка направена токму за седење и летни пијанки , оној влез со скршена врата што смрди на мочки е идеална за целовечерна дружба ама кој те видел таму бе брачко?
Значи да се навратам , не е проблемот во постоењето на такви познати места , поентата е што народов кој живее на овие простори сосема погрешно ги разбира концептите на местата и искачањата. Значи , целиот негов живот додека има 12-20 години му се заснова на планирање каде ќе излезе следниот викенд! Сосема е преценето искачањето , додека некои исклучоци стриктно искачаат за да си поминат топ , во некое кафуле каде што дружбата и неговото друштво вредат за тие 100 денари за тоа пиво , некои сосема погрешно ги сфаќаат и искачаат со цел да бидат видени , да бидат нафурани носејки 435 броја помала маичка да си ги покаже облините стекнати со стероиди во најбедната маалска теретана.. И на крај , Асален тип , кој размислува нормално и знае дека кога е со своето друштво нема потреба да се покажува „еве што сум“ си продолжува по својот пат, да се напие некое пиво , или доколку е поситуиран да се напие вино или шампањско виски или било што , некој си ги дава последните пари од својата плата за да резервира сепаре и да купи џони вокер за да ги импресионира своите имбецили од друштвото кои и онака немаат високо мислење за него:D

како заклучок би кажал ,
Во ред е седенката на скали во некоја темна уличка , ама во ред е и искачањето по дискотеки и кафичи , секако ДОДЕКА СЕТО ТОА Е УМЕРЕНО!
Значи неможеш стриктно да се одделиш од сите градски случувања и единствена врска со надвор од границите на твоите скали да ти биде преку фб , мсн и други , ама и неможеш па само да се насочиш кон кафулињата и дискотеките.. на крајот на краиштата со едното пропушташ задоволство од физичкото запознавање на некоја личност , а со другото доживуваш банкрот за кратко време..

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
[MkD]Scout;3093679 напиша:
Видете , модерното време носи модерни доблести (кафичи , дискотеки и се остало).. Проблемот не е во искачањата по дискотеки и по остали јавни места. Туку поентата е да бидеш виден , во тоа и тоа место , во тоа фиљан кафуле кај што искачаат сите познати фаци. Улицата , онаа шахта по некоја грешка направена токму за седење и летни пијанки , оној влез со скршена врата што смрди на мочки е идеална за целовечерна дружба ама кој те видел таму бе брачко?
Значи да се навратам , не е проблемот во постоењето на такви познати места , поентата е што народов кој живее на овие простори сосема погрешно ги разбира концептите на местата и искачањата. Значи , целиот негов живот додека има 12-20 години му се заснова на планирање каде ќе излезе следниот викенд! Сосема е преценето искачањето , додека некои исклучоци стриктно искачаат за да си поминат топ , во некое кафуле каде што дружбата и неговото друштво вредат за тие 100 денари за тоа пиво , некои сосема погрешно ги сфаќаат и искачаат со цел да бидат видени , да бидат нафурани носејки 435 броја помала маичка да си ги покаже облините стекнати со стероиди во најбедната маалска теретана.. И на крај , Асален тип , кој размислува нормално и знае дека кога е со своето друштво нема потреба да се покажува „еве што сум“ си продолжува по својот пат, да се напие некое пиво , или доколку е поситуиран да се напие вино или шампањско виски или било што , некој си ги дава последните пари од својата плата за да резервира сепаре и да купи џони вокер за да ги импресионира своите имбецили од друштвото кои и онака немаат високо мислење за него:D

како заклучок би кажал ,
Во ред е седенката на скали во некоја темна уличка , ама во ред е и искачањето по дискотеки и кафичи , секако ДОДЕКА СЕТО ТОА Е УМЕРЕНО!
Значи неможеш стриктно да се одделиш од сите градски случувања и единствена врска со надвор од границите на твоите скали да ти биде преку фб , мсн и други , ама и неможеш па само да се насочиш кон кафулињата и дискотеките.. на крајот на краиштата со едното пропушташ задоволство од физичкото запознавање на некоја личност , а со другото доживуваш банкрот за кратко време..

Не финтата е и кај нас да е како во странство нема во дискотеки мали пуштање ич и готово, ај во америка нека одат по дискотеки или во германија и слично. Кај нас е глупо шо нема закон не е толку ригорозно како во странство, да почнат да затвараат дискотеки заради тоа ќе биди одма подруго :)

Член од
5 април 2009
Мислења
151
Поени од реакции
15
Да не ме сфатил некој погрешно,ги мразам дискотеките и кафичите ради рајата што излага таму.Се собрал крем де ла крем од скопските гимназии,се сликаат по сепариња,повраќаат по вециња,искрено,за мене нема убав помин таму,колку и да се трудам.А вака надвор и на минус шеснаес да е,мене пак ке ми биде убаво,ке се налупаме у некое ќоше цело друштво,кој на кого во скут му легнал,кој на ѕид се потпрел,се мрзнеме,си чиламе,слушаме музика,се глупираме,али битно ни е забавно.Друга потопла варијанта е одење кај другар дома,собирате сите пари и си купувате грицки и гледате филмче,и коментирате глупости и дофрлате.Ем си поминувате закон,ем другарите ги осеќате за поблиски.Мп3 плеер/мобилен со мп3 е задолжителен =)

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
BlindGuardian не би сакал да те напаѓам , ама сепак ќе се повторам .. Треба да се има баланс помеѓу тие две нешта . Неможеш вечно да тапкаш во едно место. Со тоа замо затупуеш. Искрено, сега така мислиш , за некое време.. е ќе видиш , имаш 17 години , уште не си видел ништо од животот. Не дека јас нешто многу сум видел , ама сепак со 5 години повеќе од тебе имам нешто повеќе поминато.
Кога ќе дојдеш на факултет , ќе видиш како ќе се сменат работите

Член од
5 април 2009
Мислења
151
Поени од реакции
15
Друже,не верувам дека ке се сменат премногу работите,тој став ми останал уште од мал,дека улицата ми е подрага однего кафичите,и сепак,ако се задржи истото друштво,зашто да се сменат работите?Почитување за тоа што си постар,ама на темава возраста не игра голема улога,туку вкусот и прилагодливоста,а на темава пишуваат луѓе од 13-14 па до 20 и нешо години.А тоа дека затупувам не знам во кој смисол е,искрено мразам гужви,а не е дека не сум упатен во тоа што се дешава низ градов,сум пробал,али едноставно не ми се допаѓа.И напротив,тоа што си на улица ти нуди поголем видик на работите,барем кај мене е така =)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Друже,не верувам дека ке се сменат премногу работите,тој став ми останал уште од мал,дека улицата ми е подрага однего кафичите,и сепак,ако се задржи истото друштво,зашто да се сменат работите?Почитување за тоа што си постар,ама на темава возраста не игра голема улога,туку вкусот и прилагодливоста,а на темава пишуваат луѓе од 13-14 па до 20 и нешо години.А тоа дека затупувам не знам во кој смисол е,искрено мразам гужви,а не е дека не сум упатен во тоа што се дешава низ градов,сум пробал,али едноставно не ми се допаѓа.И напротив,тоа што си на улица ти нуди поголем видик на работите,барем кај мене е така =)

Ок ќе видиш сега си 17 , друго е кога си 20 , иако се само три години разлика многу ќе се смениш и јас така мислев ама се менват работите убаво ти кажа scout да не се поврорувам :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom