Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Како правосилна пресуда наречена доживотен затвор практично треба да биде реализирана во „некои 5 години“? Како се изведува овој неверојатен маневар на практична реализација на доживотен затвор во тие 5 години?
Абе дај поќутете си...
Пишав дека „лаички си прашувам“. Пардон.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Чекајте малку другари,вие овде зборувате за оние кои ги сместиле на доживотна или за тие што ги ослободија убијците?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Случајот беше затворен, а потоа отворен. А додека беше затворен, власта на Груевски никако не се заангажира да ги донесе виновниците и покрај сите можности кои ги имаа. Он си знае зашто.
Смешно и надвор од умот е, ние у глава да си го сметаме за затворен, а тој правно и официјално е отворен повторно и дури и тие кои беа во затвор сега се на слобода.
Не може да има мир додека правно не се затвори и виновниците не добијат тоа што заслужиле.

Зашто Заев го отвори повторно, он си знае. Вели дека имало неправилности, а сепак навистина ниту еден доказ за тоа не пружи јавно. Имаше време да го затвори, а сеуште не е сторено тоа. Исто, големо прашање е дали кога евентално би го затвориле, би се заангажирале да се вратат од косово обвинетите, или како Груевски, би ги остаиле на раат.

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Чекајте малку другари,вие овде зборувате за оние кои ги сместиле на доживотна или за тие што ги ослободија убијците?
Јас конкретно зборувам дека треба да се разгледаат сите околности и засегнати стран(к)и во случајов, објективно и беспоштедно.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Јас конкретно зборувам дека треба да се разгледаат сите околности и засегнати стран(к)и во случајов, објективно и беспоштедно.
Јас па мислам дека Заев би требало у киселина да го фрлат,ама жив

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Мислам дека треба петиција да потпишуваме, било каков видео материал или телефонски разговори што имаат околу случајов јавно да се ставаат. Еднаш за секогаш да се расчисти.

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Јас па мислам дека Заев би требало у киселина да го фрлат,ама жив
Ваша човечка големина е тоа, јас пак мислам дека треба прво во катран и пердуви да се извалкаат сите виновници, независно од партиската припадност и така да се пуштат да трчаат јавно на плоштад, за пример на сите.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Ако некој вика дека не е добро да се политизира овде и мисли дека тоа е агенда,
Ја викам дека партиска штапска агенда преку оваа тема, тука не треба да се прави.
СДСМ тоа го праеле, дневнополитички заработувале на случајов, па ај и на куртоните у темава затоа ќе им простиме.
Тоа што ВМРО печалеа ефтини дневнополитички поени врз грбот на својот сопствен народ, никако не им дава за право на СДСМ истото кога го прават.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Како и да е на крајот од денот Заев ќе остане запаметен како човек кои си поигра со чуствата на семјствата на загинатите а и со чуствата на сите Македонци и тоа не треба да му го заборавиме, можеби во некое подобро време некој ќе се избори за сето тоа да одговара пред законот, исто како убијците.

Последно уредено:

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Ваша човечка големина е тоа, јас пак мислам дека треба прво во катран и пердуви да се извалкаат сите виновници, независно од партиската припадност и така да се пуштат да трчаат јавно на плоштад, за пример на сите.
Абе знаеш како,кога беа Вмро на власт Груевски ке го палевме на клада.Сега видиш,се употребува "сите виновници"
Значи кога Заев ни моча у уста,сите се криви?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Како правосилна пресуда наречена доживотен затвор практично треба да биде реализирана во „некои 5 години“? Како се изведува овој неверојатен маневар на практична реализација на доживотен затвор во тие 5 години?
Абе дај поќутете си...
Она веројатно збори за тоа што не ги екстрадитираа овие од Косово, тоа време.
Автоматски споено мислење:

Абе знаеш како,кога беа Вмро на власт Груевски ке го палевме на клада.Сега видиш,се употребува "сите виновници"
заради хронологија

прво Груевски мочаше, после него Заев
зарем само заради редоследот ќе го заборавиме дека ни мочал?

односно, во времето кога Груевски ни мочаше во уста, Заев сеуште не беше почнал
логично е само него да го спомињаме у тоа време, а не Заев

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Не можам со сигурност да тврдам кои се „сите виновници“, но моја света должност е како политички одговорен граѓанин вечно да се запрашувам и да ги потпрашувам оние авторитети кои вака ревносно и безрезервно застапуваат и бранат било чија страна тука.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Она веројатно збори за тоа што не ги екстрадитираа овие од Косово, тоа време.

заради хронологија

прво Груевски мочаше, после него Заев
зарем само заради редоследот ќе го заборавиме дека ни мочал?

односно, во времето кога Груевски ни мочаше во уста, Заев сеуште не беше почнал
логично е само него да го спомињаме у тоа време, а не Заев
По твоја логика треба во времето на КПЈ да се вратиме.Конкретно у овој случај едино Заев не измоча.Точка.

Не можам со сигурност да тврдам кои се „сите виновници“, но моја света должност е како политички одговорен граѓанин вечно да се запрашувам и да ги потпрашувам оние авторитети кои вака ревносно и безрезервно застапуваат и бранат било чија страна тука.
Епа тоа викам,одеднаш не сме сигурни.Како бе до 2017та се знаеше кои се сите виновници?

Последно уредено:

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Епа тоа викам,одеднаш не сме сигурни.Како бе до 2017та се знаеше кој се сите виновници?
Ама баш во ниедно досегашно излагање тука не тврдев дека знам кои се сите виновници. Или ќе тераме и понатаму со реториката „шта је баби мило, то јој се и снило“? Јас бев крајно сериозна.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Ама баш во ниедно досегашно излагање тука не тврдев дека знам кои се сите виновници. Или ќе тераме и понатаму со реториката „шта је баби мило, то јој се и снило“? Јас бев крајно сериозна.
Извини.Јас помислив онака само си улетала у темава за да релативизираш,спинуваш и одработуваш.Моја грешка

Kajgana Shop

На врв Bottom