Мачки (општи дискусии)

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Да ве прашам за совет и мислење. Мачката првпат ми се породи пред месец и пол и роди 6 мачиња. Вчера дадов две од мачињата пошто не можам да се грижам за нив, се надевам дека ќе успеам да ги дадам и другите. Прашањето ми е дали може да се јави било каков проблем со мачката сега по породувањево? Зборам за било што поврзано со самото раѓање, самото одгледување на мачињата, давањето на мачињата на други и слично. Може сугестивно ми е, али у последно време многу помирна и по да кажам лежерна е од порано. Не не следи наоколу многу, повеќе седи мирно само, а ич не беше таква порано. Може така ми се чини само, не знам, може е и пошто повеќе се грижи за мачињата, али пошто првпат одгледувам мачка, камоли мачка што се породува, ако може да ми дадете било каков совет поврзано со све ова.
--- надополнето: 2 јуни 2013 во 23:56 ---
Да додадам сеа приметив и дека не и се јаде баш, а ретко кога одбивала храна :/ Може и заморена е денеска па и се спие, шо ја знам... денеска почна вака да се понаша.

Член од
29 март 2013
Мислења
148
Поени од реакции
177
Да ве прашам за совет и мислење. Мачката првпат ми се породи пред месец и пол и роди 6 мачиња. Вчера дадов две од мачињата пошто не можам да се грижам за нив, се надевам дека ќе успеам да ги дадам и другите. Прашањето ми е дали може да се јави било каков проблем со мачката сега по породувањево? Зборам за било што поврзано со самото раѓање, самото одгледување на мачињата, давањето на мачињата на други и слично. Може сугестивно ми е, али у последно време многу помирна и по да кажам лежерна е од порано. Не не следи наоколу многу, повеќе седи мирно само, а ич не беше таква порано. Може така ми се чини само, не знам, може е и пошто повеќе се грижи за мачињата, али пошто првпат одгледувам мачка, камоли мачка што се породува, ако може да ми дадете било каков совет поврзано со све ова.
--- надополнето: 2 јуни 2013 во 23:56 ---
Да додадам сеа приметив и дека не и се јаде баш, а ретко кога одбивала храна :/

Ќе и фалат ќе ги бара, ама не ги давај одеднаш, давај ги од време на време, едно по едно за да не плаче по нив (јас така правев). Според мене малечки се уште за давање, али ако немаш услови, тоа е.. Мислам дека ништо не и е - одговорна е, се грижи, затоа може е посмирена. Јас така мислам, а не мора да сум во право...

maricka

...
Член од
2 ноември 2009
Мислења
175
Поени од реакции
486
Мојата мачка веќе има два пати родено мачиња, има три години. Но размислувам за стерилизирање на мачката. Дали некој знае каде може тоа да се направи во Охрид, кај кој ветеринар, колку пари е, и дали ќе има некакви последици врз здравјето на мачката?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Мојата мачка веќе има два пати родено мачиња, има три години. Но размислувам за стерилизирање на мачката. Дали некој знае каде може тоа да се направи во Охрид, кај кој ветеринар, колку пари е, и дали ќе има некакви последици врз здравјето на мачката?
Тони е најдобар како што знам јас во Охрид еве ти на фб има страница имаш улица и телефонски број.
https://www.facebook.com/pages/Ветеринарна-Амбуланта-ТОНИ/325299770908097?fref=ts

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514

Тони ми ја породвеше првиот пат мачкава со царски рез зашо не можеше да се породит сама, човеков е одличен и си ја знајт работата, немат да згрешиш ако ја однесиш кај него. Имам праено муабет со него и за стерилизација рече дека немат опасност и дека коштат 1500 денари кај него операцијата.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Нема никакви последици врз здравјето :) Само откако ќе се направи зафатот, неколку дена мирување.
Мојана е кастрирана, и гајле неаме :)

Член од
29 март 2013
Мислења
148
Поени од реакции
177
Тони ми ја породвеше првиот пат мачкава со царски рез зашо не можеше да се породит сама, човеков е одличен и си ја знајт работата, немат да згрешиш ако ја однесиш кај него. Имам праено муабет со него и за стерилизација рече дека немат опасност и дека коштат 1500 денари кај него операцијата.

Ау ама ефтино во Охрид. Мојата исто така не можеше да се породи, па со царски се породи, а воедно и стерилизација и направив и платив 3.500.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ау ама ефтино во Охрид. Мојата исто така не можеше да се породи, па со царски се породи, а воедно и стерилизација и направив и платив 3.500.
Не не, само за царски рез ми зеде 1500 денари, а не ја стерилизира, само праевме муабет за то. И по недела дена од царскиот рез ја однесов на контрола, му даде инекција и не ми зеде пари за то.

Член од
29 март 2013
Мислења
148
Поени од реакции
177
Ние ги навикнавме за 2 дена. Истата приказна, прибравме гладно мало маче, а старава ржеше рипаше, ама ги навикнавме најпрво во различни соби да не се начекуваат, и им ги заменувавме работите во кои спијаат за да си се навикнат на мирисот, ги стававме на различна страна од вратата и да се мирисаат од прагот, и така ржеше но за кратко време се прилагодија една на друга. :) Ако ти се чува второ маче, имај трпение. Ако ти е многу, тоа е друга работа. :)

Каква љубов, ова не го очекував од неа...:) Прееска го однесов на ветеринар, цело време мјакукала, го барала- си го посвои :pos:
IMG10220.jpg IMG10215.jpg

Член од
9 јуни 2013
Мислења
2
Поени од реакции
0
Sovet!!!
Bev svedok na nemila scena, malo machence napadnato od kuce. Go zemav macheto ama ne znam sto i kako ponatamu. Jadnoto izgleda ima povredi vo predelot na stomacheto ( voopsto ne dava da mi se dopre). Od nadvoresna strana nema nitu edna vidiliva rana no ne saka da legne, segi potpreno so glavcheto i chemree. Ne jade, ne pie mleko...Se plasam da ne ima vnatresno krvarenje. Kako da mu pomognam?

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Sovet!!!
Bev svedok na nemila scena, malo machence napadnato od kuce. Go zemav macheto ama ne znam sto i kako ponatamu. Jadnoto izgleda ima povredi vo predelot na stomacheto ( voopsto ne dava da mi se dopre). Od nadvoresna strana nema nitu edna vidiliva rana no ne saka da legne, segi potpreno so glavcheto i chemree. Ne jade, ne pie mleko...Se plasam da ne ima vnatresno krvarenje. Kako da mu pomognam?
Ќе го однесиш на ветринар најдоцна сабајле.

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Луѓе,мојот мачор е геј :/

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Како дозна? Баш ме интересира.
Почна првин пред некој месец ко го галам да мраука онака со некои оргазмични движења.Ко видеше мачор се побркуваше и онака ги немаше тие адети да маркира териотрија ово оно.Нонстоип сакаше да се чешка таму кај не треба,и се тркалаше по земја ко го чешкаш во пределот на опашот.И еднаш зедов стапче и го почешав таму и оно го крена газот ко мачките шо праат.Баш го фатив и за врат и уживаше во тоа.Си велев леле геј ми е мачорот,се додека еден другар шо ми го донесе мачорот сега не отиде за Холандија,па ми го остави 3 недели да го чувам.И вчера го донесов го пуштив и овој мојов му ојде му се кутна и овој му скокна и почна да го онадува и после го намириса изгледа оти е машко па почна да го тепа да го дрца и овој сеуште му се наметнува...

Kajgana Shop

На врв Bottom