Масовен протест во Рим: Спасете ги христијаните

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.010
Поени од реакции
83.401
Да за жал и во националните движења во многу земји на запад, провејуваат вакви мисли. Сеуште пробуваат и за најобично убиство од омраза извршено од некој муслич да ги обвинат евреите, илуминатите и не знам уште кој(иако не тврдам дека они не играат прљаво напротив).
Тоа е внатрешен порив. Психолошки момент.
Мнооогу покомфорно е да си немаш работа со вистинската присутна опасност, одколку да си го нарушуваш хедонистичкиот колосек у животот. Бидејќи како таков, тој е доволен сам на себе. Нема место во таа егоцентричност, за идните поколенија. Има само место за моменталниот комфорт.
Тоа Андерс* многу добро го увиде.
Градење на еден таков симулакрум е супер-дупер опција за дебелите, мрзливи и розеви газиња на оние кои милуваат да се китат со интелектуални епитети. Колку и да ги ебат, колку и да им се шири фи-то на аналниот отвор, сепак по мило им е вербално да се спротиставуваат на мене и тебе. Затоа што знаат дека ја и ти нема да ги закопаме живи, да им сечеме уши, раце или да ги полиеме со киселина...
Потсвесно се надеваат дека руљата Алаху-Акбар-смрт-на-кафири, некако ќе го примети нивното коленичење, па ќе ги заобиколи.
Но тоа се јалови надежи кои не почиваат на реална основа. Нити ја довека ќе бидам толерантен кон будали кои ме кочат да си го бранам своето, а уште помалку идните маченици ќе ги толерираат.
Бедници, да беа старно за слобода, демократија и човекови права, немаше тоа селективно да го истакнуваат.
Моментално тоа се најголемите гниди... јеби га.

* додуше не се сложувам со неговиот метод

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Ти си еден од тие за кои зборам, на кои и да дојдат у дневна да му дигнат минаре, ќе мисли дека гуштерите на Дејвид Ајк, го напраиле тоа, а не тие кои со свои очи ги гледа дека прават.
Супер си ти бе. Дали ако ти го земам новчаникот пред твои очи ќе измислуваш сиви еминенции и заговори кои стојат зад мене. Зошто, види, ако ме обвиниш мене ќе те обвинам, возвратно, за шовинизам и затуцана националистичка заслепеност. Али, ако навистина ти се отворени очите, ако навистина ја гледаш заднината, а не површноста, ќе знаеш дека јас апсолутно не сум крив, туку тоа е една голема мистериозна завера, со која јас немам врска и со која само некој сака да ми ја извалка честа.

Иди фотокопирај се бре...
Имаш некој проблем...

Ниту ме знаеш, ниту барам да ме знаеш, а сам(а) на себе си даваш некои квази-заклучоци...

Треба ли да ти се повтарам и философирам овде со реферати? Па доволно си елоквентна (елоквентен)..

Да читаше барем малку што сум ти пишал, наместо да се влажниш од нервоза на се и сешто...
Толку си надркан(а) очигледно, што прст пред око не глеаш од маглини.. Да те насскаат на Девид Ајк и на него ќе фрлаш гомна (ако претходно си го љубел(а)).. впрочем на што и да те насскаат на тоа ќе фрлаш дрва и камења...

Земи читај малку што ти пишуваат и ѕирни си дали ти е скакан сопствениот двор, а не така безоглаво да дрндаш и етикетираш....

Член од
1 јуни 2012
Мислења
277
Поени од реакции
31
А истата таа Италија(заедно со Франција, Британија, Германија и САД) беше еден од главните партнери, финансиери и поддржувачи на Либиските бунтовници(радикални Исламисти) во борбата против Либискиот секуларен лидер Гадафи ланската година, а и истата таа Италија(секако заедно со Франција, Британија, Германија, САД...) е на страната и на Сириските бунтовници(радикални Исламисти) кои се борат против Сирискиот секуларен лидер Асад !
Од една страна западњациве се против Исламот, а од друга страна самите туркаат и инсталираат радикални Исламисти на власт во оние Муслимански земји кои со години/децении беа водени од горе-доле умерени Муслимани ......... да да сите тие сега веќе срушени Арапски лидери(Садам Хусеин, Хосни Мубарак, Бен Али, Муамер Гадафи, Абдула Салех, Башар Ал-Асад-овој сеуште се држи) беа секуларни лидери, а на нивно место дојдоа радикални Исламисти(Вахаби) .......... поддржани токму од тие земји Италија, Германија, Франција, Британија и секако ЈуЕсЕј !

