Масони

Член од
14 септември 2005
Мислења
416
Поени од реакции
11
Toreador напиша:
Хехехе некој ми проговори па и паметна женска дури а сношти се зачленив. :eek: :eek: :lol: :lol: :lol:
Whatever....
Како и да е, целсно се за Масони никој од нас обичните смртници нема да знае оти како што реков за илуминатите, Масоните се "Shadow Goverment" официајлно не постојат а пак си прават пуздер нис светот. За зачленување има многу штосни срања, ја заборавив страната, треба да веруваш и во божество, не кажува какво, само вели божество. :shock: :? Дали и Бог, Сатана, Буда или Црвенковски не се спомнува ништо. Сакам да кажам, такви организации никогаш не си ги издаваат стварните информации зашто ке си го откријат идентитетот. Можда се добри луѓе, можда се сатанисти, важно се многу моќни и држат дебел процент од светска економија. Сличен на тој ред е и редот во универзтиетот Јејл во америка има филм за тоа се вика Черепот. Филмот е иначе за редот, Череп и коски, ред во кои се цленови и многу амерканси политичари, и си имаат признаено дека се членови на тој ред.
Da,nemoze da si ateista i freemason.Treba da veruvas barem vo bilo kakva nadprirodna sila.
I na nivnite sredbi bilo zabraneto da se zbori za religija i politika.
Se zbori deka masonite se trudat za najdobroto na svetot.Organizacija polna so kralevi,politicari,glumci,peaci....
A isto sum procital i deka tie kontroliraat mogu raboti vo svetot i so dobri i so losi nameri.
Togas dali i vo nivnite organizacii ima granki "losi" i " "dobri" kako i vo hristijanstvoto?
Ete tuka moze da procitate nekoi interesni raboti:

http://www.freedomdomain.com/freemason.html

J

Johnny Stulic

Гостин
Interesna kniga na ovbaa tematika e "Noviot svetski poredok" od nikola nikolov edno e citliva i e mnogu razbirliva

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Johnny Stulic напиша:
Interesna kniga na ovbaa tematika e "Noviot svetski poredok" od nikola nikolov edno e citliva i e mnogu razbirliva
Јас имам неколку делови од оваа книга. Ми се допаѓаат. Читливи се.

Член од
23 јуни 2005
Мислења
23
Поени од реакции
3
малку сте забегале со темата

Не е така бе дечки ...Масоните немаат никаква врска со Исус ...
Вака тоа е секта во која се вршат разни обреди
за да влезете во неја ве водат во специјална просторија како да ви објаснам нешто како лавиринт и таму после неколку обреди ве ставаат во нивниот ред...Самоит збор Масон има значење зидар е и имаат симболи како:камен чекан мистрија....Имам книга дома ке ви искуцам некои извадоци за тоа инаку имам слушнато дека Стојан Андов е Масон

Член од
20 мај 2005
Мислења
140
Поени од реакции
11
не се губете еј! ова нема врска со сатанизам, ни со паганство ни со исус... едниствено се шо мислите дека е семоќно и божество, е всушност битие со многу моќи шо никогаш нема да ги користиме а сите можиме, само оти ние користиме едвај еден процент од мозоко! а ако користиш 100% ќе станиш и бог, и таков к*рац. се е во моќта на мозоко, треба само да го користи некој. е нема начин да вежбаш. ако си роден пореметен, ќе бидиш и масон, и бог и ќе си играш играчки со светот. ако не мислите така... не сте

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
малце ќе забегам

па затоа металците и рокерите обожаваат црнила и демоништа и што знам што и пак се сите атеисти??? чудна раса ми се металциве....:raz: :icon_eek: :ne_zboram

Член од
20 мај 2005
Мислења
140
Поени од реакции
11
не сум атеист... никој не ебам ни бог ми треба ни ништо си вервам во мојте принципи прам курац (познато и како сатанизам-шо НЕ Е ВЕРВАЊЕ ВО САТАНА туку праење шо сакаш) ама не сум сатанист не влегвам во филмој само гледам од реален аспект на свето (за мене).... и не е тежок филм, оти потежок филм е да верваш дека има некој семоќен спасител или па луцифер некојси таму шо знам јас... а иначе не сум металец

