awwwww
Хаха и јас тоа викам...awwwww
оти така го замарат шо убаво му е така покриено, топло и уживаДуши мали
![]()
Најчесто е нагло губење на тежина, апатија, сонливост и во изметот може да се забележат паразитите.. Таквото повраќање е нормално, исто како кога ќе се прејаде може да се случи. Се додека ги повраќа влакната не е страшно, проблем може да биде ако тие некаде во ГИ тракт заглават, може да се формираат псеудоконгременти и од тука перипетии и заплети. Доколку не приметиш нешто ненормално во тоа повраќање, мачето да ти промени апетит, однесување и слично, немаш потреба за грижа. Е сега за тоа колку мачките јадат треба не знам(немам видено), кучињата обично ја јадат за намалување на киселините во желудникот, за подобрување на варењето и процесирањето на храната.Кои се симптомите, ако мојот миленик има глисти? Конкретно за мачка прашувам. Мојата чат пат повраќа, ама глисти до сега не сум нашла, најчесто ги повраќа влакната кои ги собира со јазикот додека се чисти. Претпоставувам тоа е поради фактот што дома немам никакво растение, пошто сум чула дека мачките јадат трева за прочистување. Дали ова е точно или сум во голема заблуда? Треба ли да бидам загрижена за повраќањето, кое се случува некогаш еднаш неделно, некогаш на две недели еднаш?
Кои се симптомите, ако мојот миленик има глисти? Конкретно за мачка прашувам. Мојата чат пат повраќа, ама глисти до сега не сум нашла, најчесто ги повраќа влакната кои ги собира со јазикот додека се чисти. Претпоставувам тоа е поради фактот што дома немам никакво растение, пошто сум чула дека мачките јадат трева за прочистување. Дали ова е точно или сум во голема заблуда? Треба ли да бидам загрижена за повраќањето, кое се случува некогаш еднаш неделно, некогаш на две недели еднаш?
^ Мачкава ми е стара околу 2 и пол години. Точно нее знам, оти кога ми ја донесоа беше околу 4 - 5 месеци. Малку има тажна приказна, на почеток не ни знаеше да мјаука. Ама сега оди сопри ја, посебно кога ќе и дојде периодот за парање.
Мојава кога ќе начека дома праз или млад кромид им ги јаде перцата
Веројатно нема глисти, не сум забележала нешто да и мрда, ни во измет ни во повратеното. Будно ја следам.
Кажи ми, колку често ги бањаш твоиве мачки и со што?
Де бе ти па, јас како секој ден да и давам кромид. Она самa си краде и тоа е ептен ретко кога го праве.Ne i davaj na mackata da jade kromid, mackite od kromidod stanuvaat anemicni.