Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
17 август 2011
Мислења
10.384
Поени од реакции
18.528
Се возев во една прилика со еден Албанец кој имал брат во Холандија, сфатил два и два..., да не должам со детали, беше револтиран од "неговите власти" овде..., но имаше "просветлена поента", да се собереме сите, да ги ишутираме на клоци и нашите и вашите, да не пуштат да живееме...
Кога би се постигнала сериозна критична, народна свест за геополитичките последици што ги "јадеме" со векови, да тргнеме од Балканов каде што тектонски се судираат "Големите", а не малтретираат сите нас, преку нашиве државни власти–марионети, пропратени со нивната клиентела, јасно е дека би било сосема поинаку...
Дотогаш, апсурдно е да ги коментираме овие трагедии што ги живееме, бај д веј лично се знам со луѓе од семејствата на жртвите, децата..., немам сила да коментирам вакви случаи од обратна перспектива, преболно е да се комбинира со апсурд, изразен преку најгрдите општествени ликови што ги креира актуелната геополитика...
Не биди наивен, ги заболе Големите за тебе и албанците што однос имате. Домашните албанци ти се закана уште од времето на сердарот, до балистите па до сегашниве борци за права. Се смениле многу политичари и големи сили за тој временски период, ама суштината останува иста.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Ти правел лице, такви во реалноста кај нив не постојат
Не велам не, тоа е споредно у муабетов..., едноставно не поддржувам теза за предестиниран, лош народ, а и не ми одрекувај дека сме си непријатели намбр уан сами на себе, кога више ми пренасочуваш муабет.

Последно уредено:
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Што друго освен глупост ќе излезе од Петар Богојески?
Мене на форум ми е незгодно да коментирам за убиството од што беше гадно и нечовевечно, ама има ликови кои себеси се нарекуваат патриоти и десничари и вакви непроверени гнасотилаци вадат на сцена. Што да кажам, добро е што Ефтов го пушти човекот да каже дека немале никаква корист и покажа имотни листови. Ептен гнасно е тоа да му остане како дамка без демант, а Бунтур патриотот нека се засрами. Дури и 100% да е проверено не може атар од децата да го објавува тоа на факинг фејсбук. Минимум треба да го контактра прво човекот и органите(какви и да се, нивна треба да е работата). Ама изгледа влезен е во некој филм дека е човек на Калето. Дур не дај Боже да му препукне на некој.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.622
Поени од реакции
5.263
Зошто се ретардирани можеби? Ако рибарот е главната цел, зошто е последен убиен? Зошто тој е само егзекутиран, а децата и мачени? Зошто децата имаат повеќе куршуми во нивните тела (добар дел во екстремитети), а тој има само три?
Не навлегувам да коментирам за теоријава, ама дали е противзаконски да спомнеи име и презиме и да пишува јавно за возможни други мотиви за ваков настан?

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Не биди наивен, ги заболе Големите за тебе и албанците што однос имате. Домашните албанци ти се закана уште од времето на сердарот, до балистите па до сегашниве борци за права. Се смениле многу политичари и големи сили за тој временски период, ама суштината останува иста.
Баш проследи го процесот на личното, национално освестување на Прличев, ќе ти помогне да ја разбереш суштината на моето кажување, како функционира принципиелно "логиката на овој свет" со сета консеквентност, наспроти наивната теза за релативноста на геополитичката сцена...

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Ниту еден од осудените не биле радикализирани исламисти, ниту имале брада.
Кај е тој Албанецот што е скриен,што е невин,што е пуштен а фактички го кријат?

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.444
Поени од реакции
5.936
Не велам не, тоа е споредно у муабетов..., а и не ми одрекувај дека сме си непријатели намбр уан сами на себе, кога више ми пренасочуваш муабет.
Овој проблем што го имаме меѓу нас Македонците, не може да се сведи на твојот заклучок. Од тоа што сум согледал и разговарал со наши луѓе.

Јас би рекол дека скоро 70% од Македонците се потполни свесни за Албанските постапки, но заебаното е што не преземаат ништо околу тоа. Со останатите 30% Македонци нема убедување околу ова прашање, нивната глава е толку набиена во газот што самите не свесни за тоа. Тие веруваат во некојси нивни бајки за соживот меѓу народите.

Е сега на што се должи ова наше однесување, можеби е како последица на 500 години робија, не знам и не сум способен да одговорам.

