знаев !Сеа дека почеток на година... За бруцошите такви се .... И нас лани така не излажаа....
знаев !Сеа дека почеток на година... За бруцошите такви се .... И нас лани така не излажаа....
Најозбилно, нема да најдеш пофини на `студентски прашања` од нашите. Секогаш, не само на почеток!знаев !
изгледа немаш чекано 4-5 саати за да прашаш за некоја ситница. :kesa:Најозбилно, нема да најдеш пофини на `студентски прашања` од нашите. Секогаш, не само на почеток!
:nenene:
Грешка си. Наместо да солиш памет тука, земи погуглај малку за преносите кај роботите. СССР на времето користеше запчаници кај роботите, денска главно се користи хидрауличен погон и современи компјутерски контролирани електромотори. :smir:
Кај машините за перење има ременести преносници.
Стварно не ми е јасно,како не успеав да ве испровоцирам да ми одговорите на прашањето?Стај некое твое достигнување не да се фалиш со фрикови од јутуб... Чим ти беше тој современ Њутн што знае се, па макар и тоа дека роботите функционираат на зупчаници. Ако не, не изигравај Дева Марија и бркај си работа на некој друг подфорум.. Не учи на машински, тука ќе ми кажува што како се одвиваат работите ... И... Искрено ме боли за Турчинот.
Мислиш дека си паметен? шо викал Јанко? ПАСИ ОФЦИ.Стварно не ми е јасно,како не успеав да ве испровоцирам да ми одговорите на прашањето?
Кај ви е ентузијазмот, сигурни ли сте дека сакате да бидете машиски инжинери?
Наместо тоа , се шерите како жени на чешма......
Прашањето беше јасно:
Како се пресметува пренос на коси запчаници?
Се работеше за прикачениов проект....Прегледај го приврзокот 34376
Ако некој се сомнева во веродостојноста,
за доказ ќе ви го закачам во 3д со бои на делови по желба....
п.с. Македонија нема да се развие,ниту среднорочно ниту долгорочно со вакво знаење.
Ретко кој ќе добие шанса да се докаже и надвор........
Што ќе правите со вашите дипломи?
Демантирајте ме со ваши достигнувања.
Фала!
Прашањето не е воопшто јасно! Прво, такво нешто како КОСИ запчаници не ПОСТОИ!Прашањето беше јасно:
п.с. Македонија нема да се развие,ниту среднорочно ниту долгорочно со вакво знаење.
Фала!
ко си веќе тука, едуцирај сеСтварно не ми е јасно,како не успеав да ве испровоцирам да ми одговорите на прашањето?
Кај ви е ентузијазмот, сигурни ли сте дека сакате да бидете машиски инжинери?
Наместо тоа , се шерите како жени на чешма......
Прашањето беше јасно:
Фала!
оф-топик знаеш шо е?еј абе машински добар факултет е за женски? пошо секој шо ке го прашам ми вика дека не бил...
зашо бе оф топик, името на тема е машински факултет... добро си еоф-топик знаеш шо е?
Името на темата е машински факултет. Нема таму полова дискриминација(точка)зашо бе оф топик, името на тема е машински факултет... добро си е
Прашањето не е воопшто јасно! Прво, такво нешто како КОСИ запчаници не ПОСТОИ!
Има цилиндрични, конусни(конични), хиперболоидни запчести парови. Тие понатаму можат да бидат со прави, коси, завојни заби...
Земи погуглај малку.
Што е работата? Очекуваш некој да ти го изработи проектот или некои пресметки? Ако сакаш да се договориме да правиме бизнис:smir:
http://www.mf.ukim.edu.mk/%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B8 материјали машински елеметни, ке ти се најдат.
:salut:
Тоа е точно тоа што го барав пред повеќе од 2 месеци, проектот е одамна завршен.......ко си веќе тука, едуцирај се
http://www.mf.ukim.edu.mk/system/files/presmetka na cilindricen zapcest par so kosi zapci.pdf
Неможеш да правиш споредби помеѓу Македонија и Германија, Јапонија, САД и сл. Тие имаат образовни системи кои ги овозможуваат сите потребни услови, како и најсовремени лабаратории за истражување и развој и уште триста чуда. Кај нас е далеку од тоа. Кај нас се наоѓаат добри професори ама немаме никакви услови. Едно време се најавуваа набавки на најразлични лабаратории ама тоа слабо се реализира. Техниката не се учи напамет. Потребна е поголема практична работа.Македонските апсолвенти како целина ќе бидат подобри во секој поглед од своите колеги јапонци, индијци, финци, гермаци,англичани,корејанци и американци.