Матурска облека, шминка и фризура

Член од
8 февруари 2009
Мислења
285
Поени од реакции
39
уште сега ли бе почнаа со матура да се замараат? :tapp:
за првите 5мин што ке те погледнат и толку, после и во тренерка да си ноубади вил гив а шит

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
уште сега ли бе почнаа со матура да се замараат? :tapp:
за првите 5мин што ке те погледнат и толку, после и во тренерка да си ноубади вил гив а шит
Се согласувам, да можам да се вратам 4 месеци уназад не би потрошила толку нерви и пари околу матурава.
Ама баш никој никого не гледа, ни менѓуши, ни белезики, ни штикли, ама баш никој за никого не приметува како е облечен.Буквално можеш и во тренерки да се појавиш и никој нема да забележи.

Член од
13 септември 2009
Мислења
287
Поени од реакции
110
Гтц sucks. Ептен го заебаа со текот на годините. Оваа год ми е матура и научив нешо од прошлава генерација шо праеше матура у Рјк.
ЛЕлее,, сите беа кој од кој покич. Дали 5-6 добро облечени девојки имаше. Портокалови љиљакови црвени и црни сатени до земја леле мајко!
Мушките беа 150пати боље спастрени и облечени од нив. Кога ке помислам на матура и гледајќи го ова ми паѓа само еден заклучок: Сакам ДА СУМ МАШКО!

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
^ До некаде се согласувам :)
Помалку нервози поднесуваат од женските, ама, пак, за некои работи сме исти. Во мојата генерација не беа скромни со трошењето пари.
Едно другарче имаше купено одело за 700 евра. Но, од друга страна, нему оделото ќе му остане и за друга прилика, а сатенските кич балонки нема да ги облечат повеќе од 3 пати.

bonbon4e

100% крејзи :P
Член од
4 септември 2010
Мислења
226
Поени од реакции
17
8 мо одд сум, полуматурантка
На почетокот на школото сме а веке си го знаат фустанот каков ке и бил на полуматурската..
многу ке се мачам додека да одберам.. си знам..

M

MacedoniaGirl

Гостин
Годинава ќе славам полуматура и не се замарам околу тоа што ќе облечам, за разлика од некои мои другарки. Едноставно ама убаво, со стил :)

Г

Господ

Гостин
Купи нешо шо ќе го носиш и поише од еднаш...шо е поентата да шикаш илјадници денари за една вечер.Ја се заебав за полуматура купив некоја хавајка и патики шо ги носев максимум уште 5 пати.Матура не...и јакната си ја носам панталоните ми се сега огромни оти ослабев 20 кила од тоаш,а маицата исто си ја износев.
Костум?
Никад.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Колку помалку се замарате, толку поубаво ке си поминете, верувајте ми.

За полуматурата и за матурата воопшто не се замарав, поготово па за матурава. Се` на се` ме фати некаде околу 8.000. Носев црн фустан прилепен, штикли и ташна, ќе ставам слики утре, не ми се при рака тука сега. Исто така и слушајте што викаат дека никој ама баш нема да ве примети што носите, точно е, првите 5 минути само се зјапате после тоа никој ништо не гледа, најмалце па какви штикли имате. Не се замарајте воопшто, што поскромно, толку поелегантно. Чист доказ, кај мене едно девојче носеше фустан од 30.000, никој, ама баш никој не рече дека фустанот и е WOW, за парите да ги оправда.
На едно излегување купете се` и тоа е тоа :)

M

Mario Gómez

Гостин
Мене се на се ме фати околу 15.000.:kesa:

Патика-чевла версаче, си ја носам со потемни фармерки на излагање, убава е лакирана кожа. Другото се земав во сорбино во ГТЦ, кошула бела исто ја изнаносев, пантолоните и сакото се малце по спортски, ама сепак не ги носам често, можит уште 2-пати ги облеков. Ама ќе ги носам. xD

E

elena.

Гостин
Годинава сум матуранка. Немам некоја идеа како ќе бидам облечена, но едно е сигурно - подалеку од кич/сатен. И тоа, искрено, им го порачала на сите матуранти. На секоја матура има „теткици“, ама не ви препорачувам да бидете една од нив. Најдобро е да одите на нешто класично, испробано, едноставно. Матура не е место за експериментирање, според мене.

Член од
8 февруари 2011
Мислења
6
Поени од реакции
1
И јас сум ова година матурантка и уште немам одлучено а и не се замарам.... знам само дека ке биди нешто поедноставно оти на крај то испаѓа најубо... инаку ај ѕирнете ги битолските матурантки и посмејте се малку :uvo:
http://galerija.konzuli.com/index.php?cat=30

H

HITCH

Гостин
Ова е прекрасно фустанче, со мала корекција може да изгледа уште поубаво. :smir:

Член од
10 август 2010
Мислења
183
Поени од реакции
7
Сите после матурската велат дека нема потреба од претерување и замарање, а претходно доста се замарале со тоа. Само штиклите и ташничката си ги носев потоа и сега ми се крева косата кога ќе ми текне колку пари си фрлив така за безвезе особено за бижутеријата што никогаш повторно не ја употребив.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Сите после матурската велат дека нема потреба од претерување и замарање, а претходно доста се замарале со тоа. Само штиклите и ташничката си ги носев потоа и сега ми се крева косата кога ќе ми текне колку пари си фрлив така за безвезе особено за бижутеријата што никогаш повторно не ја употребив.
Јас ич не се замарав и најубаво си поминав :)

Kajgana Shop

На врв Bottom