Vikuska
I know the pieces fit...
- Член од
- 17 јуни 2007
- Мислења
- 879
- Поени од реакции
- 7
parite na smetkata od oprahjove_bt напиша:Ајде можи една лесна јас?
Знам дека можи....еве ви:
Што повеќе му земаш, толку појќе се зголемува? -што е тоа?
parite na smetkata od oprahjove_bt напиша:Ајде можи една лесна јас?
Знам дека можи....еве ви:
Што повеќе му земаш, толку појќе се зголемува? -што е тоа?
Да не фали некој факт плус?sky_dog<no1> напиша:Епа ајде една од мене.
Имате 12-члено семејство. али не се знае колку има жени,мажи,деца тие се непознат број.Тоа семејство јаде по 12 леба дневно.Од кој еден маж јаде 2 леба,една жена 0,5 леб,и едно дете јаде една четвртина леб.Важа задача сеа да најдете според тоа колку јадат да најдете колку биле мажи,жени,деца.
Нема ниеден фактор само спрема според тоа колку јадат да одредеш мажи жени деца.Абе лесна е многу.BusHav напиша:Да не фали некој факт плус?
Испаѓа да решаваш систем од 2 равенки со 3 непознати и нема решение......а може и јас сум грешка хехехе
Неjove_bt напиша:4 мажи 8 леба, 2 деца пола леб, 6 жени 3 леба, и тој пола шо ќе остани за кучето.![]()
Така испаѓа 11 члена нас ни треба 12 члено семејство.Vnuce напиша:Чисто да докажам поента.. 5 мажи, 2 жени и 4 деца ... 12 леба нели?
Или можеби 1 маж, 20 жени и без деца... најдобра варијанта
Математички точно... Нели ?
Упс.. не го приметив тој деталjove_bt напиша:Е математички ама брзаш вика 12 члено семејство чактис??? а мојата точна е????? хахахаааа
Јадат лебови сеа,па ќе работат на деца покасноBusHav напиша:4 мажи и 8 жени
Ar ju siriuuuuuuuuuuuss? Јеу, оТ ОхриТ сме ова морат да се знајтFantom_oh напиша:Нема логика мен. Размисли за одговорот шо јас ти го дадов
Друго?
Ja lapnala muvatajove_bt напиша:така е мистер буш...ајде имам уште една
прати јака е
Оди жена во ресторан и порачва чај, арно ам имало мува во чајот. Одма спискала иди келнер се извинува, и го зема чајот оди во кујна и со трчање пак и носи чајот. Оваа уште среќна пивнала голтка и му се развикала истиот ми го вративте!!! од кај знаела дека е истиот?
1.Многу брзо се вратил,неможе да напраил нов чајjove_bt напиша:така е мистер буш...ајде имам уште една
прати јака е
Оди жена во ресторан и порачва чај, арно ам имало мува во чајот. Одма спискала иди келнер се извинува, и го зема чајот оди во кујна и со трчање пак и носи чајот. Оваа уште среќна пивнала голтка и му се развикала истиот ми го вративте!!! од кај знаела дека е истиот?