Меркел со отворена подршка за Македонија

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Mislis? Ne bi rekol deka bese bas taka.

Utroto Bus rece Makedonija vecerva ke bide clenka na Nato, vecerta Grcija slaaaap veto. :toe:

Буш кажа , ама се случи ВЕТО кое не може да се контролира...
Мене муабетот ми е друг, помегу Европските земји се повеќе јавно се говори дека проблемот е билатерален и не би требал да се злоупотребува, а тоа не беше така до пре днекое време...туку во секоја изјава имаше АКО...Сега тоа АКО го нема...и се повеќе го снемува...Мислам дека тоа е огромен чекор за нас затоа што полека притисокот се насочува кон Гејланд...

Член од
23 декември 2007
Мислења
486
Поени од реакции
6
Ќе го појасниш ли твоето мислење...
Незнам зошто Меркел би го подржувала Груевски...
А кој рече дека го подржува Груевски? Напротив, мислам дека Eвропјаните сметаат дека со давањето на морковчиња ќе се омекне евроскептицизмот кај Македонците и тие ќе гласаат за "поевропската опција" (читај:таа што ќе го смени името).

Прочитај ја оваа статија од Der Spiegel да видиш како се величи Фрчковски (во голем дел од самиот себе, но и од новинарите).

Sitting at Café Roma in Skopje, Frckoski, a skilled politician who looks every bit the cosmopolitan world traveler, explains what will change as soon as he becomes Macedonia's next president -- in other words, after the elections next Sunday.

According to Frckoski, it is time to bring Macedonia out of its isolation. "We are stationary, while everything around us is moving," he says. "Bulgaria and Romania are in the EU, and Albania is a member of NATO." Macedonia, he explains, needs to resolve its dispute with Greece. And who else but Frckoski is capable of putting Europe's poor cousin on the right path? "I am in a sense the father," says Frckoski. "I wrote the first constitution and was involved in the treaty following the conflict with the Albanians in 2001."
Во потписот имам линк од една многу интересна статија од Крис Делисо, доста е долга, но потруди се да ја прочиташ.

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Пишува горе:

http://alsat-m.tv/mk/index.php/vesti/zemja/11716.html

Инаку истата вест ја кажаа и на А1...
Ок ,мислев да не е од СИТЕЛ ,затоа што СИТЕЛ превземале дел од видеото каде Меркел говори за НАТО,ОН Авганистан и преструктуирање на НАТО,а СИТЕЛ истото тоа видео го преведоа како говорот на Меркел за Македонија :vozbud::tv:

Преводот на СИТЕЛ
http://www.sitel.com.mk/?ItemID=80AB42DFFAFA5E4DB390BA849C727F64

Видеото на Дојчевеле :toe:
http://www.dw-world.de/popups/popup_single_mediaplayer/0,,4128617_type_video_struct_1432_contentId_4128887,00.html

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
А кој рече дека го подржува Груевски? Напротив, мислам дека Eвропјаните сметаат дека со давањето на морковчиња ќе се омекне евроскептицизмот кај Македонците и тие ќе гласаат кон "поевропската опција" (читај:таа што ќе го смени името).

Прочитај ја оваа статија од Der Spiegel да видиш како се величи Фрчковски (во голем дел од самиот себе, но и од новинарите).

Во потписот имам линк од една многу интересна статија од Крис Делисо, доста е долга, но потруди се да ја прочиташ.

Das heiße aber auch, nicht nur wie bereits beschlossen Albanien und Kroatien als neue Mitglieder zu begrüßen, sondern auch bald schon Mazedonien.

Превод: „Тоа значи, не само, како што вече е зклучено, Албанија и Хрватска да бидат поздравени како нови членови туку наскоро и Македонија„

Јас во оваа реченица негледам никаква двосмисленост...а на Гејланд се повеќе и се сугерира да одстапи од ВЕТОто...
Јас овде забележувам притисок насочен кон Гејланд што досега не беше случај...
А тоа многу повеќе се совпаѓа со ставовите на Груевски и владата за кои името е билатерален проблем...

Ок ,мислев да не е од СИТЕЛ ,затоа што СИТЕЛ превземале дел од видеото каде Меркел говори за НАТО,ОН Авганистан и преструктуирање на НАТО,а СИТЕЛ истото тоа видео го преведоа како говорот на Меркел за Македонија :vozbud::tv:

Преводот на СИТЕЛ
http://www.sitel.com.mk/?ItemID=80AB42DFFAFA5E4DB390BA849C727F64

Видеото на Дојчевеле :toe:
http://www.dw-world.de/popups/popup_single_mediaplayer/0,,4128617_type_video_struct_1432_contentId_4128887,00.html

Говорот не е за Македонија туку Македонија е спомната...

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Говорот не е за Македонија туку Македонија е спомната...

Ја не слушнав никаде Македонија во двете видеа,разбира се освен во преводот на СИТЕЛ,да не ме сватиш погрешно не викам дека не била спомната Македонија во говорот на Меркел,но исечокот кој е прикажана на СИТЕЛ а и прводот кој што оди од новинарот нема никаква врска со говорот на Меркел каде била спомната Македонија :nesum:

Б

Бат Елохим

Гостин
фрлање четки само, ништо друго....:toe:

Член од
23 декември 2007
Мислења
486
Поени од реакции
6
Das heiße aber auch, nicht nur wie bereits beschlossen Albanien und Kroatien als neue Mitglieder zu begrüßen, sondern auch bald schon Mazedonien.

