RickyLFC9
Модератор
- Член од
- 28 март 2012
- Мислења
- 19.565
- Поени од реакции
- 41.148
Да ве прашам за совет и мислење. Мачката првпат ми се породи пред месец и пол и роди 6 мачиња. Вчера дадов две од мачињата пошто не можам да се грижам за нив, се надевам дека ќе успеам да ги дадам и другите. Прашањето ми е дали може да се јави било каков проблем со мачката сега по породувањево? Зборам за било што поврзано со самото раѓање, самото одгледување на мачињата, давањето на мачињата на други и слично. Може сугестивно ми е, али у последно време многу помирна и по да кажам лежерна е од порано. Не не следи наоколу многу, повеќе седи мирно само, а ич не беше таква порано. Може така ми се чини само, не знам, може е и пошто повеќе се грижи за мачињата, али пошто првпат одгледувам мачка, камоли мачка што се породува, ако може да ми дадете било каков совет поврзано со све ова.
--- надополнето: 2 јуни 2013 во 23:56 ---
Да додадам сеа приметив и дека не и се јаде баш, а ретко кога одбивала храна :/ Може и заморена е денеска па и се спие, шо ја знам... денеска почна вака да се понаша.
--- надополнето: 2 јуни 2013 во 23:56 ---
Да додадам сеа приметив и дека не и се јаде баш, а ретко кога одбивала храна :/ Може и заморена е денеска па и се спие, шо ја знам... денеска почна вака да се понаша.