А дали притоа си доследен до крај како што се и другите ор.. овај припадници на заштитената со закон врста на црно-бели китови кога ќе се најдат во вакви ситуации. На пример дали на каурите им правиш муабет во стил:
"Ми смо мирни људи, политичари се тие што го делат Мачедонци и Аљабанци, а новинари како Љат'ас и Миљенко прави грешка слика за нас, они су право зло. Ево да те носим у Камењане че видиш таму никој не га вољи Аљи Амети, сви имамо во дучан фискални сметки, еден ако го најдеш со нелегално оружје да ме пљукаш. Шта кад Шпендим је шќипон 1000 еура ми дужи 2 години и не го дава, а Зоран кога пукна гума на Гољф 3 на наплатна Желино прв је дојдол во 3 сабајле на ладно да го дигаме со дизаљиц. И код нас и код вас има добри и лоши људи како и во свет. Заедно смо, заедно треба да градимо соживот. Трајче прв ми честита Бајрам и иде на бакљава, а братучед мој Љуљзим у Швицарска ја му позајмил 5000 евра за да се пресели, да нисам био ја че ја садеше зелки на нива, сега голем паша зоти станал вози БМВ и не го ни дига тељефон да каже Оооо Aljo Urime Amdi Bajram Sherif Konjevic Hosni Mubarack Olsun, Fitir Bajrami. У Њемачка брат Бљерим најбољи другови се Србин и Мачедонас, си викаат ооооо земљак, немац на паднеш на уљиц нема чаша вода да ти го даде."
А абдалите паѓаат на тоа бе, ти веруваат се, нема од каур поглуп. Ај раскажи ни некоја приказна, сигурно знаеш доста.
За онаа каурката што внук ти ја ебел и ја лажел дека ќе ја земе за жена, а на крај ја фрлил како партал. Како му викала дека поголем кур немала видено во живот, славомачедонаси имале мали курови.
Или за Шкељзен што преку вечер му ја палел колата на Трпе и на децата од роднините им викал да ја малтретираат ќерка му, а преку ден му викал-Ооо брат ја имам један ујко у пољиција он све ова че го реши, ја и ти заједно смо 15 година тука, ти си ми ко роџен брат. Па после го лажел дека тие што му го палеле колата бегале за Косово, ама он ќе му ја купи кучата ако дојде зорт да не се секира за ништо. И му ја купил за 3 пати поевтина цена, а му викал дека го сака како брат. Кажи колку слатко сте се смееле на глупите каури после кога ќе си одел во чајџилница со твоите. Сигурно вака било:
Прегледај го приврзокот 283234
Кажи си бе Аљо, не се стегај, пушти душа жити фљамур, наши сме си кажи ни како сте ги ебеле глупите каури.