Член од
9 септември 2005
Мислења
81
Поени од реакции
3
пред едно две недели имаше добра емисија на канал5 за масоните,незнам дали ја гледаше некој...,а следната(значи минатиот вторник) имаше емисија за владимир велебит(човекот кој ги вршел тајните преговори меѓу тито и хитлер) во надоврзување значи од претходната се спомна дека тито и велебит,најзначајните дипломати на сфрј.
Инаку пред 2 недели бил одржан собир на масоните во македонија во александар палас,ми се чини дека нивниот број достигнал до 200членови.

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
стварно? машала, зошто немаше ништо во вести за тоа? ребел, пд кај ти е инфото?

Член од
9 септември 2005
Мислења
81
Поени од реакции
3
Во вестите ќе се слушаат наметнати и измислени ствари што се намерно пуштени,како што е птичји грип и слично,со цел да се одвлекува вниманието на јавноста,додека се случуваат други работи со који се крои нечија/наша судбина.Новинарот на к5 го кажа тоа за масоните.
и поделени се во отворен и затворен тип,средби/членови,односно достапни за јавноста и недостапни.

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
а случајно да не знаеш каде се наоѓа нивното претставништво?

Член од
9 септември 2005
Мислења
81
Поени од реакции
3
Во врска со тоа што го кажав

На свечена церемонија неодамна во хотелот Александар Палас во Скопје беше формирана Големата ложа на Македонија (Г.Л.М.) или позната како организација на масоните.
Во соопштението, лиферувано викендов, се наведува дека Големата ложа на Македонија, глобална организација позната и како братство на слободни ѕидари, беше консекрирана од страна на Обединетата голема ложа на Англија (У.Г.Л.Е.).
”Историскиот церемонијален настан во главниот град на Република Македонија, беше воден од Лордот од Нортхемптон, извршен Голем мајстор и највисоки достоинственици на Обединетата голема ложа на Англија, а присуствуваа и поголем број Големи мајстори и високи достоинственици на Големите ложи од Европа, од САД и од Израел”, се наведува во соопштението.
Воспоставувањето на Големата ложа на Македонија, наведуваат македонските масони, доаѓа како резултат на трпеливата работа на група граѓани од Македонија, кои во изминатите десеттина години со ентузијазам се посветија на обновувањето и етаблирањето на масонското движење во нашата земја.
Македонските масони работеа под покровителство и инструкции на У.Г.Л.Е., која во светот се нарекува и Ложа мајка на масонеријата и има врвен авторитет и историски потврден највисок углед.
”Во последниве седумдесет години, претставува вистинска реткост и исклучителна чест, Обединетата голема ложа на Англија да се јави како директен основач на нова Голема ложа во светот, што е уште едно значајно признание и потврда за растот и развојот на суверена Македонија”, се наведува во соопштението.

.......
Инаку знам дека тие биле познати личности за кои е забрането да се кажува дека се масони.Може да се каже за тоа кој бил масон,откако истиот нема да биде во светот на живите.Во светот порано преовладувала идеја за создавање на глобално масонство односно универзално,а во последно време се залагаат за персонално,затоа има и ривалитети меѓу едни масони и други,на пример англиско и француско масонство.Масоните се по потекло од аристократски семејства,така да со самото тоа тие влегуваат во светот на масоните.Друг начин да станеш масон е да му се допаднеш на некој масон во поглед на твоите предиспозиции и квалитетни способности.

Незнам адреси.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
aleksandra85 напиша:
Не е така бе дечки ...Масоните немаат никаква врска со Исус ...
Вака тоа е секта во која се вршат разни обреди
за да влезете во неја ве водат во специјална просторија како да ви објаснам нешто како лавиринт и таму после неколку обреди ве ставаат во нивниот ред...Самоит збор Масон има значење зидар е и имаат симболи како:камен чекан мистрија....Имам книга дома ке ви искуцам некои извадоци за тоа инаку имам слушнато дека Стојан Андов е Масон
И јас сум слушнала за повеќе наши политичари тоа ... ајде извадоците што се сторија?:wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom