Bada Bing!
шшшшшш
- Член од
- 14 јули 2006
- Мислења
- 2.671
- Поени од реакции
- 114
46 бе.
Ама чекај малку,треба да добиеме пар,а под пар се подразбира да бидат и двете чорапи исти,така?Зар ќе носиме една бела и една црвена чорапаFantom_oh напиша:Со сигурност ќе добиеме пар, ако извлечиме 46 чорапи, бидејќи првите 45 извлечени може да се само бели или само црвени.
mystery girl напиша:Dadeni se pet shapki od koi tri se crni a dve se beli.Trojca logicari A,B,i C se postaveni eden pred drug,taka sto A gi gleda shapkite na B i C, B ja gleda na C,a C nemoze da vidi nicija shapka.Site po red se zaprasani za bojata na svojata shapka.A odgovara: ,,Ne znam,, B odgovara ,,Ne znam,, a C odgovara ,,Znam,,. Kakva boja e shapkata na B i kako dosol do odgovorot?
Мистери,оваа загатка е решена меѓу првите. Бојата на капата на човекот е црна,да дадам објаснение ме мрзи(разлистај назад) .Читајте што загатки се поставени доколку сакате и вие да поставувате загатки а не се едни исти да се одговараат :smir:mystery girl напиша:Ama C ne gi gleda drugite,
Da taka eСпаЈдеР напиша:Ама чекај малку,треба да добиеме пар,а под пар се подразбира да бидат и двете чорапи исти,така?Зар ќе носиме една бела и една црвена чорапаЗначи треба да бидат извлечени 3 чорапи за да се добие пар чорапи(бидејќи ако првата е црвена,втората е бела,третата ќе биде една од овие првите две и обратно. Ова со сигурност,ако сме среќни може и со второто извлекување ќе извадиме иста чорапа ко првата) :helou:
Sorry bas misev deka gi imam procitano site zagatki ama izgleda ovaa sum ja skoknalaСпаЈдеР напиша:Мистери,оваа загатка е решена меѓу првите. Бојата на капата на човекот е црна,да дадам објаснение ме мрзи(разлистај назад) .Читајте што загатки се поставени доколку сакате и вие да поставувате загатки а не се едни исти да се одговараат :smir:
Е ако де немат гајле .... Спајдер или некој другmystery girl напиша:Sorry bas misev deka gi imam procitano site zagatki ama izgleda ovaa sum ja skoknala.Izvinete nema da se povtori:nesum::nesum:
Епа дека никој не погодуваа ќе ги кажам одговоритеKohlBass напиша:1. Железниот. Ако е вистина тоа дека богатството не е во мермерниот, лага е тоа дека богатството е во дрвениот, така што останува само железниот.
2. Дрвениот. Тоа е точното.
Еј, не се важи! Трошев мозочни ќелии за второто решение!СпаЈдеР напиша:Вториот точен одговор е
Нема богатство,тоа е легенда измислена од народот :helou:
I kolku potrosiKohlBass напиша:Еј, не се важи! Трошев мозочни ќелии за второто решение!![]()