Затоа сметам дека овој наш проблем е посуштински.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.378
Поени од реакции
84.626
Се возев во една прилика со еден Албанец кој имал брат во Холандија, сфатил два и два..., да не должам со детали, беше револтиран од "неговите власти" овде..., но имаше "просветлена поента", да се собереме сите, да ги ишутираме на клоци и нашите и вашите, да не пуштат да живееме...
Нема врска, не постојат такви Албанци.
Тој муабет ти го праи тебе. Таму со неговите кога е, иста песна ечи. Исламот дозволува превара, лажење на каурите и слично, ако е во служба на џихад.
Автоматски споено мислење:

Против која власт е наменето тоа?
против никоја одредено
не е против никаква власт

Член од
1 септември 2018
Мислења
248
Поени од реакции
642
Ова ќе да е од новата реформа во образованието
Настрана теоријата за некакви си имоти, како нереформиран објасни во каква роднинска врска се убиениот Борче Стевковски и Борче СтеФковски од Смилковци.

едит: остај заборај, сега гледам сум напишал само братучеди, мислев на ПРВИ братучеди ко реплицирав на Казаки. А немало потреба пошто ни тој не напишал први. Сум го правило плетканици тесни букви мало простор.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.378
Поени од реакции
84.626
Ене ви го две страни поназад, у фаца ви кажуе - невини се. Тоа е. Џабе сто суда, Албанка обвинител, џабе све. Едноставно, секој од нив (со минијатурни нерелевантни исклучоци) директно и без срам и перде наоѓа за сходно да се испосере на маката на фамилиите и да најде за оправдано да подржи оноа што го нарекуваа протести за ослободување. Многу јако им дојде што убија на Велигден каурчиња и курињата им се дигаат. И св. Петар да се симне да каже - абе виновни се, пак е џабе.

Не им го бришете газот. Не се брише тоа.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Пуно ги разбира работите, ама тера некој инает, што е уште полошо и понечовечно од тоа ако си затуцан и навистина убеден дека не биле тие. Две власти се сменија и две политички гарнитури, Албанка обвинителка беше, амбасадори и западњаци беа консултирани и што уште не, срамота е навистина, но нека му стои на чест. Ова што го тера тука е злосторство. Не сакам ни да помислам заради инат од Албанци да бранам без никаков доказ Македонци кои убиле млади деца на Рамазан.
А за гнидата ЗЗ немам збор. Него треба х100 да му стои на чест ова. Манипулираше муслимани за политички поени на грб на свирепо убиство. Злосторник пар екселанс, а уште полошо е што се нарекува себеси Македонец.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.622
Поени од реакции
5.263
Пуно ги разбира работите, ама тера некој инает, што е уште полошо и понечовечно од тоа ако си затуцан и навистина убеден дека не биле тие. Две власти се сменија и две политички гарнитури, Албанка обвинителка беше, амбасадори и западњаци беа консултирани и што уште не, срамота е навистина, но нека му стои на чест. Ова што го тера тука е злосторство. Не сакам ни да помислам заради инат од Албанци да бранам без никаков доказ Македонци кои убиле млади деца на Рамазан.
А за гнидата ЗЗ немам збор. Него треба х100 да му стои на чест ова. Манипулираше муслимани за политички поени на грб на свирепо убиство. Злосторник пар екселанс, а уште полошо е што се нарекува себеси Македонец.
Не терам инает, ниту се преправам, едноставно не морам.
И јас сум човек, и таков сум што не ги делам луѓето по националност, и верувам дека има и македонци како мене. Ниту имам намера да навредувам или да омаловажувам некого.
И јас имам деца, и не можам да замислам како е да погребаш сопствено дете, и би сакал никогаш да дознавам, не би сакал никој тоа да го доживее.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
против никоја одредено
не е против никаква власт
Зашто бе не го практикуваш тоа: по делата ќе ги познаете?
Автоматски споено мислење:

Не терам инает, ниту се преправам, едноставно не морам.
И јас сум човек, и таков сум што не ги делам луѓето по националност, и верувам дека има и македонци како мене. Ниту имам намера да навредувам или да омаловажувам некого.
И јас имам деца, и не можам да замислам како е да погребаш сопствено дете, и би сакал никогаш да дознавам, не би сакал никој тоа да го доживее.
Ти не сакаш, ама со ѓаволите сте во пакт....вие сте им извршители. Сите работите на една агенда надевајки се ако сте доволно лојални ќе добиете Голема Албанија. Колку деца се погребани заради тоа....органи извадени.....
Знам, од таа кожа у друга не можеш да се префрлиш, затоа оддели се од колективот кој ти е зло.

Kajgana Shop

На врв Bottom