Масони

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Од каде знаеш дали ја зборувам вистината и дали сум вистински?
Намерно ти поставив под прашања но некој погоре не додржа па наивно со провокација почна.
Небитно е тоа сега.
Зошто си неодлучен?
Зошто бараш мислења и дополнителни информации?
Таква шанса еднаш добиваш и никогаш повеќе.
Тука на форумот сум по слободна волја и за таа цел ќе пишувам онолку колку што јас сметам дека треба.
Наивноста на нечии постови не е причина ТИ да не заблескаш со своето вистинско МАСОНСТВО. Овде има членови кои внимателно читаат и очекувааат инфо од тебе.
Ако не си вистински МАСОН, инстантно ќе разочараш огромен број форумски членови, вклучувајќи ме и мене. (иако потајно мислам дека си вистински МАСОН).
Зошто си толку сигурен дека јас сум неодлучен?
Зошто сакаш да знаеш зошто јас сакам дополнителни информации?
Од кај знаеш дали ова ми единствената шанса?
И јас сум на форумот по своја слободна волја!!! (морав извичници затоа што се работи за елементарен телемитски принцип!)
За таа цел ќе прашувам онолку колку што јас сметам дека треба.

Последно уредено:
Член од
28 ноември 2018
Мислења
16
Поени од реакции
3
Наивноста на нечии постови не е причина ТИ да не заблескаш со своето вистинско МАСОНСТВО. Овде има членови кои внимателно читаат и очекувааат инфо од тебе.
Ако не си вистински МАСОН, инстантно ќе разочараш огромен број форумски членови, вклучувајќи ме и мене. (иако потајно мислам дека си вистински МАСОН).
Зошто си толку сигурен дека јас сум неодлучен?
Зошто сакаш да знаеш зошто јас сакам дополнителни информации?
Од кај знаеш дали ова ми единствената шанса?
И јас сум на форумот по своја слободна волја!!! (морав извичници затоа што се работи за елементарен телемитски принцип!)
За таа цел ќе прашувам онолку колку што јас сметам дека треба.
Добронамерно ти помогнав да дојдеш сам до некои одговори но очигледно ти не си спремен за тоа, а мене за тебе ништо не ме интересира ама баш ништо.
А јас ке одговарам околку колку што јас сметам дека треба.
Ќе прашувам исто толку.
Има една теорија по која се водиме и се нарекува теорија на 4 Вистини
1.Мојата
2.Твојата
3.Договорената ( онаа за која ке се договориме јас и ти )
4.Вистинската вистина

Продолжете да шпекулирате да аргументирате само така ке дојдете до вистинската вистина и ве молам не напаѓајте не провоцирајте никого бидејки тоа се вибрации на ниска фрекфенција и тешко дека некој интелектуален свод и ум ке ви подлегне на таа ваша вибрација

Водете се со љубов.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.331
Поени од реакции
84.514
Мојата, твојата, неговата вистина... Све се тоа вистини, некакви.
Независно од нив, кај нас кога ќе сакаш да се приклучиш на масоните, ти викат: - Зачлени се и напредувај прво во ОТО.
Тоа што овој овде член, тврди дека не е така или оние телемитине тврдат што и да е, не го менува фактот дека кога некој ќе отиде да се зачлени, ќе му речат: - Иди прво во ОТО.

Член од
28 ноември 2018
Мислења
16
Поени од реакции
3
Независно од нив, кај нас кога ќе сакаш да се приклучиш на масоните, ти викат: - Зачлени се и напредувај прво во ОТО.
Тоа што овој овде член, тврди дека не е така или оние телемитине тврдат што и да е, не го менува фактот дека кога некој ќе отиде да се зачлени, ќе му речат: - Иди прво во ОТО.
Пред 10 години си мислел поинаку.
Од сега па за 10 години ќе произлезеш со други факти.
И така натаму и така натаму.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.331
Поени од реакции
84.514
Пред 10 години си мислел поинаку.
Од сега па за 10 години ќе произлезеш со други факти.
И така натаму и така натаму.
Факти се една категорија, ставови се сосема друга.
Плус, некако не ми се чини дека го имам сменето ставот кон масонството, али цитирај, па да видиме.

Инаку, оваа информација ми е од доста поскоро време и нема никаква врска со мојот став, ниту со било чиј став. Едноставно така си стојат работите - во македонски масони, за да влезеш, треба или да имаш пари, многу, или да се зачлениш во ОТО, таму да напредуваш, па после те примаат. (секако има и други услови)

Член од
28 ноември 2018
Мислења
16
Поени од реакции
3
Плус, некако не ми се чини дека го имам сменето ставот кон масонството, али цитирај, па да видиме.

