maca_kaka'
тiƒosi јаossoηeјаo
- Член од
- 6 октомври 2007
- Мислења
- 3.515
- Поени од реакции
- 640
После 8-9 месец мислам aма не сум сигурна...може и после 1 год да еНа која возраст мачките почнуваат да раѓаат?
После 8-9 месец мислам aма не сум сигурна...може и после 1 год да еНа која возраст мачките почнуваат да раѓаат?
Малце се 8-9 месеци. Им требаат минимум година дена:smir:После 8-9 месец мислам aма не сум сигурна...може и после 1 год да е
Епа треба од мало да го научиш за да реагира на името :wink: И било кој да го викне ќе реагира ако е од мало научено...Ете на пример комшиите имаат мачка се вика Ајша и секогаш кога ќе и викнам реагира:pos2:
моето маче има име но никогаш не реагира на него
Не мора да значи. Кај мене мачето реаги само коаг м одговара и кога му е ќеф, ако е легнато и ти го викаш не се мрда не се движи ецка не го мава. А си го знае името. Зависи од мачјата може да препознава дека го знае и пак да не реагира.Епа треба од мало да го научиш за да реагира на името :wink: И било кој да го викне ќе реагира ако е од мало научено...Ете на пример комшиите имаат мачка се вика Ајша и секогаш кога ќе и викнам реагира
Епа може и да е до тоа...Не мора да значи. Кај мене мачето реаги само коаг м одговара и кога му е ќеф, ако е легнато и ти го викаш не се мрда не се движи ецка не го мава. А си го знае името. Зависи од мачјата може да препознава дека го знае и пак да не реагира.