i istiot toj Gadafi gi spasi taljanskite banki od kriza. koga Berluskoni mu bacuvase raka, i go shetase sred rim na Konj. Epten pravedno ne?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
i istiot toj Gadafi gi spasi taljanskite banki od kriza. koga Berluskoni mu bacuvase raka, i go shetase sred rim na Konj. Epten pravedno ne?
Кои банки ги спасил Гадафи?

На кој начин се спасува банка?

Член од
1 јуни 2012
Мислења
277
Поени од реакции
31
Ај подобјасни малку. Како ги финансирал, туку така отишол и им поклонил пари ли?

НАброј барем една банка.
UniCredit.
Mu bilo barano pomos bate gledav na vesti vo italija.tamu ziveam.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.147
Поени од реакции
12.131
Помина и протестот и ете, сите христијани се спасени. (y)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.147
Поени од реакции
12.131
Супер е сеир фрлање, нели?
Те боли кур тебе.Си чекаш на аутобуска и ти доаѓа руљата на Алаху-Акбар, тебе, за разлика од другите баби на аутобуска, нема да те чепнат, пошто нели ти не си Христијанин.:tapp:
Мене ништо не ме боли... и нема ни да ме боли во врска со „вечната“ борба за „еден бог“ помеѓу христијаните и исламот.
Христијаните ги боли и се собираат да „убијат некој муслиман за да тие се раат“. Глупости прават...
Спас ќе имаат кога Исус ќе дојде по втор пат. До тогаш мора да страдаат и да се надеваат. Што бегаат од својата вера јас не знам.
Ќе го помагаме Израел за да убива муслимани на Истокот?

Секој што бара туѓа крв за да го задоволи својот бог, не е од богот што го следи.

И штета што и двата табора разбираат малку, дека: Човештвото пред се, потоа боговите и ангелите и демоните (y)

И да, ова е сеир бидејќи е за сеир нивното не разбирање (и на муслиманите и на христијаните).

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.147
Поени од реакции
12.131
Не се нервирај...
Нели го решаваат случајот.
Сакај ги непријателите свои. Не биди полн со омраза кон исламот и неговата доктрина.

Зад секоја акција „во име на богот“ во било која религија постои политичка заднина врзана со државата (национализам).
Богот им е оправдување и надеж дека прават нешто добро.
Малку размислува денес човекот што е исправно што не.

Сепак, протестот беше глупост. Ајде нека се кренат и тие и на некој празник нека убиваат муслимани. :facepalm:
Ц ц ц ц...
Доста со старо-заветни акции! Око за око, заб за заб, сирење без пари.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.010
Поени од реакции
83.401
Мене ништо не ме боли... и нема ни да ме боли во врска со „вечната“ борба за „еден бог“ помеѓу христијаните и исламот.
Христијаните ги боли и се собираат да „убијат некој муслиман за да тие се раат“. Глупости прават...
Спас ќе имаат кога Исус ќе дојде по втор пат. До тогаш мора да страдаат и да се надеваат. Што бегаат од својата вера јас не знам.
Ќе го помагаме Израел за да убива муслимани на Истокот?

Секој што бара туѓа крв за да го задоволи својот бог, не е од богот што го следи.

И штета што и двата табора разбираат малку, дека: Човештвото пред се, потоа боговите и ангелите и демоните (y)

И да, ова е сеир бидејќи е за сеир нивното не разбирање (и на муслиманите и на христијаните).
За жал не ме разбра. Што да се праи...

Нема ти никаков сеир да глеаш верувај!
Кога ќе биде шеријатско право знаеш вашите камповите у што ќе се претворат?

