Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
A ти мислиш дека сега ќе нема протести во петок?

И да го има снимано убиството, пак тоа ќе биде монтирана снимка, со која сакаат да се набедат невини жртви.

Агендата ќе се тера до крај, се додека некој од кај нив не пресече, ако веќе има моќ
воопшто некој да пресече. Се надевам дека Али сеуште има некаква моќ кај Албанската заедница да го запре ова лудило.
Тешко нас, ако чекаме Аљи да запре нешто поврзано со неговото племе(n)

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836

И да го има снимано убиството, пак тоа ќе биде монтирана снимка, со која сакаат да се набедат невини жртви.

Агендата ќе се тера до крај, се додека некој од кај нив не пресече, ако веќе има моќ
воопшто некој да пресече. Се надевам дека Али сеуште има некаква моќ кај Албанската заедница да го запре ова лудило.
Ех јас истово ќе му го пишев ама и ти си бил за едуцирање. :) На Али ли се повикуваш најголемиот терорист да им ставел крај на терористите? o_O

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398

Јас да ти кажам не ги тркалам ич ова шпонциве, кога тогаш ќе го јадат доглометражниот,а и шо фајде од протестите,да му се смее цел свет....
Секако државна тајна беше дека шиптарчиина се убијци.....
Остај ги нека си прават бајрам на умот тие.. :icon_mrgr:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Тешко нас, ако чекаме Аљи да запре нешто поврзано со неговото племе(n)
Баш напротив, тешко нив ако Али не реагира на време за ова што се случува, нас ни е горе доле исто. Оваа тенденција што се случува јасно води кон изолација на Македонските Албанци и нивно оставање без никаква база во Албанија. Тоа засега не е многу израезно и може само да се надѕирне преку протестите (запрашај се каде беа Албанските знамиња на протестот во Скопје). Но како поминува времето, се повеќе и повеќе ќе се изразува.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Баш напротив, тешко нив ако Али не реагира на време за ова што се случува, нас ни е горе доле исто. Оваа тенденција што се случува јасно води кон изолација на Македонските Албанци и нивно оставање без никаква база во Албанија. Тоа засега не е многу израезно и може само да се надѕирне преку протестите (запрашај се каде беа Албанските знамиња на протестот во Скопје). Но како поминува времето, се повеќе и повеќе ќе се изразува.
Али ќе гледа да си го спаси рејтингот пошто овие протести не му се во прилог, а од морален аспект не може никого да осудува или да повикува да биде мирен, сепак тој беше/е терорист.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Ех јас истово ќе му го пишев ама и ти си бил за едуцирање. :) На Али ли се повикуваш најголемиот терорист да им ставел крај на терористите? o_O
Види, јас не го повикувам Али, тоа не е мој интерес, јас само ги гледам работите и од нивна страна. Ќе повторам, за нас е апсолутно иста ситуацијата, со таа разлика што исламскиот радикализам ќе нема своја база во Албанија, пошто работи против Албанските интереси.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Да му дозволиме на судството да пресуди , а МВР нека разбере дека не е нивно да утврди кој е убиец , кој радикален исламист итн ... тие можат само да сомничат.
Are u serious?

Не е работа на МВР? Ваша работа е... ах тој наш копљутер, што ви го прави вам.... ах...

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Али ќе гледа да си го спаси рејтингот пошто овие протести не му се во прилог, а од морален аспект не може никого да осудува или да повикува да биде мирен, сепак тој беше/е терорист.
Ова излегува од рамките на личен интерес. Штета што не сме навикнати на наша кожа да гледаме што значи национален интерес.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Нека претресе МВР 26 објекти на радикални христијани - Франкфурстска мафија - бивши Лавови кои во 2001 беа пуштени од затвори итн .... и ќе видиш колку оружје ќе најдат.

Е ова е големо количество оружје , во само еден дом , замисли после 26 претресени објекти што ќе излезе.

http://www.plusinfo.mk/vest/2436/Arsenal-oruzhje-pronajdeno-vo-Veles
:pos::pos::pos: Ме изнасмеа и тоа многу. Христјански фундаменталисти се обични криминалци и ветерани на Лавовите? :pos::pos::pos: ајде нека биде така. Значи сите албански мафијаши и криминалци се Исламски фундаменталисти од сега па натаму. :pos::pos::pos::pos: Извини ама неможам да престанам да се смеам. Подржувам секаква акција за запленување на оружје на цела Македонија. Почнувајќи од Гевгелија, цела Источна, Јужна, Северна и Централна Македонија каде што има само Македонци. А јас сакам само во едно село во Западна Македонија каде живеат Албанци. Немора од Западна Македонија, може од Скопје, Арачиново или Кондово. Ама сите села од цела Македонија од корен да се проверат. Па да видиме каде има најмногу оружје. Колку што има само во едно село оружје кое е населено со Албанци толку нема ВКУПНО во сите села во Македонија каде што живеат Македонци.

