Масони

kralot

Вистина!!
Член од
9 април 2008
Мислења
466
Поени од реакции
72
Јас чисто се сомневам дека оваа Организација која во Македонија се знае како Масонска е поврзана со вистинските Масонски основи и со она вистиско масонство кое се крие зад денешната позната Масонерија која според мене постои само за да им ги замачка очите на другите и да ја прикрие вистинската тајна Масонска Организација!!!

Член од
16 ноември 2011
Мислења
114
Поени од реакции
34
Јас чисто се сомневам дека оваа Организација која во Македонија се знае како Масонска е поврзана со вистинските Масонски основи и со она вистиско масонство кое се крие зад денешната позната Масонерија која според мене постои само за да им ги замачка очите на другите и да ја прикрие вистинската тајна Масонска Организација!!!
Има повеќе големи ложи во Македонија,точно се четири големи ложи кои се правно впишани во централен регистар на Македонија-сите имаат различни основачи, една од нив е и оваа ложа на Ж.Груевски.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Поради неговото јавно експонирање, многумина мислат дека Живко Груевски е првиот Голем Мајстор. Првиот Голем Мајстор на Големата Ложа на Македонија е Владимир Шукаров a секретар на ложата е Никола Поленак. Еве го целиот текст од масонската Комисијата за информации за признавање од 2006 г.

MACEDONIA
The Grand Lodge of Macedonia was consecrated on September 30, 2005 in Skopje by the United Grand Lodge of England. The Grand Lodge was formed from Skopje Lodge No. 9721, Unity Lodge No. 9749, and White Plains Lodge No. 9765, which were consecrated by the United Grand Lodge of England in 2000, 2001, and 2002 respectively. This Grand Lodge is regular in its work, and meets the standards for recognition. The Grand Master is MW Bro. Vladimir Sukarov, and the Grand Secretary is VW Bro. Nikola Polenak. The address of the Grand Lodge is, 1000 Skopje, P.O. 544, Republic of Macedonia.

Инаку во извештајот на Комисијата има грешка: Ложата бр. 9765 не е White Plains туку White Dawns (Бели Мугри). ;)

Член од
16 ноември 2011
Мислења
114
Поени од реакции
34
Поради неговото јавно експонирање, многумина мислат дека Живко Груевски е првиот Голем Мајстор. Првиот Голем Мајстор на Големата Ложа на Македонија е Владимир Шукаров a секретар на ложата е Никола Поленак. Еве го целиот текст од масонската Комисијата за информации за признавање од 2006 г.

MACEDONIA
The Grand Lodge of Macedonia was consecrated on September 30, 2005 in Skopje by the United Grand Lodge of England. The Grand Lodge was formed from Skopje Lodge No. 9721, Unity Lodge No. 9749, and White Plains Lodge No. 9765, which were consecrated by the United Grand Lodge of England in 2000, 2001, and 2002 respectively. This Grand Lodge is regular in its work, and meets the standards for recognition. The Grand Master is MW Bro. Vladimir Sukarov, and the Grand Secretary is VW Bro. Nikola Polenak. The address of the Grand Lodge is, 1000 Skopje, P.O. 544, Republic of Macedonia.

Инаку во извештајот на Комисијата има грешка: Ложата бр. 9765 не е White Plains туку White Dawns (Бели Мугри). ;)
Интересно насекаде се фалат дека ги примиле под името Голема Ложа на Македонија,а се ми се чини дека се обидуваат да сокријат еден факт- Голема Ложа на Македонија од ПЈР Македонија. Зашто на пример не пишува чисто Република Македонија? Колку да се знае во името на ложата неможе никој да се меша, па и да пишува Голема Ложа Вардар,таа пак ќе биде од ПЈР Македонија, значи ништо не постигнале. Џабе парите...

Член од
8 април 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Една од најезивите теми за мене ми се масоните ... но обожавам да слушам кои се, зашто се, што прават зашто прават итн ... затоа ја отворив темава, а прибидејќи мислам дека незнам доволно работи за нив, ќе ви отстапам место на вас што знаете :shock: :wink:
sto tolku loso imas cueno za niv aj kazi ili toa ds nekoi predrasudi mislam deka se vo taa elita na ludje sto go kontrolirat svetot.

zok

Член од
27 октомври 2008
Мислења
36
Поени од реакции
16
Според кажаново масонеријата во Македонија не служи само за да им ги замачка очите на другите... Добро е, напредуваме :)

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
Според кажаново масонеријата во Македонија не служи само за да им ги замачка очите на другите... Добро е, напредуваме :)
A за што друго служи???

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
A за што друго служи???
За рекла кажала муабети, на луѓе кој очајно им треба дежурен виновник на кој ќе можат да плукаат, кукаат и да обвинуваат за се што не им одговара во светот.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
За рекла кажала муабети, на луѓе кој очајно им треба дежурен виновник на кој ќе можат да плукаат, кукаат и да обвинуваат за се што не им одговара во светот.
Така е. Овие ептен личат на сатанисти кои плукаат на Христијанскиот Бог како дежурен виновник за сето зло.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Така е. Како што сатанистите плукаат на Христијанскиот Бог кој им е дежурен виновник за сето зло.
Грешка си, христијанскиот бог самиот си кажува дека е дежурен виновник:

Isaiah 45:7
I form the light, and create darkness: I make peace, and create evil: I the LORD do all these things.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Грешка си, христијанскиот бог самиот си кажува дека е дежурен виновник:

Isaiah 45:7
I form the light, and create darkness: I make peace, and create evil: I the LORD do all these things.
Одлично, ја решивме. Он топик: дали ти е малце мука што масоните не примаат такви како тебе? Не ве примаат у ниедна од варијантите. Али ти моеш као телемит да се прошверцуеш. ;)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Одлично, ја решивме. Он топик: дали ти е малце мука што масоните не примаат такви како тебе? Не ве примаат у ниедна од варијантите. Али ти моеш као телемит да се прошверцуеш. ;)
Ептен ми е мука, најмногу поради тоа што многу брзо се одкажа од темата за телема....мора да признам дека сум љубоморен на масониве, скисна кај нив :(

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Ептен ми е мука, најмногу поради тоа што многу брзо се одкажа од темата за телема....мора да признам дека сум љубоморен на масониве, скисна кај нив :(
И треба да ти е мука. Сатанистите (од било која провениенција) имаат третман на шугави кучиња. Непожелни се меѓу масоните.

Kajgana Shop

На врв Bottom