Маракана

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.469
Поени од реакции
7.914
и тоа како ке биде гужва. убиство е.+ ако се закачат некој
елитни господа со мантили и златни ланци на врат и да пушат пури
ке биде килееееееееер.
Ептен говедарски народ сме ЕПТЕН:nesum:
Описов што го даде одговара на Миднајт, а не на Маракана.

Инаку Бендот на ДАМЕ (не е Дени, друже Гижо), се вика WHY NOT.
Инаку типот го имаше на спотот на Дани, на кој носи мајца I BEAT ANOREXIA. И ја пее „Како ли јас да пораснам... се до небо, се до ѕвезди високо...“

Јас не си поминаф лошо минатата сабота. Ми се иде и в четврток, ама лош ми е распоредот со смените на работа, ама ќе киднам порано ако се прави мини-збиранка.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Маракано, Маракано, моја сречо, моја рано...

Си ја поминав таму младоста. И уште ќе ја поминувам :)

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Деца(сега ко сусаро звучам:pos:) ко искусен мараканџија да ви напоменам затоа што гледам еуфорично скокате.

Во сабота музиката е дефинитивно најрокерска, затоа што why not свират малку пожестоки песни( killing in the name-rage against the machine, неколку од SOAD, pearl jam итн) Проблемот со сабота е што скоро секогаш е неподнослива гужва. Сите што сакаат да чујат добро музиче се бутаат таму, а плус тие што не ги пуштаат по дискотекиве доаѓаат таму.

Ако го тргнеме музичкиот аспект и ако разговараме за колку толку пристоен помин тогаш денови за идење(според мене) се понеделник и четрвток(како што знам south park се уште се во понеделник). Затоа што не е ептен гужва за да ти реба 10 мин. да идеш до веце, има повеќе девојчиња поради изборот на песни и едноставно луѓево се порелаксирани за разлика од викенд каде сите се интоксицирани.

Значи ако сакате душата да си ја оставите од дерење и пеење и скокање сабота е денот со вас, а ако сакате исто така одличен помина за вас но и за вашето(претпоставуваме разнолико) друштво тогаш понеделник и четврток без да му ја мислите.
Се разбира освен гижо (и на моменти сусаро и земзела) што секогаш е полн со ентузијазам за маракана за другиве форумџии (со кој што сум поблизок) треба едно убаво молење и две недели уназад закажување па објаснување па компензации и макотрпни преговори за да само ги натераш маракана како опција да ја сметаат. Но имам чуство дека ова брзо ќе се смени(поточно се надевам:pos:)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Јоцо еден понеделник што бев, абе умрев у гужва.

Член од
21 август 2007
Мислења
295
Поени од реакции
8
Секој ебан четврток Бени шо изиграва некоја пејач и компанија ги свират истите песни, во среда тие шо се IQ ли како се викаат немаат врска од музика. Why Not се малку подобри, тие во недела кој се исто не ми се допаѓаат. Во вторник не ми текнува кој свират, а на South Park не сум бил. Јбг многу гужва има скоро секој ден, али едно од ретките попристојни места во ск кај што можеш да излезеш

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Секој ебан четврток Бени шо изиграва некоја пејач и компанија ги свират истите песни, во среда тие шо се IQ ли како се викаат немаат врска од музика. Why Not се малку подобри, тие во недела кој се исто не ми се допаѓаат. Во вторник не ми текнува кој свират, а на South Park не сум бил. Јбг многу гужва има скоро секој ден, али едно од ретките попристојни места во ск кај што можеш да излезеш
Е па ај да седиме у маало и да свиркаме по цури:pos:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Секој ебан четврток Бени шо изиграва некоја пејач и компанија ги свират истите песни, во среда тие шо се IQ ли како се викаат немаат врска од музика.
IQ ми се пријатели па можеби затоа и ќе застанам во нивна одбрана...
Не се воопшто лоши, да беа, немаше да свират во Маракана нели... :wink: со тоа што мене искрено во последно време нивниот стил не ми се допаѓа бидејќи почнаа да стануваат преагресивни, но од друга страна ги обожавам затоа што успеваат фолк, рап и детски песни да ги отсвират во рок варијанта. Интересни се.
А дека немаат врска од музика е исто така твое лично мислење, објективно, не знам дали е тоа точно. Јас сметам дека се солидни музичари.

Член од
24 мај 2007
Мислења
92
Поени од реакции
0
гужва ненормална имаше Саботава како и сите минати саботи
инаку у среда како е со гужва може да ми каже некој??
дека имам на план да идам па ако треба и сам.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
619
Поени од реакции
45
Маракана е едно од местата каде секојпат си поминувам подобро од претходниот. Не знам зашо е така, го знам на памет репертоарот и на ај кју и на бени и на саутпарк, сум бил и на даме енд френдс, ама секое одење пак ми е интересно. Најверојатно затоа што е многу понеоптеретено од колосеум шема пошо у маракана моеш многу подобро ос помалце пари да си пројдеш за разлика од колосеум каде мал милион ствари те замараат, дали на врата ќе те пуштат да влезеш, внатре со кој ќе седиш, имаш ли женско друштво за внатре, живи глупости за искомплексирани сељаци шо сакат да бидат видени во најголемата градска дискотека со напудрени курвички на штикли со отечени прсти пошо газеле селска калдрма до автобуска и лоу-лајф морони кои собираат пари да купуваат пијачки на маса и да ги сликаат за кадевечер со пуна маса вотка редбул.
Маракана е чил. Ефтини пијачки, згодни типки и супер музика.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.820
Поени од реакции
20.219
Јас искачав у Маркана на времето кога свиреа Деј оф, Сешн селекшн, коа пееше Пилева(ама дебела коа беше), и имаше навистина незаборавни журки, мераци, ех само да ги видевте на микрофон Бени и Гиш како ја пеат Мотори..... уфф, стари добри времиња:pipi:

Член од
8 ноември 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
Дали некој може да ме извести околу тоа што ќе се случува вечер во Маракана?

Благодарам однапред.

Kajgana Shop

На врв Bottom