Машински Факултет

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
:nenene:
Грешка си. Наместо да солиш памет тука, земи погуглај малку за преносите кај роботите. СССР на времето користеше запчаници кај роботите, денска главно се користи хидрауличен погон и современи компјутерски контролирани електромотори. :smir:

Кај машините за перење има ременести преносници.
Стај некое твое достигнување не да се фалиш со фрикови од јутуб... Чим ти беше тој современ Њутн што знае се, па макар и тоа дека роботите функционираат на зупчаници. Ако не, не изигравај Дева Марија и бркај си работа на некој друг подфорум.. Не учи на машински, тука ќе ми кажува што како се одвиваат работите ... И... Искрено ме боли за Турчинот.
Стварно не ми е јасно,како не успеав да ве испровоцирам да ми одговорите на прашањето?
Кај ви е ентузијазмот, сигурни ли сте дека сакате да бидете машиски инжинери?
Наместо тоа , се шерите како жени на чешма......
Прашањето беше јасно:
Како се пресметува пренос на коси запчаници?
Се работеше за прикачениов проект....Прегледај го приврзокот Avtomatska_mashinka_za_cistenje_zabi_so_konec.rar
Ако некој се сомнева во веродостојноста,
за доказ ќе ви го закачам во 3д со бои на делови по желба....

п.с. Македонија нема да се развие,ниту среднорочно ниту долгорочно со вакво знаење.
Ретко кој ќе добие шанса да се докаже и надвор........
Што ќе правите со вашите дипломи?
Демантирајте ме со ваши достигнувања.
Фала!

T

Tetro

Гостин
Стварно не ми е јасно,како не успеав да ве испровоцирам да ми одговорите на прашањето?
Прашањето беше јасно:
Се работеше за прикачениов проект....Прегледај го приврзокот 34376

п.с. Македонија нема да се развие,ниту среднорочно ниту долгорочно со вакво знаење.
Фала!
Мислиш дека си паметен? шо викал Јанко? ПАСИ ОФЦИ.
а јас викам

BOJ@N

Штрумф Текнувало
Член од
30 ноември 2008
Мислења
884
Поени од реакции
489
Прашањето беше јасно:

Фала!
Прашањето не е воопшто јасно! Прво, такво нешто како КОСИ запчаници не ПОСТОИ!
Има цилиндрични, конусни(конични), хиперболоидни запчести парови. Тие понатаму можат да бидат со прави, коси, завојни заби...
Земи погуглај малку.
Што е работата? Очекуваш некој да ти го изработи проектот или некои пресметки? Ако сакаш да се договориме да правиме бизнис:smir:

http://www.mf.ukim.edu.mk/%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B8 материјали машински елеметни, ке ти се најдат.
:salut:

T

Tetro

Гостин
Прашањето беше јасно:

Фала!
ко си веќе тука, едуцирај се

http://www.mf.ukim.edu.mk/system/files/presmetka na cilindricen zapcest par so kosi zapci.pdf

Член од
28 август 2010
Мислења
19
Поени од реакции
0
еј абе машински добар факултет е за женски? пошо секој шо ке го прашам ми вика дека не бил...

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Прашањето не е воопшто јасно! Прво, такво нешто како КОСИ запчаници не ПОСТОИ!
Има цилиндрични, конусни(конични), хиперболоидни запчести парови. Тие понатаму можат да бидат со прави, коси, завојни заби...
Земи погуглај малку.
Што е работата? Очекуваш некој да ти го изработи проектот или некои пресметки? Ако сакаш да се договориме да правиме бизнис:smir:

http://www.mf.ukim.edu.mk/%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B8 материјали машински елеметни, ке ти се најдат.
:salut:
Тоа е точно тоа што го барав пред повеќе од 2 месеци, проектот е одамна завршен.......
Одбрав прави запци зошто ми беа полесни за цртање, а и преносот е ист како и за косите......
Прашав за „коси запчаници„, а знам дека сте ме разбрале бидејќи од точната дефиниција на македонски „запчест пар со коси запци„ се подразбира.
Информациите ги најдов на гугл по неколкучасовно гуглање, мислев ако ве прашам вас ќе си ја заштедам маката, а можеби и некоја препорака ќе добијам.
Се излагав.....
Вам ви го пореметив мирот на форумов, а јас потрошив многу време глупирајќи се.
Темава не е дискутирање стручни работи и дообразување, туку за општи работи како денгубење, фаќање кривини, правење трикови и слично.
Материјалот кој што го имате на фукултет, е точно таков како што треба да биде, како што е по другите нормални земји.
Се надевам има некој способен и расположен професор кој сака да ги научи своите студенти нешто за живот, и дека има такви студенти што сакаат да се стекнат со знаење а не само со обично парче хартија „самонаречено„ диплома.
Инвестициите во Македонија ќе дојдат тогаш кога:

Македонските апсолвенти како целина ќе бидат подобри во секој поглед од своите колеги јапонци, индијци, финци, гермаци,англичани,корејанци и американци.

Дотогаш ќе се лажеме само и само себе си дека нешто учиме, работиме и се трудиме, а за сето останото се криви политичарите, името, нато,албанците и што ли уште не.

Сепак фала и за веќе задоцнетата информација, и извинете ако нешто ви згрешив!

BOJ@N

Штрумф Текнувало
Член од
30 ноември 2008
Мислења
884
Поени од реакции
489
Македонските апсолвенти како целина ќе бидат подобри во секој поглед од своите колеги јапонци, индијци, финци, гермаци,англичани,корејанци и американци.
Неможеш да правиш споредби помеѓу Македонија и Германија, Јапонија, САД и сл. Тие имаат образовни системи кои ги овозможуваат сите потребни услови, како и најсовремени лабаратории за истражување и развој и уште триста чуда. Кај нас е далеку од тоа. Кај нас се наоѓаат добри професори ама немаме никакви услови. Едно време се најавуваа набавки на најразлични лабаратории ама тоа слабо се реализира. Техниката не се учи напамет. Потребна е поголема практична работа.

Пр. Во САД, една година на познатите технички универзитети чини и до 20.000$, но студентот има пристап до сите библиотеки, сите професори, како и до сите најсовремени лабаратории за истражување кои се во рамките на универзитетот каде можи слободно да работи.

PhantomerX

Несопирлив
Член од
30 октомври 2008
Мислења
623
Поени од реакции
46
Абе, да не знае некој нешто за земање лиценцирана АутоКАД преку Аутодеск мислам со нешто студентски маил... Дали некој си го знае студентскиот маил... И дали има нешто слушнато за земање лиценцирани програми?

Член од
8 октомври 2009
Мислења
776
Поени од реакции
378
Ова мислам важи само со потврда од одредени факултети (македонски факултети немаше во листата).

Kajgana Shop

На врв Bottom