L
Luki Junior
Гостин
Најди го 5 цифрениот број, делив со 3, чии што први три цифри формираат број кој е квадрат на некој природен број, а последните три цифри формираат трицифрен број кој е куб на некој природен број.
22 512?Најди го 5 цифрениот број, делив со 3, чии што први три цифри формираат број кој е квадрат на некој природен број, а последните три цифри формираат трицифрен број кој е куб на некој природен број.
Да.... 225 е квадрат 512 е куб. Браво.22 512?
Ахх, ми ја зема пред нос. Треба да почнеш да гледаш фудбал.22 512?
Па твојата Луки ми ја зема пред нос.Ахх, ми ја зема пред нос. Треба да почнеш да гледаш фудбал.
хехе.. таа со комбинациите ја имам решавано у друг контекст и ми текна шо е финтата (inferred rules for SAT checking)...22 512?
Btw, прееска за малку ме претрка за загатката на Branchez, ја таква среќна дека сум го нашла решението, а ти веќе си го пишал.![]()
Едно решение е а=7, b=6, c=4Нова ќе турам.
Најди сите 3 цифрени броеви со различни цифри за кои важе a^2-b^2-c^2 = a-b-c
ДаЕдно решение е а=7, b=6, c=4
a=9, b=7, c=6Да
Има оште едно....
Не се предавај....Браво за исте на темава...поштено си ја исчитав цела и можам само да ви кажам браво...каква штета шо мозокот ми е насочен кон општествеи науки...буквално ме фасциниравте...
Едно решение се броевите кои се последователни и ниту еден не е деллив со 7: 659, 660, 661, 662, 663, 664. Збирот им е 3969, што четирицифрен број и е квадрат на 63.Определи шест такви броеви чиј збир е четирицифрен број и претставува квадрат на некој природен број.