D
Darko_ufo
Гостин
Да не преминал во Канадската ложа?
Да не преминал во Канадската ложа?
Незначи дека ако не е повеќе на таа позиција, дека не е ни во истата ложа повеќе.Да не преминал во Канадската ложа?
Ако @Ipsissimus е платен за промовирање на сатана и остали ствари, тогаш истото мислам дека би требало да важи и за свештените лица од христијанска вероисповед, а и за оние од муслиманска, кои дриблате тука насекаде без никаво разбирање ниту на едните, ниту на другите - да не зборувам па за трети философии кои се светлосни години далеку од сето ова.......
Мене сите ме игнорираат секако Не се грижи до толку за другите
Колку што јас сум платен за ова, толку ти за леб да имаш додека си жив.Сева оваа пропаганда за масони е со цел ловење на луѓе, Ipsissimus и др луѓе заработуваат од промовирање на сатаната и за тоа се платени.
Позади нив се кријат сатански кругови кои ловат луѓе за
членови во тие организации.
Затоа и симбол на нивното учење е змијата, бројот 666,
и окото, што и самиот Ipsissimus го признава.
Црна ружа и други сатански секти се под ова раководство. Ако успее да ве вклучи во тоа
првин ќе членувате во некоја можеби и хуманитарна или невладина организација.
Единствено што ти можеш да разоткриеш е твојата ограниченост и дволичност. А ако продолжиш со клевети и лаги, тогаш можам јас да се заангажирам и да го откријам твојот идентитет па за лагите што ги шириш да си одвовараш и по судски пат.Време беше да бидете разоткриени ти Ipsissimus и Хептаграм XI,
не се прави наивен дека некој те клевети.
Но уште можете да избегате од мрежата на сатаната за кого работите.
Во однос на клетвите за немање, јас имам во изобилие Господ Исус Христос ми
даде живот во изобилие.
http://forum.kajgana.com/members/%D0%A5%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC-xi.37642/
http://forum.kajgana.com/members/%D0%A5%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC-xi.37642/
Демек штом е ново-еонска филозофија мора несомнено да биде подобра од старо-еонските, нели?Насекаде има пропаганда од старо-еонските философии... но и тоа изумира. Малку ќе премине во лудило (пред тоталното исчезнување) - но така е со се што умира: на крајот полудува.
Никогаш не сум напишал нешто слично што ти го тврдиш... само реков старо-еонска философија.
Ако нешто е тајно и не можеш директно преку практикување на истото да го осознаеш тогаш останува да се суди по делата.Ако @Ipsissimus е платен за промовирање на сатана и остали ствари, тогаш истото мислам дека би требало да важи и за свештените лица од христијанска вероисповед, а и за оние од муслиманска, кои дриблате тука насекаде без никаво разбирање ниту на едните, ниту на другите - да не зборувам па за трети философии кои се светлосни години далеку од сето ова...
Истото важи и за тебе, бидејќи промовираш христијанска философија на живеење со тоа што начинот на живеење и разбирање на светот кај другиот ти го нарекуваш сатанизам, за да оправдаш некоја твоја - за другите туѓа - философија.
Насекаде има пропаганда од старо-еонските философии... но и тоа изумира. Малку ќе премине во лудило (пред тоталното исчезнување) - но така е со се што умира: на крајот полудува.
И се нема потреба од бројност и ловење луѓе. Масонеријата нема потреба од бројност и да лови луѓе. Ако погледнеме подобро, христијаните се вистински „ловци на луѓе“ бидејќи така им пишува таму, во книгите - а и што ќе им е религија ако немаат бројност со која се заморуваат насекаде. Не ја префрлај твојата философија на некој друг, не е ок така.
П.С.
Симболите имаат вакво или онакво значење, секој ги толкува како ќе му текне за да се вклопи во неговата шема на моментално разбирање на светот. Нормално, со инфо собрано од youtube видеа, од книги изнапишани од луѓе кои се тотално против тоа за кое што пишуваат во книгите - нема да се постигне ништо, освен јалова омраза кон она што останало и останува тајно.
Вистинското значење на ниту еден битен симбол не е даден јавно бидејќи луѓето (за кои што ти велиш дека @Ipsissimus умира да ги присоедини кон масоните) не се способни една обична тајна да задржат не пак битни работи од кои зависи човештвото.
П.П.С. Ова мала „одбрана“ на @Ipsissimus
Не сум масон за да набројувам работи кои ги постигнал некој масон, а не се тајни.Ако нешто е тајно и не можеш директно преку практикување на истото да го осознаеш тогаш останува да се суди по делата.
Ако е тајна се друго верувам дека постигнувањата не се тајна, па од тој аспект дај наброј барем три работи жити кариера
Да, како одговор на прашањето.Не сум масон за да набројувам работи кои ги постигнал некој масон, а не се тајни.
Си заминаа масониве од форумов.. инаку би било убаво да се даден одговор на прашањево, жити тебе
П.С. Како тоа „не можеш директно преку практикување да осознаеш“? Мислиш не можеш да практикуваш нешто што не ти е познато?