Марјан Ѓорѓиевски

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Се согласувам. Како што кажа и ElNinho, сите што го сакаат Марјан главниот факт зашто е он смешен им е: Има поента/вистина во тоа што го збори.
Затоа прашав: на кој му е смешен Бил Хикс?

И уште едно прашање: го цените чоекот по неговите „дела“ или по неговата (се согласувам) глупа публика?
Ако е по второто, многу работи треба да избришеме од квалитетен репертоар.
Ко Битлси на пример...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Затоа прашав: на кој му е смешен Бил Хикс?

И уште едно прашање: го цените чоекот по неговите „дела“ или по неговата (се согласувам) глупа публика?
Ако е по второто, многу работи треба да избришеме од квалитетен репертоар.
Ко Битлси на пример...
1. Не го знам.
2. Зашто би го ценел некого по неговата публика? Која ти е таа логика?

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
1. Не го знам.
2. Зашто би го ценел некого по неговата публика? Која ти е таа логика?
Во право си дека тоа не е логично, апсолутно се согласувам. Меѓутоа, забележувам дека се практикува. на таа основа фрчат многу коментари (па дури и овде, нели).

Што се однесува на Бил Хикс и тоа што не го знаеш, ти го одзема секое право да дискутираш на било кое ниво за стенд ап комедија.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Во право си дека тоа не е логично, апсолутно се согласувам. Меѓутоа, забележувам дека се практикува. на таа основа фрчат многу коментари (па дури и овде, нели).

Што се однесува на Бил Хикс и тоа што не го знаеш, ти го одзема секое право да дискутираш на било кое ниво за стенд ап комедија.
Ахам, извини. Не дискутирам повеќе.
Смешен е Марјан, брао Марјане!

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Ахам, извини. Не дискутирам повеќе.
Смешен е Марјан, брао Марјане!
Не беше поентата да се навредиш или било што. Судејќи по твоите коментари кои ги среќавам низ форумот, јас имам поинакво мислење за тебе, меѓутоа, не можам од тебе да очекувам да ја разбираш суштината на овој вид комедија, доколку немаш основни познавања.
Всушност, најголем број од критичарите на марјан вооптшо немаат никава основа за да напарват некаква критика. А основата треба да се однесува на познавање на стенд ап комедијата, што е сосема логично. Затоа најголемиот дел од “публиката“ очекува дека Марјан треба да биде смешен од типот на К-15.
Тоа е финтата.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Да. „Не акај“ изгледа премногу лесно.
Прво, самиот не си го разбираш коментарот за кој се зафатив.
Секндабл, го критикуваш Марјан на основа на тоа што ја “сменил формата на стенд-ап комедијата“, односно тоа што го прави е “грев да се смени формата“.
Никаков аргумент или контра аргумент немаш што би ја поддржала твојата “критика“ за момчето. Што значи, напразно зборуваш, а фактички то е појќе од твоето „акање“ и повеќе од оф топик.
Јас би ти препорачал да не акаш на темата ако немаш некоја солидна критика (позитивна или негативна“). Ние, кои не разбираме што треба да има некој за да му ја осетиме „стенд ап комедијата“, ќе продолжиме да си акаме овде и да се присмеваме манијакално на неговите глупости со кои ја “менувал на лошо формата“.
Која форма на стенд-ап комедија? Знаеш ли воопшто што е стенд-ап комедија?
Останатиот дел го скратив намерно за да не ги замараме другите за Бакли, Макли и слично. Си има тема.
Да скратам уште малку: се те разбирам. Само не те тркалам.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Всушност, најголем број од критичарите на марјан вооптшо немаат никава основа за да напарват некаква критика. А основата треба да се однесува на познавање на стенд ап комедијата, што е сосема логично. Затоа најголемиот дел од “публиката“ очекува дека Марјан треба да биде смешен од типот на К-15.
Тоа е финтата.
Има некој факултет за тоа? Како се станува експерт за стенд-ап комедија? Кажи мииииииииии!!!

