- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 26.809
- Поени од реакции
- 43.786
Toa e tvojot argument? Go gledase li dokumentarecot koj tvrdi deka tito im ja prodal jugoslovenskata vselenska programa na amerikancite odnosno na kenedi i gi spasil da ne bidat pregazeni od sovetite?ХАХАХАХАХХАХАХ
ААААААХАХАХАААА
Да бе, страшна работа хахаххааToa e tvojot argument? Go gledase li dokumentarecot koj tvrdi deka tito im ja prodal jugoslovenskata vselenska programa na amerikancite odnosno na kenedi i gi spasil da ne bidat pregazeni od sovetite?
Ne e toa za raketite tuku letaloto sto kosmonautite stignuvaat na tloto na mesecinata i se vrakjaat nazad na zemjata.Да бе, страшна работа хахаххаа
Америка лансираше и развиваше свои ракети додека уште овде се боревме против четници и усташи и правевме селски задруги.
Југославија се обиде да направи сопствена противавионска ракета, мислам дека еден прототип се уште е изложен во некој музеј и толку, после купуваше руски и западни ракети а да не збораме дека никогаш не лансираше ни најмал сателит во орбитата.
То се се митови и легенди кои служат да им потераат некоја солзичка на пензионерите и денешните деца.
аааа за тоа ли е?Ne e toa za raketite tuku letaloto sto kosmonautite stignuvaat na tloto na mesecinata i se vrakjaat nazad na zemjata.
Ne znam toa mozda bile planovi i skici samo, ali bitna e idejata, ako nemas idei sto ke napravis?аааа за тоа ли е?
па југославија никогаш не пратила космонау ни го вратила ни имала некои експерименти ете како американци или руси да праќаат во орбита инсекти мајмуни кучиња крави....
Во 1947 америка прати први живи организми во вселената (инсекти) и ги врати на земјата живи, во период до 50сетите америка испрати во вселена дузина мајмуни од кои некои успеала да ги врати живи назат на земјата, од 50 сети до 60 сети и америка и русија успешно испраќаат во вселената разни живи организми (глувци, кучиња, мајмуни, зајаци...) и ги враќаат назат на земјата.Ne znam toa mozda bile planovi i skici samo, ali bitna e idejata, ako nemas idei sto ke napravis?
Ja mu veruvam na dokumentarecot, slovenec go ima praeno da ne reces srbite se velicat so ova. I e potkrepen so mnogu fakti i dokazani raboti.Во 1947 америка прати први живи организми во вселената (инсекти) и ги врати на земјата живи, во период до 50сетите америка испрати во вселена дузина мајмуни од кои некои успеала да ги врати живи назат на земјата, од 50 сети до 60 сети и америка и русија успешно испраќаат во вселената разни живи организми (глувци, кучиња, мајмуни, зајаци...) и ги враќаат назат на земјата.
И велиш да не беше идејата на тито шо му ја даде на кенеди немаше да можат американците да имаат вселенска програма?
(ќе се вратам на првичниот мој одговор)
АААХАХАХАХАХАХАХХАХА
ААААА ХАХАХХАААА
верувајJa mu veruvam na dokumentarecot, slovenec go ima praeno da ne reces srbite se velicat so ova. I e potkrepen so mnogu fakti i dokazani raboti.
Normalno deka e, ne go glease dnevnikot na sitel kaj so Latas objavi video od Kjubrik kaj so izjavuva deka on go reziral filmot okolu sletuvanjeto?Jas ne veruvam deka Covekot sleta i stapna na Mesecinata.Mozno e da bilo filmsko scenario.
Da,go gledav.Poverojatno mi izgleda deka sletuvanjeto bilo izrezirano,otkolku realno.Normalno deka e, ne go glease dnevnikot na sitel kaj so Latas objavi video od Kjubrik kaj so izjavuva deka on go reziral filmot okolu sletuvanjeto?