Еве дел од колекцијата

Да не го спомнувам Бродец ќе се префрлам на другите.

http://www.time.mk/read/58683d550a/e8e0091253/index.html и што е
пронајдено
http://www.moi.gov.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=8733&mid=1494&tabId=126&tabindex=0

Овие "Македонци" се
http://www.vest.com.mk/?ItemID=4027E89071E4F248A63F62D584A5D619

http://www.time.mk/story_e8ba186f84_article_a4eeffe7a4.html
http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=88746A19DA2347479B7BB7DEDDDED19E

http://www.taratur.com/node/2941

http://www.moi.gov.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=2675&mid=1129&tabid=127&parent=104&tabindex=1

http://star.vecer.com.mk/tekst.asp?tid=16128

И најсвежа до сега пред нова година мислам дека е
http://www.ereporter.com.mk/mk-mk/Details.aspx?Title=16304

И уште разни случаеви кај вас мирољубивите. Се славомакедонската полиција ве мести. Не знаете од каде е дојдено сето тоа оружје кај вас
--- надополнето: 10 мај 2012 во 14:42 ---
Ти многу добро знаеш Битушанец колку е паметен ;)

Џихадот е насилна војна на радикалните исламисти против христијаните и другите немуслимани, така што кој иде под знамето на џихадот можеби повикува на агресивна војна, што е тешко кривични дело по нашиот казнен законик.

Според Википедиа Алаху Акбер се употребува во верски обреди како израз на среќа, одобрување на соговорникот или пак се користи како воинствен повик.

Кога некој демонстрира и извикува Аллах Акбер, дали е тоа израз на среќа или можеби воинствен повик?

Воедно, исламските радикали извикувале Алаху Акбер и пред да извршат џихадски терористички акции.Википедија спомнува дека и џихадистите од Форт Дикс (инаку познати како четворица македонски Албанци по потекло од Дебар и емигранти во САД), пред да извршат џихадистички терористички напад на американската база Форт Дикс извикувале Алаху Акбер.

In 2004, in an execution video of Nick Berg being beheaded in Iraq, as one man sawed off Berg's head the other captors shouted: "Allahu Akbar!". And in the 2007 Fort Dix attack plot, a group of radical Islamists who were convicted of plotting an attack on the Fort Dix military base in New Jersey had videotaped themselves shooting weapons and shouting Allahu Akbar.In 2008, Aafia Siddiqui yelled "Allah Akbar" as she fired at U.S. interrogators.
During the 2009 Fort Hood shooting, witnesses reported that gunman Nidal Malik Hasan shouted "Allahu Akbar" before opening fire, killing 13 people and wounding 30 others. And Times Square bomber Faisal Shahzad smiled and said "Allahu Akbar" after receiving a life sentence in 2010 for his attempted bombing.
During the incident aboard American Airlines Flight 1561, the person attempting to bash his way into the cockpit was heard shouting "Allahu Akbar". Mohammed Merah recorded himself shouting Allahu Akbar as he killed three French paratroopers in the 2012 Midi-Pyrénées shootings.

Извор: Википедиа
http://en.wikipedia.org/wiki/Allahu_Akbar

Воедно, демонстрантите носеа знаме на исламски калифат и знаме на џихадот. Знамето на џихадот повикува на верска војна на радикалните исламисти против немуслиманите (етничките Макеоднци), а знамето на исламски калифат е политички повик за формирање шеријатска држава.

Секој од нас, демократските и мирољубиви луѓе имаме право да го известиме светот и да бараме од демократските општества поддршка против исламизмот кој сака да го смени секуларното демократско македонско општество со шеријатско, но во исто време и да се заштитиме од џихадистичката закана, односно некои џихадистички настроени радикални исламисти да ги рушат фундаменталните човекови права на христијаните, правото на живот, еднаквост, вера, мисла, слободно изразување итн.

Така што оваа акција од Кајгана не е само превентива против радикалниот исламизам, кој што пак е закана за демократијата и европскиот начин на живот во Македонија, туку тоа е превенција за некои поединци и групи на албански радикални исламисти по насилен пат да не ги рушат финдаменталните човекови права на македонските христијани.

Како што МВР извести, петорицата беа убиени од радикален исламистички мотив, значи некој ги лишил од живот (прво и основно фундаментално човеково право) само затоа што биле христијани.
Мене еден муслиман кој е многу побожен, правев муабет за гомнава(муџахедините и вахабистите) со брадиве кога водат воружена борба или престрелка зашто ивикуваат Алаху Екбер. Знаеш што ми рече: Тоа е скриен код на СТРАВ, исто како што Американците викаат Jesus Christ кога се во вооружена престрелка или борба

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Море преувеличување на работите.

1 калашњиков, 2 пиштоли, 1 кашикара, и нешто куршуми далеку од тоа да тежат еден тон + ниту едно парче од пронајденото оружје не било искористено во овој конкретен случај според вештачењето на МВР.
And how do u know that? Ти го имаш оружјето со кое се изврши убиство, па со сигурност тврдиш дека не е тоа? Еден калаш? Што е еден калаш? Ништо, освен оружје КОЕ НЕ СМЕЕ ДА ГО ИМА НИКОЈ, и за кое не се дава дозвола, бар не го граници на РМ!!!