Инаку, оваа информација ми е од доста поскоро време и нема никаква врска со мојот став, ниту со било чиј став. Едноставно така си стојат работите - во македонски масони, за да влезеш, треба или да имаш пари, многу, или да се зачлениш во ОТО, таму да напредуваш, па после те примаат. (секако има и други услови)

Пред 10 години не си мислел така

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Големата ложа на Македонија, ги тера аспирантите да се зачленат прво некое време во ОТО, што е ненормално скроз. Секако, ако имаш пари повеќе, не важи ова.
Оваа глупа пракса не е за чудење, кога ќе се земе в предвид кој све членува таму и колку у ствари тие луѓе држат до и им се битни, масонските принципи.
Чувај си го сарказмот за на соодветни теми и престани да шириш глупости и лаги!
ОТО нема врска со членување во масонски ложи. Точно дека има масони помеѓу членовите во ОТО но не е точно дека членството кај нас е некаков предуслов за некој да стане масон!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.331
Поени од реакции
84.514
Чувај си го сарказмот за на соодветни теми и престани да шириш глупости и лаги!
ОТО нема врска со членување во масонски ложи. Точно дека има масони помеѓу членовите во ОТО но не е точно дека членството кај нас е некаков предуслов за некој да стане масон!
Секако, секако, не е вистина ова. Не е така.
Се додека не покуша да се зачлени некој.[DOUBLEPOST=1543684551][/DOUBLEPOST]Плус, боље е за вас ова. Нели цело време сакате нови членови...

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Добронамерно ти помогнав да дојдеш сам до некои одговори но очигледно ти не си спремен за тоа, а мене за тебе ништо не ме интересира ама баш ништо.
А јас ке одговарам околку колку што јас сметам дека треба.
Ќе прашувам исто толку.
Има една теорија по која се водиме и се нарекува теорија на 4 Вистини
1.Мојата
2.Твојата
3.Договорената ( онаа за која ке се договориме јас и ти )
4.Вистинската вистина

Продолжете да шпекулирате да аргументирате само така ке дојдете до вистинската вистина и ве молам не напаѓајте не провоцирајте никого бидејки тоа се вибрации на ниска фрекфенција и тешко дека некој интелектуален свод и ум ке ви подлегне на таа ваша вибрација

Водете се со љубов.
Фала многу за добронамерноста, се цени! Ашларот се делка со комбинација од вибрации: некогаш ниски, некогаш високи, а некогаш стредни. Вистинската вистина е правиот ориѓинал. Шпекулациите се за оние што работат на берза. Се водам со љубов уште откако Стеф го постави тоа форумско правило.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.310
Поени од реакции
15.471
Шта му доџе тоа ОТО?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Секако, секако, не е вистина ова. Не е така.
Се додека не покуша да се зачлени некој.[DOUBLEPOST=1543684551][/DOUBLEPOST]Плус, боље е за вас ова. Нели цело време сакате нови членови...
Јас ти кажувам најдругарски што можам да престанеш да си правиш фазони со ширење дезинформации, затоа што нештата може да добијат и поинаков тек, па наместо овде, во судница да си објаснуваш кои ти биле мотивите да шириш невистини.
Има доволно теми за да се биде вицкаст на форумов, оваа не е наменета за тоа.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.331
Поени од реакции
84.514
Јас ти кажувам најдругарски што можам да престанеш да си правиш фазони со ширење дезинформации, затоа што нештата може да добијат и поинаков тек, па наместо овде, во судница да си објаснуваш кои ти биле мотивите да шириш невистини.
Има доволно теми за да се биде вицкаст на форумов, оваа не е наменета за тоа.
Ќе бидам вицкаст и саркастичен кај сакам, а дали смеам, има администрација која ќе дзволи или не, а ти тужи слободно.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ќе бидам вицкаст и саркастичен кај сакам, а дали смеам, има администрација која ќе дзволи или не, а ти тужи слободно.
Арно да имаше администрација подфорумов, ама нема. Затоа ве има вас. А за тужењето, ни на крај памет не ми паѓа да губам време на вас, но некој итекако може да се реши на такво нешто. Затоа што свесно и намерно ширите лаги и клевети, без разлика што тоа го правите на саркастичен начин.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.331
Поени од реакции
84.514
Арно да имаше администрација подфорумов, ама нема. Затоа ве има вас. А за тужењето, ни на крај памет не ми паѓа да губам време на вас, но некој итекако може да се реши на такво нешто. Затоа што свесно и намерно ширите лаги и клевети, без разлика што тоа го правите на саркастичен начин.
Прочитај ја малку темава.

Shahbaz

Транс Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
535
Поени од реакции
1.104
Нека биде љубоф прелеана во тужба, необременета од докази, но со уредно платени такси и поднесена во Основен Суд 2!! Извичници!

Kajgana Shop

На врв Bottom