Дан се имаш помешано со евреите случајно?не ми треба вашиот благослов, и нема што мене да ме благословуваш тои јас не викам ништо лошо за масоните туку кажувам онака како што сум слушнал
за масоните само знам дека се тајни организации кои никогаш не кажуваат што им е целта и за што постојат, кога самите не каживаат кои се и зошто се тогаш барам информации од разни места кои кажуваат дека масоните го владеат светот (значи сите војни и нереди) а слушнав дека хитлер ги убивал поради некаква причина.
Ако не е премногу лично, би те молел накратко да ни го кажеш патот кој го изоде да станеш масон.Пред се, треба да се има 21 година... а реално, пожелно е барем 25-6.
Не може некој да те покани, треба сам да побараш членство. Има два начини на кои тоа може да се направи - или да прашаш некој масон (во земјата во која живееш), или да пишеш до Големата Ложа (во соодветната земја). Треба да се исполнуваат доста услови - да се верува во Бог, да се биде чист пред законот, да се биде со углед и почит во семејството, средината, работата...
alhemijata e realna ????? ..mislam na pretvaranje na obicen metal vo skapocen ...MadDoc - има масони кои активно се занимаваат со Алхемија. Едни од најпознатите алхемисти од 15-ти век наваму биле масони.
Тапетарот - ќе одговорам, ама во друга прилика, кога ќе имам повеќе време.
да, но воедно и повеќе како духовна трансформација.alhemijata e realna ????? ..mislam na pretvaranje na obicen metal vo skapocen ...
Тоа воопшто не е алхемија!alhemijata e realna ????? ..mislam na pretvaranje na obicen metal vo skapocen ...
Ова ми беше важно,благодарам.:salut:Да, има масони што активно се занимаваат со тоа, но не е главен фокус, ниту пак битен елемент во масонството.
Во работата на ложите алхемијата не постои. Нејзиното проучување е присутно во еден од страничните ордени - Розенкројцерите.
леле па тоа се поштени и примерни луѓе БРАВО, ја се чувствувам таков но што е целта на тоа здружување на чесните граѓани?Наједноставна дефиниција - Масон е член на Масонското Братство.
А тоа вклучува - човек кој живее според високи морални и духовни вредности. Човек кој е верник. Човек кој повеќе го вреднува моралот и добродетелта, отколку рангот и позицијата. Човек кој на прво место го става семејството. Човек кој потребите на другите ги става пред своите лични. Човек кој држи на својот збор, по секоја цена, дури и по цена на својот живот... можам вака уште долго да редам... но верувам ја сфаќаш идејата...