Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Сега Дардан-иа ќе ти каже дека не му е јасно зошто албанското знаме и Куранот се приложуваат како доказен материјал. Што сакаат да кажат со овие слики не ми е јасно.

Стотина албанци биле дел од УЧК , имаат слики од 2001ва со униформа и оружје ... ги чуваат дома , но сепак служат во МВР или во некое од министервата.

Нека ме уапсат и мене , пошто и јас имам албанско знаме и Куран.

Патем никој не ми објасни , како тоа Професионални убијци , оставиле толку многу трагови.

Или можеби намерно МВР ги нарече убијците за професионалци , за ако ги уапсат , да биде тоа голема операција , која ни ФБИ и ЦИА не би можеле да ја остварат , а со тоа да остварат политички поени.

Потоа , како тоа , Радикални Исламисти полно со албански знамиња и со слики на албански херои ?
Или можеби целта им е пред самитот во Чикаго , да се прикажат дека се борат против радикалниот Исламизам ... а ако Македонија остане надвор од НАТО , тогаш постои опасност терористите да се приближат кон Европа.

Мене ова повеќе ми личи на акција за заплена на оружје.
Сметаш дека 20-мината се жртвени јагниња за собирање политички поени?

М

Мартин`

Гостин
Браво за МВР ми го разубаве денот уште толку, инаку не сумњав дека ќе ги најдат порано или подоцна.. сега нека не запрат тука и нека ги стегнат подобро границите, а и нека чешлаат почесто низ куќи/села посебно Албански бидејки вријат од оружје.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Е сега гледате ли зошто лустрацијата треба да трае до 1991 год. а не и после тоа. Што мислите како се фатени овие, не избегале, си седеле тука мислејќи дека се сигурни. Одогвор- издадени се од некои нивни, двојни агенти, кодоши како сакате кажете ги.

Ама кај нас зборот кодош се сфаќа во негативна конотација, ниедна ваква акција не би успеала без кодоши.
Имаш еден куп Албанци што работат за полиција и ги кодошат нивните;)Исто Бродец и уште некои акции на МВР ги искодошија Албанци нивните/

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
Имаш еден куп Албанци што работат за полиција и ги кодошат нивните;)Исто Бродец и уште некои акции на МВР ги искодошија Албанци нивните/
Да, ама и секаде има шпиуни, затоа и во Бродец им кидна тој главниот што го бараа..„Нацист„. Доушници од двете страни и мвр и учк..

H

HITCH

Гостин
Pa neli za nas Albancite e najgolem sojuznik USA , i normalno deka kaj nas takvite se narukavaat "izdaici" .
Како бе вие станавте сојузници со САД, кога за време на светските војни бевте со Германија? Не сте си малку контрадикторни на себе?

M

Mario Gómez

Гостин
И кај нив парите се над националните чуства, со што пари ќе купат Голф 2 или Бенз е180... :S

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Сега Дардан-иа ќе ти каже дека не му е јасно зошто албанското знаме и Куранот се приложуваат како доказен материјал. Што сакаат да кажат со овие слики не ми е јасно.

Стотина албанци биле дел од УЧК , имаат слики од 2001ва со униформа и оружје ... ги чуваат дома , но сепак служат во МВР или во некое од министервата.

Нека ме уапсат и мене , пошто и јас имам албанско знаме и Куран.

Патем никој не ми објасни , како тоа Професионални убијци , оставиле толку многу трагови.

Или можеби намерно МВР ги нарече убијците за професионалци , за ако ги уапсат , да биде тоа голема операција , која ни ФБИ и ЦИА не би можеле да ја остварат , а со тоа да остварат политички поени.

Потоа , како тоа , Радикални Исламисти полно со албански знамиња и со слики на албански херои ?
Или можеби целта им е пред самитот во Чикаго , да се прикажат дека се борат против радикалниот Исламизам ... а ако Македонија остане надвор од НАТО , тогаш постои опасност терористите да се приближат кон Европа.

Мене ова повеќе ми личи на акција за заплена на оружје.

Има доста албанци од УЧК кои се бореа на страната на талибанците во Авганистан и Пакистан.Имаше доста информации од странски служби и новински агенции за поврзаноста на Ал каеда со структури на УЧК.

За трагите-верувале дека МВР е неспособно за фул профи истрага па комотно спиеле пред да ги фатат+ако останале тука наместо да избегаат во друга земја поверојатно е дека спремале и други акции освен езерото.

Што ако МВР намерно лиферувало погрешни информации за да убијците бидат сигурни дека ете,нема кој да ги фати.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Сакаш да кажеш дека затоа што се пронајдени албански знамиња и слики од "албански херои", не се работи за радикални исламисти, туку за албански сепаратисти кои тоа го направиле со цел да пратат порака на каурите дека "денот се ближи"?
И мене тоа ми е логично и се согласувам со тебе.

I

Iblis

Гостин
Сакаш да кажеш дека затоа што се пронајдени албански знамиња и слики од "албански херои", не се работи за радикални исламисти, туку за албански сепаратисти кои тоа го направиле со цел да пратат порака на каурите дека "денот се ближи"?
И мене тоа ми е логично и се согласувам со тебе.
Веза нема, за матурско табло се сликале :tapp:

Член од
13 септември 2008
Мислења
556
Поени од реакции
307
A што ќе биде ако меѓу нив има некои со Македонско име и презиме?

alen a so ako nema..............a so praime togas............samo da se nagachalo..........jas znam deka ima makeodnci vehabisti so islamska veroispoved toa li sakas da kazaes................tisina tamu mal si i malku znaes..........barem za ovoj slucaj..........

Член од
13 април 2012
Мислења
269
Поени од реакции
292
Шо ќе ти е најнова , шо убави методи за измачување има од Средниот Век , со милини да ги бираш за вакви гомна !!

Нека сумираат се најлошо и најболно од сите стари методи за измачување !Се во едно,но не само на оние што ги извршиле убиствата,туку и на оној кој го креирал сето тоа...

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Aлбански херои биле бе :eek:
Мрш бе да ти ебам мајката смрдлива,тие ако се херои,тогаш Хитлер е цар на светот ти ебам мрднатиот.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Aлбански херои биле бе :eek:
Мрш бе да ти ебам мајката смрдлива,тие ако се херои,тогаш Хитлер е цар на светот ти ебам мрднатиот.
Не бери гајле.Ќе се веднат како херои.....под затворските тушеви.

Kajgana Shop

На врв Bottom