Превод: „Тоа значи, не само, како што вече е зклучено, Албанија и Хрватска да бидат поздравени како нови членови туку наскоро и Македонија„

Јас во оваа реченица негледам никаква двосмисленост...а на Гејланд се повеќе и се сугерира да одстапи од ВЕТОто...
Јас овде забележувам притисок насочен кон Гејланд што досега не беше случај...
А тоа многу повеќе се совпаѓа со ставовите на Груевски и владата за кои името е билатерален проблем...

Како што реков, ова е само користење на таканаречената "мека моќ" на ЕУ со цел за да се влијае на расположението на народот. Кога за два-три месеци Меркел ќе изјави дека Македонија мора да најде компромис за името, ќе видиш на што мислам. Имам причина да сум скептик, зар не?:smir:

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Ја не слушнав никаде Македонија во двете видеа,разбира се освен во преводот на СИТЕЛ,да не ме сватиш погрешно не викам дека не била спомната Македонија во говорот на Меркел,но исечокот кој е прикажана на СИТЕЛ а и прводот кој што оди од новинарот нема никаква врска со говорот на Меркел каде била спомната Македонија :nesum:

http://www.spiegel.de/politik/debatte/0,1518,615573,00.html

Еве ти дел од говоот во СПИГЕЛ....

Како што реков, ова е само користење на таканаречената "мека моќ" на ЕУ со цел за да се влијае на расположението на народот. Кога за два-три месеци Меркел ќе изјави дека Македонија мора да најде компромис за името, ќе видиш на што мислам. Имам причина да сум скептик, зар не?:smir:

Имаш причина да си скептик...
Мегутоа мислам дека ако Европа треба да игра на некоја карта тогаш тоа е СДС , затоа што нака најлесно ќе не решат...Дедека оваа изјава на Меркел ги подржува повеќе позициите на актуелната влада...

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Ќе го појасниш ли твоето мислење...
Незнам зошто Меркел би го подржувала Груевски...
Меркел е обврзана пртиско/идеолошки да го подржува груевски, бидејќи дпмен и CDU се сестрински партии кои заедно соработуваат и членуваат во организации на „десните“ или на „демо-христијанските“ партии во европа

Меркоел уште пред неколку недели изјави дека треба да се најде договор и решение. Али не верувај дека германија отворено ќе се осмели да дели правда, тоа е табу за германската надворешна политика од втора светска војна наваму.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Уште верувате во вакви изјави???:tapp:

Член од
12 септември 2008
Мислења
271
Поени од реакции
42
Буш кажа , ама се случи ВЕТО кое не може да се контролира...
Мене муабетот ми е друг, помегу Европските земји се повеќе јавно се говори дека проблемот е билатерален и не би требал да се злоупотребува, а тоа не беше така до пре днекое време...туку во секоја изјава имаше АКО...Сега тоа АКО го нема...и се повеќе го снемува...Мислам дека тоа е огромен чекор за нас затоа што полека притисокот се насочува кон Гејланд...

germanija e edna od zemjite koi ja sozdadoa grcija (germanija, francija, anglija).Zoshto bi koregirale i promenile politikata kon Makedonija? Koja logika? Zoshto?
Taka da ne se zalazuvaj.
p.s. Prilicno sum ubeden deka u.s.a. imaat namera vo dogledno vreme da ja rasturat grcija.krit razmisluva za nezavisnost.turci,albanci,makedonci so imotnite listovi baraat pola (ako ne i poveke) od grcija...
p.p.s. Otsekogas golemite sili si gi merele takvite na balkanot :pipi:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Уште верувате во вакви изјави???:tapp:
Надежта последна умира,само што реалноста е сосем подруга и комплетно поинаква.Меркел сака да ги види 2 милиони пати Македонците во НАТО ама исто така ги сака 10 милиони пати Грците во истото тоа НАТО.Се разбира дека овие првиве Македонците ги сака одкако ќе го решеле Грчкиот проблем со името на Македонците.Поголем апсурд од ова и поголемо лицемерство нема ни во СДСМ ни кај Соросоидите.:toe:

M

Mario Gómez

Гостин
Меркел многу приказни сака да раскажува, не верувам во наша подршка од страна на Германија и Франција, тие се само за свој интереси да балканот.Затоа Меркел нека најде некој црнец да и го акне, и да и помине цело детство низ глава.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Меркел многу приказни сака да раскажува, не верувам во наша подршка од страна на Германија и Франција, тие се само за свој интереси да балканот.Затоа Меркел нека најде некој црнец да и го акне, и да и помине цело детство низ глава.
Веќе има еден азилант,дезертер на Америчката војска од Ирак.:pos2:

M

Mario Gómez

Гостин
Веќе има еден азилант,дезертер на Америчката војска од Ирак.:pos2:
Море да не бегаме од темава, нека оди малце на запад во Франција нема да најде еден туку еден милион.
Да се вратиме сега.На западните сили не треба да им се верува, најголему душмани секогаш ни биле тие, тие не поделија и не треба да им се верува под никоја сцена.Германија не подржува со зборови, а со дела?
Што имаат направено за нас освен некои скапани инвестиции, тие сакаат распад на се и сешто словенско, нацистичка крв е тоа.Нема да запрат се додека не не уништат нас и Србите.Тоа е факт.

Kajgana Shop

На врв Bottom