HungryWolf
Deep In Tha Forrest
- Член од
- 30 јануари 2007
- Мислења
- 793
- Поени од реакции
- 4
mystery girl напиша:Volkot ne mu odgovoril na prasanjeto no rekol:
,,Jas lazam vo ponedelnik,vtornik i sreda,a vo ostanatite denovi ja zboruvam vistinata.
![Шашав :eek: :eek:](/styles/default/xenforo/smilies/eek.png)
![Пукам од смеа! :pos: :pos:](/styles/default/xenforo/emot/pos.gif)
mystery girl напиша:Volkot ne mu odgovoril na prasanjeto no rekol:
,,Jas lazam vo ponedelnik,vtornik i sreda,a vo ostanatite denovi ja zboruvam vistinata.
Се појавува два пати во милениум!Undead_Ac напиша:Sto e toa sto se pojavuva ednas vo minuta dva pati vo moment i nikogas vo iljada godini?
Ti na matematicki smer da ne imas zavrseno?:pos2:Ashley напиша:Ја имам само едно објаснување. Ако леб е 25 ден, значи двајца дале по 8ден(2*8) а еден дал 9ден. После враќање на 1ден, би имале 2*9+10 и 2 што ги земал за него е 30.![]()
И ја се слажем.Ashley напиша:Ја имам само едно објаснување. Ако леб е 25 ден, значи двајца дале по 8ден(2*8) а еден дал 9ден. После враќање на 1ден, би имале 2*9+10 и 2 што ги земал за него е 30.![]()
Имаме 50 дениJohnnyMass напиша:И ја се слажем.
25 : 3 = 8,3333333
А ние немаме помала парична вредност од 1 денар.
Aх,трет пат ја поставувате оваа загатка на темава,и 1-2 пати на темата Финти,решението е исто толку пати одговорено ама изгледа ве мрзи да вртите назад да видите што е всушност поставено,епа ако не знаете дали е поставено и не поставувајте,здосадува растењево на темава со се едни исти загатки. Финтата е што тројцата сте дале по 9 денари за леб т.е. 3*9=27 од кои 25 беа за лебот,а 2 денари беа тие што ги задржа четвртиот,остануваат 3 денари кои ги вратил четвртиот на тројцата и го даваат вкупниот збир од 30 денари :smir:BEZSTRASNIOT напиша:незнам дали е за тука играва ама нема везе!! преместете ја ако не е за тука!!!
Значи ние сме четворица и тројца имаат по 10 денари, му ги даваат на четвртиот да купи леп којшто чини 25 денари, значи четвртиот ке има 5 денари кусур!!! си доага он и на нас тројца ни врака по 1 денар а за него задржува 2 денари, што значи ние сме дале по 9 денари и кај него останале 2 денари, е сега 3*9= 27 денари и 2 денари шо има кај него тоа се 29 денари!!! каде е уште еден денар!!!
Мн луге мислиме ако има некој решение нека кажува!!!!!![]()
Правилно литературно?JohnnyMass напиша:Еве едно чисто литературно прашање:
Како е правилно литературно македонски дас е каже:
- три и два је су шес
или
- три и два се шес?
Сатар у рука и цепај дел по дел:pos2:iLe напиша:Како ке ставиш жирафа во фрижидер?