Кога ќе те сретнат на улица овие нема да те прашат дали си Будист, агностик, атеист или Телемит....Све дур не стане целиот свет исламски нема да има мир од нив. Ако Вие Телемитите имате намера за егзодус у 4D, кај гуштерите на Ајк, е од таму ќе можете да терате сеир...
:tapp:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.147
Поени од реакции
12.131
Лошо размислуваш, но секој со своето. Ист си како овие од сликата. Фанатик си станал заради стравот што ти влегол во врска со исламот. Прави сунети и биди еден од нив, и нема да се плашиш и да бараш, што бараш? Смрт за муслиманите? Да бидат сите христијани како тие се најдобри?
Преиспитај се...
Седи и плаши се од шеријатско право и од кампови во светот или стани муслиман.
И немој никако да одиш во скопската чаршија на чај кај некој муслиман што држи ресторанче :)
Таму ставаат „нешто“ во чајот.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.147
Поени од реакции
12.131
Ја знам јас сцената, не знам ти што скокаш вака немоќен дури да си ги смениш и врвците на кондурите? И не кажа на што повикуваш ти против муслиманите?
Да ги судиме, да ги убиваме на нивни празници бидејќи ете тие убиле на празник христијански?
Нејасен си... гневен си за сите пари и не знаеш веќе како да објасниш.

Јас колку пати да ти кажам тебе дека се водам по тоа: ЧОВЕШТВОТО ПРЕД СЕ! Значи, дали сум среќен што се убивата луѓет? НЕ!
Дали сум среќен што ти си христијанин? НЕ! Дали ми смета што бараш муслиманите да се убиваат? ДА!
Дали ми смета што има муслимани кои убивата во име на бод? ДА!
И ако се заморувам јас со се што ми смета во еден даден момент, за кај сум :)

Убиство на човек нема врска со богови и демони. Има врска со ЧОВЕШТВОТО!
За секое убиство се одговара пред закон (без разлика дали „бог барал тоа од убиецот“ или тој убил некој).
Но ти да осудуваш цела вера заради убиства на некакви си фракции (кои постојат и кај муслиманите и кај христијаните) е глупост.

И ти реков, секој со своите размисли.
Убивајте се... ако ви е волја. (y)

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Kaжи им го тоа на муслиманите,не мене.Во христијанска/секуларна држава се повеќе и повеќе луѓе стануваат атеисти,зошто тоа не е случај со муслиманските?
Тоа важи за сите, не само за муслиманите.... (па и за тебе..)
Читај само какви луѓе имаш на форумов, а се христијани...

„лудилото“ не бира класификации, поделби, пол или не знам шо...

П.С. знаеш што е смешно во целата ситуација (конкретно за протестов)...
Што никој (не говорам за овде на форумов), ама баш никој не излегува и да каже стоп на ваквите препукувања, меѓу христијаниве и муслиманите, па дури ни да застане малку пред муслиманиве - ко што велиш, него одма контра муслиманиве мора по дифолт да излезат христијани.. Тоа, ко што реков погоре, не го решава проблемот!
А патем речено, се кладам, во што сакаш дека меѓу тие христијани што излегле имаш луѓе што до вчера плукале по христијанството, па сеа еве некако, од којзнае која неразумна причина, излегол да ги плука и муслиманите, заедно со христијаните...

Следно нешто што ќе се случи во таква ситуација ти е втор Брејвик..

Еден веќе нели се појави..

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.147
Поени од реакции
12.131
Сума сумарум, да разрешиме пред да заминиме за Египет на одмор!

Вие го одобрувате овој протест? Протест кој што е:

Националниот протест “Salviamo i Cristiani” (Ајде да ги спасиме христијаните) е организиран од страна на Здружението со исто име, и чиј секретар на здружението, Силвана Де Мари, вели: „Ние мораме да ги спасиме христијаните, да направиме се што можеме за Израел, кој е под нуклеарна закана, и да создадеме за бегство од страшната теократија за мажите и жените кои се родени во исламот. Сигурна сум дека ние ќе успееме и дека протестот во среда ќе биде поддржан од огромен број на луѓе“.

Инаку што е филмот на христијаните и муслиманите да бројат колку се на број? Тоа им е доказ дека е во ред религијата во која гледаат духовен спас? Тоа им е доказ дека се на добар пат како поединци?
Чудно...

Kajgana Shop

На врв Bottom