Марјан Ѓорѓиевски

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Прво самото: stand up comedy боде очи. Стенд-ап комедија е кога ќе излезеш во живо пред публика.
Со тебе дискутирав за Џеф Бакли на темата за Џеф Бакли, така?
вака генерално земено, да имаше вакви ставови за музиката на Бакли, во споредба со законитостите кои треба да ги “почитува“ спрема тие што ги „поставиле“ (како што тоа го направиле со стенд ап комедијата), тогаш воопшто немаше да го „слушаш“ Џеф-от. Ама изгледа критериумите ги носиш кај што ќе ти одговара, таму.

Што се однесува до момакот, ќе речам:
Можеби стварно не чини, ама вие стварно ен знајте да објасните зошто не чини.
Односно, во коментарите во кои објаснувате се што е негативно за него, се познава „инаетлукот“ за да докажете дека не ви чини.
ваљда ви смета, шо знам...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
не не не, најглупо е кога ќе се „зајадам“ со некој/а, и повеќе пати била ваква дебатата: - Не е смешен! - Смешен е! - Не е смешен! И на крај ќе речат...

Па добро де и да не е толку смешен, бар кажува се како што е, се што кажува е точно... :facepalm:

и тогаш демонстративно ја напуштам просторијата...
Oh noooo... Мислев само мене ова ми се дешава :tapp:

Член од
2 август 2011
Мислења
383
Поени од реакции
653
Јас мислам дека на Маријан му фали харизма, некој Х фактор кој ке направи со помалку глупирање, да стигне до целта и пораката да биде почувствувана како вистински хумор а не како константно потсмевање, сарказам и иронија. Сите можеме да потценуваме, да вреѓаме, да омаловажуваме, но вештината на правење на вистинскиот хумор е тоа да не биде сфатено како такво. Тоа е основата на секој добар хумор. Сепак Маријан е еден од ретките кој пробал ова го направи, јас го ценам неговиот труд, но не го идеализирам. Се надевам дека во иднина ќе се појават многу подобри од него.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Со тебе дискутирав за Џеф Бакли на темата за Џеф Бакли, така?
вака генерално земено, да имаше вакви ставови за музиката на Бакли, во споредба со законитостите кои треба да ги “почитува“ спрема тие што ги „поставиле“ (како што тоа го направиле со стенд ап комедијата), тогаш воопшто немаше да го „слушаш“ Џеф-от. Ама изгледа критериумите ги носиш кај што ќе ти одговара, таму.

Што се однесува до момакот, ќе речам:
Можеби стварно не чини, ама вие стварно ен знајте да објасните зошто не чини.
Односно, во коментарите во кои објаснувате се што е негативно за него, се познава „инаетлукот“ за да докажете дека не ви чини.
ваљда ви смета, шо знам...
Или не сум објаснил добро зошто не ми чини или ти не можеш да сватиш. Во секој случај, не акај оф-топик, имаш тема за Бакли ако имаш нешто да додадеш таму во ред.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Јас мислам дека на Маријан му фали харизма, некој Х фактор кој ке направи со помалку глупирање, да стигне до целта и пораката да биде почувствувана како вистински хумор а не како константно потсмевање, сарказам и иронија. Сите можеме да потценуваме, да вреѓаме, да омаловажуваме, но вештината на правење на вистинскиот хумор е тоа да не биде сфатено како такво. Тоа е основата на секој добар хумор. Сепак Маријан е еден од ретките кој пробал ова го направи, јас го ценам неговиот труд, но не го идеализирам. Се надевам дека во иднина ќе се појават многу подобри од него.
Па тоа е поентата бе, хуморот може и да му е смешен( ма да мене ни тој не ми е) ама нема харизма човекот.Зборува таму за некој грди, дебели, гнасни што ти знам таму, а мене самиот тој никако да ми влезе под кожа.И не правете споредби многу со странско комичари не ви ја бива споредбата, или ај колку да се пофалите дека сте виделе на јутјуб 2,3 нивни видеа.Него глупа работа е овде по форумов, кој сака нека се смее, кој не сака нека си тера..толку и од мене.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Или не сум објаснил добро зошто не ми чини или ти не можеш да сватиш. Во секој случај, не акај оф-топик, имаш тема за Бакли ако имаш нешто да додадеш таму во ред.
Да. „Не акај“ изгледа премногу лесно.
Прво, самиот не си го разбираш коментарот за кој се зафатив.
Секндабл, го критикуваш Марјан на основа на тоа што ја “сменил формата на стенд-ап комедијата“, односно тоа што го прави е “грев да се смени формата“.
Никаков аргумент или контра аргумент немаш што би ја поддржала твојата “критика“ за момчето. Што значи, напразно зборуваш, а фактички то е појќе од твоето „акање“ и повеќе од оф топик.
Јас би ти препорачал да не акаш на темата ако немаш некоја солидна критика (позитивна или негативна“). Ние, кои не разбираме што треба да има некој за да му ја осетиме „стенд ап комедијата“, ќе продолжиме да си акаме овде и да се присмеваме манијакално на неговите глупости со кои ја “менувал на лошо формата“.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Да. „Не акај“ изгледа премногу лесно.
Прво, самиот не си го разбираш коментарот за кој се зафатив.
Секндабл, го критикуваш Марјан на основа на тоа што ја “сменил формата на стенд-ап комедијата“, односно тоа што го прави е “грев да се смени формата“.
Никаков аргумент или контра аргумент немаш што би ја поддржала твојата “критика“ за момчето. Што значи, напразно зборуваш, а фактички то е појќе од твоето „акање“ и повеќе од оф топик.
Јас би ти препорачал да не акаш на темата ако немаш некоја солидна критика (позитивна или негативна“). Ние, кои не разбираме што треба да има некој за да му ја осетиме „стенд ап комедијата“, ќе продолжиме да си акаме овде и да се присмеваме манијакално на неговите глупости со кои ја “менувал на лошо формата“.
За прв пат е променета формата на Стенд ап комедијата, и тоа во чудесната ни земја, Македонија!

Затоа ние не сме можеле да сфатиме, ова да не ти било чист стенд ап, некоја променета форма...

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
За прв пат е променета формата на Стенд ап комедијата, и тоа во чудесната ни земја, Македонија!

Затоа ние не сме можеле да сфатиме, ова да не ти било чист стенд ап, некоја променета форма...
Кој го рече тоа? Јас или некој претходно? Шо мислиш?

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Ти.
Тој претходно друго кажа, лошо си протумачил.
И ти исто. Солидно тумачење на моите коментари би произвеле реченица која се состои во „ако сака на гла нека стојт Марјан, битно е што дечкото има поента во тоа што го зборува“.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.884
Ајде баш сакам да го видам во живо и шо смешно ќе направи утревечер ќе доаѓал во Џезо во Штип. :D

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
И ти исто. Солидно тумачење на моите коментари би произвеле реченица која се состои во „ако сака на гла нека стојт Марјан, битно е што дечкото има поента во тоа што го зборува“.
Се согласувам. Како што кажа и ElNinho, сите што го сакаат Марјан главниот факт зашто е он смешен им е: Има поента/вистина во тоа што го збори.

Член од
20 март 2011
Мислења
54
Поени од реакции
29
Марјан продолжи така само вистината да ја казжуваш за сите, чекаме ново продолжение

Kajgana Shop

На врв Bottom