Сеа за сеа, според тебе, немам појма од стенд-ап комедија, зашто освен што сум гледал стенд-ап, друго знаење немам. Ама ти ветувам, ќе се изнавежбам од таа стенд-ап наука и ќе се вратам посилен како никогаш до сега. Идам да го уништам прстенот во Mordor и се фаќам за стенд-ап науката!!!

G

galaxy

Гостин
Не е воопшто смешен, ама од почеток го почитував оти ширеше малку попрефинети идеи меѓу масата, ама сега и со идеите се симнал на нивото на публиката.
Предлог: малку похрабро со темите, не мора да е хистерично смешен, ама барем нека поентира на моменти. Помалку или сосема да се исклучи имитирањето.

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782
Започна со некој си чичко Милован.
Следуваше Лео и Леонарда ( ова се главните улоги).
Поради демотивацијата со искинат стол,намерно го остави да се гледа.
Следуваше песната : „ Титними на мобилен ако кредит немаш ти титними од кај таткоти“.
И за на крај се појави со плавите коси и ги употреби зборовите: „ Дечкоооо сакаш да се дружимеее “ , „ Дечкооооо среќнаа новаа “ .

Што ли уште ќе измисле ? :facepalm:

K

kalimer0

Гостин
Започна со Лео и Леонарда.
Следуваше некој си чичко Милован.
Поради демотивацијата со искинат стол,намерно го остави да се гледа.
Следуваше песната : „ Титними на мобилен ако кредит немаш ти титними од кај таткоти“.
И за на крај се појави со плавите коси и ги употреби зборовите: „ Дечкоооо сакаш да се дружимеее “ , „ Дечкооооо среќнаа новаа “ .

Што ли уште ќе измисле ? :facepalm:
Чичко Милован беше прв :D (09. Комши` - Марјан Георгиевски)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.710
Поени од реакции
13.392
На почетокот ај ќе речам ми беше по троа смешен. Некаде до 6ката. Ама шаблон после? Ама баш во се`? Мрза за себе надградување а со тоа и поголема префинетост во хуморот? Ма не ме јеби Марјане, не стигна подалеку од секој потенциален комичар... Потенциален, Марјане.

Таруно ко шо кажа, ја посликовито да го опишам со пример (филмоманите ќе го знаат повеќе). Ви текиње сцената од Idiocracy коа луѓето идеа да го гледаат филмот “Ass“? И се смееја ко ретардирани на проекцијатана еден г`з кој седи така некои 2 часа?
Тоа ме плаши. Дека хуморот (поготово во Македонија) оди кон таа линија. Има потенцијал, нема желба да се оди понатака, да се надгради.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Која форма на стенд-ап комедија? Знаеш ли воопшто што е стенд-ап комедија?
Останатиот дел го скратив намерно за да не ги замараме другите за Бакли, Макли и слично. Си има тема.
Да скратам уште малку: се те разбирам. Само не те тркалам.
Мене ме заболе дали ме тркалаш ти или не.
А што е тоа стенд ап комедија, по ваши критериуми не знам.
Зошто не одговориш дали се смееш на Бил Хикс? толку е тешко да одговориш на толку едноставно прашање?

Има некој факултет за тоа? Како се станува експерт за стенд-ап комедија? Кажи мииииииииии!!!

Сеа за сеа, според тебе, немам појма од стенд-ап комедија, зашто освен што сум гледал стенд-ап, друго знаење немам. Ама ти ветувам, ќе се изнавежбам од таа стенд-ап наука и ќе се вратам посилен како никогаш до сега. Идам да го уништам прстенот во Mordor и се фаќам за стенд-ап науката!!!
Интересен си, знам. Знаење е само факултет, секако :)
Шо си гледал од стенд ап? :)

И за тебе истото прашање: се смееш на Бил Хикс?

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Ај што го браните ...го браните. Ама да пишувате ...Браво Марјане,топ си...уши да ти јадат....:pos:

Ај донт вант ту лив он дис планет енимор:facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom