Математика + ЛОГИКА

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Fantom_oh напиша:
Зато шо убил се што му е драго, и во близина, ја убил мајка му, девојка му и кучето :). Парите се во саксијата ебаго, ваљда не го убил цвеќето.
Наркоман е,повеќе свеќе и трева ќе му бидат траги него фамилијата:smir:

Член од
17 јуни 2007
Мислења
2
Поени од реакции
0
bogo напиша:
Vo soba so 4 agli ima macki.Vo sekoj agol ima po edna macka.Pred opasot na sekoja macka ima po edna macka.Pred sekoja macka ima tri macki.Kolku macki ima vo sobata?
4 macki, 3 pred sekoja = 12, ako pretpostavime deka:
Edna od tie 3 macki sto gi ima kaj sekoja vo agolot moze da sedi na opasot.
Ako ne, 16.. ama cisto sumljam.

Eve edna za vas.
(n e cel poztiiven broj)
Vo n kutii se proizvilno se rasporedeni (n+1) predmeti. Dokazi deka barem edna od kutiite ima 2 predmeti.

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.657
Поени од реакции
722
хехеххе интересно, ама сепак не... Не е пронајден никаков предмет доле во снегот...

Интересно, нели!? :D:D:D

Член од
17 јуни 2007
Мислења
2
Поени од реакции
0
Ibrakadabra напиша:
Ај едно и од мене...

Женски труп во када, со убодна рана во стомакот.... Она е гола, а кадата е полна со вода. До неа има чаша вода, прозорот од WC-to е отворен, и надвор врне снег... Вратата од wc-то е заклучена од внатрешната страна (значи, она заклучила), а прозорот е на доволна висина за никој да не може да влезе преку него... што значи дека се самоубила... Но како!? Не е пронајден предметот со кој се прободела....

Што мислите!?
Ako ona zaklucila, mozno e predmetot sto go barame da e nadvor od sobata.
Sepak se raboti za krvarenje, ne se umira instantno so ubod vo stomak.
Osven ova, proveri gi drugite komentari. Drugi opcii ima?

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.657
Поени од реакции
722
DeathTracker напиша:
епа таа има убодна рана -значи прободена од остар предмет ако е сигурно дека извршила самоубиство а предметот не е пронајден -предметот е надвор во снегот (сепак возможно е да се прободе и да го фрли) ако фактите се точно поставени одговорот е надвор во снегот пред прозорецот
btw кадата ке е полна со крв не само со вода
другиот одговор кој го имам е дека таа се пробола од мраз (чубук) кои висел над прозорецот :cds:
само не знам шо е финтата со чашата вода

Топ :D:D:D DA, прободена е со мразулец или како и да го викаш ти :)) Чашата вода е онака, оптичка варка...

Честитки сепак...

Член од
12 февруари 2007
Мислења
61
Поени од реакции
0
bogo напиша:
Vo soba so 4 agli ima macki.Vo sekoj agol ima po edna macka.Pred opasot na sekoja macka ima po edna macka.Pred sekoja macka ima tri macki.Kolku macki ima vo sobata?
дефинитивно е грешка поставено- ако пред секоја мачка има мачка тогаш има бесконечно мачки

btw sobata ima 4ri agli ili 8 kosinja

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Барајте тема во чек дис аут,се вика Финти,ама имаше поматематички прашања таму,одговорот на мачките е 4,ама е заборавено да се наведе фактот дека собата е мала,и всушност
1 реченица: 4 мачки
2 реченица: 1 мачка(свртена накај аголот),позади опашот стојат другите останати мачки
3.Пред секоја мачка има три мачки(ова би требало "до секоја мачка стојат три мачки") т.е. повторно се тие 4тите

И како конечен одговор го давам 4 :smir:

П.С. Детх тракер,да не мислиш дека од четрите агли што ги има,мачки има и на таванот и на подот во собата?

*n0t*0rd!nary*

~*SimplY UniQue*~
Член од
5 февруари 2007
Мислења
126
Поени од реакции
4
СпаЈдеР, а кое е решението на твојата загатка? :smir:

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Инаку нат ординери,ќе ги префрла тој најбрзиот,да,ама се зема брзината на побавниот :)

Да ја решам мојата загатка,или да чекам уште одговори?

Lucio

титула по желба
Член од
26 јуни 2006
Мислења
871
Поени од реакции
41
4 agli = 4 kosinja
vo sekoe kose 1 macka
pred opasot na mackata moze da ima samo edna macka (onaa macka cij opas e nezjin).sekoja macka gleda uste 3 macki vo sosednite 2 i vo sprotivno kose = 4 macki vo sobata. prosto i ednostavno ;)

Член од
12 февруари 2007
Мислења
61
Поени од реакции
0
СпаЈдеР напиша:
П.С. Детх тракер,да не мислиш дека од четрите агли што ги има,мачки има и на таванот и на подот во собата?
зар немаш видено мачка на таван... лол
не ми беше тоа поентата

Член од
12 февруари 2007
Мислења
61
Поени од реакции
0
СпаЈдеР напиша:
Инаку нат ординери,ќе ги префрла тој најбрзиот,да,ама се зема брзината на побавниот :)

спајдер зошто сум сигурен дека е 19 мин точниот одговор
изоставам ги трик одговорите

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
СпаЈдеР напиша:
Четворица луѓе,А,Б,Ц и Д(Уствари како сакате крстете ги) се на една страна од мостот и сите сакаат да се префрлат на другата страна,но е премногу доцна, и не можат да го преминат мостот без светилка,а тие имаат само една светилка. Исто така, мостот е доволно силен да издржи само двајца луѓе. Четворицата се движат со најразлични брзини. Првиот му треба 1 минута да го помине мостот,на вториот 2 минути,на третиот 5 и на четвртиот 10 минути. Кога двајца луѓе ќе го поминат мостот заедно со светилката ќе одат со брзината на побавната личност. Кое е најбрзото време за кое може да го поминат сите четворица мостот?
19 минути ваљда
ме заеба,го пиша одговорт хахаха

*n0t*0rd!nary*

~*SimplY UniQue*~
Член од
5 февруари 2007
Мислења
126
Поени од реакции
4
СпаЈдеР напиша:

хехе сум ги испомешала :)

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
СпаЈдеР напиша:
Четворица луѓе,А,Б,Ц и Д(Уствари како сакате крстете ги) се на една страна од мостот и сите сакаат да се префрлат на другата страна,но е премногу доцна, и не можат да го преминат мостот без светилка,а тие имаат само една светилка. Исто така, мостот е доволно силен да издржи само двајца луѓе. Четворицата се движат со најразлични брзини. Првиот му треба 1 минута да го помине мостот,на вториот 2 минути,на третиот 5 и на четвртиот 10 минути. Кога двајца луѓе ќе го поминат мостот заедно со светилката ќе одат со брзината на побавната личност. Кое е најбрзото време за кое може да го поминат сите четворица мостот?

Личност А = 1 минута
Личност Б = 2 минути
Личност Ц = 5 минути
Личност Д = 10 минути

А+Д = 10 минути
А се враќа сам со светилката за 1 минута
Б+Ц = 5 минути
Б се враќа сам за 2 минути
А+Б = 2 минути

Значи 10+1+5+2 = 18 минути

Kajgana Shop

На врв Bottom