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
And how do u know that? Ти го имаш оружјето со кое се изврши убиство, па со сигурност тврдиш дека не е тоа? Еден калаш? Што е еден калаш? Ништо, освен оружје КОЕ НЕ СМЕЕ ДА ГО ИМА НИКОЈ, и за кое не се дава дозвола, бар не го граници на РМ!!!
Dzaba zboris mila...ubavo kaza Jamajka,i da e snimano ubistvoto ke ispadnese i toa montaza isto kako sto vikaat za svedocenjeto na Haziri deka e iznudeno.
Tie si go imaat zacrtano toa nivnoto,i nebo i zemja sega da se spoi oni pak ke izlezat na protesti....samo sto sega nedaj boze problemi da pocnat da pravat,,,spored poslednata izjava na Jankulovska od toa sto mozev da zabelezam kaj nea i kolku uvereno deluvase so site dokazi koi gi poseduvaat,,abe ima rebra da im krsat edno po edno vo slucaj da ima vandalizam od lepotanive.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Море преувеличување на работите.

1 калашњиков, 2 пиштоли, 1 кашикара, и нешто куршуми далеку од тоа да тежат еден тон + ниту едно парче од пронајденото оружје не било искористено во овој конкретен случај според вештачењето на МВР.
Принц сакаш да ти кажам јас мое искуство со муниција, не со оружје.
Еден бивши резервиста ми даде два куршума за Калашников (7.62X39) пред неколку години. И јас како мераклија за оружје се фалев пред зграда (веќе никогаш нема да го правам тоа) со куршумите и им викав на другариве, викам ќе го извадам зрното, за да го истурам барутот и ќе го вратам за да не ми пукне во рака кога ќе бушам со бормашина за да си направам ланче. Еден џандар кој носеше некои покани или незнам што по зградиве во маало кога ми ги виде тие два куршума, ме фати за рака и викна колеги од станица да ме приведат. Почнаа да ме прашуваат од каде ми се, ми се закануваа дека ќе ме носат во станица (среќа тогаш бев малолетен инаку ќе завршев навистина во притвор), моиве дојдоа од дома, јас се вадев дека ги најдов на кеј на Вардар (тогаш уште беше пустелија немаше пешачки патеки направено), земаа ме однесоа таму да им покажам од каде сум ги земал, за среќа ми поверуваа и ми ги земаа куршумите. Сеа размисли убаво и кажи ми што разбра од мојава случка. Недај боже кашикара или нешто слично да имав, уште до ден денес ќе се акав по судови. Само знам дека нема да ми поверуваш и дека лажам или па нема да ми рециплираш. Ама гајле ми е јас кажувам на другите, и да кажам дека вие Албанците имате голема привилегија за оружјето кога ќе ви го најдат. Така да оправдувањето за чување нелегално оружје и муниција ма колкава и да е количина ти паѓа во вода.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Принц сакаш да ти кажам јас мое искуство со муниција, не со оружје.
Еден бивши резервиста ми даде два куршума за Калашников (7.62X39) пред неколку години. И јас како мераклија за оружје се фалев пред зграда (веќе никогаш нема да го правам тоа) со куршумите и им викав на другариве, викам ќе го извадам зрното, за да го истурам барутот и ќе го вратам за да не ми пукне во рака кога ќе бушам со бормашина за да си направам ланче. Еден џандар кој носеше некои покани или незнам што по зградиве во маало кога ми ги виде тие два куршума, ме фати за рака и викна колеги од станица да ме приведат. Почнаа да ме прашуваат од каде ми се, ми се закануваа дека ќе ме носат во станица (среќа тогаш бев малолетен инаку ќе завршев навистина во притвор), моиве дојдоа од дома, јас се вадев дека ги најдов на кеј на Вардар (тогаш уште беше пустелија немаше пешачки патеки направено), земаа ме однесоа таму да им покажам од каде сум ги земал, за среќа ми поверуваа и ми ги земаа куршумите. Сеа размисли убаво и кажи ми што разбра од мојава случка. Недај боже кашикара или нешто слично да имав, уште до ден денес ќе се акав по судови. Само знам дека нема да ми поверуваш и дека лажам или па нема да ми рециплираш. Ама гајле ми е јас кажувам на другите, и да кажам дека вие Албанците имате голема привилегија за оружјето кога ќе ви го најдат. Така да оправдувањето за чување нелегално оружје и муниција ма колкава и да е количина ти паѓа во вода.
Хехе твоја несреќа што си на страната која не смее да поседува оружје.
За тебе и 2 куршума се многу.

Но, од друга страна секој "ватерполист" може да чува еден куп оружје, и со него да се брани ако му го нападне некој исламот.

ГЛедаш сеа и бензин повеќе ќе купуваат, за да го паљат Скопје, ако некој му го земе жената.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Уххх, колку наивно изгледа овој пост во нивните очи, кога би го кажал во присуство на насобрани Албанци, би се прснале од смеа.
Не бе за нив ова е лага, и понижување ако ги уапсат само со неколку куршума

Kajgana Shop

На врв Bottom