Мали трикови за поубав изглед!

.

• .

Гласови: 25 47,2%
  • .

Гласови: 7 13,2%
  • .

Гласови: 15 28,3%
  • .

Гласови: 6 11,3%

• Вкупно гласачи
    53

Нате

УџУџУ
Член од
7 јуни 2006
Мислења
159
Поени од реакции
0
Како да направите домашен педикир и маникир?

Знаеме дека стапалата мора да бидат во комплетна хармонија со телото. Тие се важен дел од секојдневниот живот. Здравите стапала се особено важни за целосната состојба на оеганизмот. Дали се грижите за своите стапала и како го правите тоа?

Доколку сакате мала помош :
1. Отсранете го стариот лак од ноктите на нозете.
2. Потопете ги нозете во топла вода.
3. Измасирајте ги за да се релаксирате и опуштите.
4. Исушете ги добро, особено помеѓу прстите.
5. Нанесете крем за кутикули или масло на прстите и вмасирајте.
6. Исечете ги ноктите и обликувајте ги со турпија.
7. Ексфолирајте ја сувата и груба кожа и исплакнете.
8. Вмасирајте крем за стапала на целото стапало.
9. Дезодирајте ги стапалата за да ги заштитите од непријатен мирис и инфекции. 10. Користете гел за освежување ако стапалата се умори и чувствувате болка.
11. Ставете лак за нокти:
- Користете основа за заштита на лакот
- Излакирај те ги ноктите
- Ставете зацврстувач за долготрајност на лакот.

Исто и на рацете. Пред да ги налакирате направете третман за нивна нега:
1. Избришетего стариот лак. Омекнете ги кутикулите со гел за кутикули. Осавете го да делува 3-5 минути и потоа нежно поттурнете ги назад.
2. Скратете ги ноктите и погрижете се за нивниот облик и должина. Вмасирајте Битамински крем во коренот на ноктите.
3. Нанесете зацврстувач за нокти за да ги заштитите од кршење и за да ја зголемите долготрајноста на лакот. Потоа нанесете Гел за поттикнување на растот на ноктите.
4. Лакот се нанесува со тенка линија во средина а потоа со по една од двете страни. Секогаш оставете мало растојание помеѓу ноктот икутикулите.
5. Откако ќе се исуши лакот, нанесете Зацврстувач на лак за нокти. Тој ги заштитува ноктите и лакот три пати повеќе. Нанесувајте го почесто!

А доколку ова ви изгледа комплицирано како мене, пишете некој поедноставен начин или начинот на кој вие тоа го правите.

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
Повели ...

Mаски за лице и тело

Маските кои, што се вели, можете и да ги изедете, се релативно ефтини. Затоа можете да ги нанесете по цело тело.
Првата маска добра е за сите видови на кожа особено за осетлива.

Маската е од алое и рози, а се состои од о

1 и ½ лажица зелена глина
½ лажива каолин
20 ml гел „aloe vere“
10 ml дестилирана вода од рози
2 капки од етерично ружино масло

Помешајте ја зеланата глина со каолинот.
Во друг сад промешајте ги алоето и дестилираната вода од роза.
Мешавината со водата од роза полека додајте ја во глината. Мешајте додека не добиете мазна маса без грутки.
На крајот додадете го етеричното масло.

Добиената смеса ќе биде доволна за 2-3 дена, доклолку го третирате лицето, а во фрижидер можете да ја чувате 30 дена.

Маска од мед

Промешајте една лажица со јогурт (чуван на собна температура) и една лажица од природен течен мед.

Нанесете ја на лицето и на вратот и оставете ја да делува 20 минути. Отстранете ја со крпче натопено во врела вода.

Доколку сметате дека имате сува кожа користете две лажици мед.

За масна кожа се додаваатнеколку капки лимунов сок.

Хидратантната маска за сува кожа се состои од бадеми, мед, млеко и алое.

Состав:

1 лажица млеко во прав
1 лажива мелени бадеми
1 лажива мед
1 гел алое вере
2 капки етерично масло нероли (кое не се препорачува на трудниците поради своето спазматичко својство)

Мешајте ги млекото и бадемите, додадете го медот и алоето и потоа повторно се добро измешајте. На крајот додадете го етеричното масло.

Нанесената на лице маска се чува 10 до 15 минути.

Количеството користи за два до три третамни, а во фрижидер стои две недели.

ThA-BiTcH

Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
Има ваква тема

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
fala mnogu ali posto sum ja golema mrza :) da ne ima nekoja da si kupam , dokolku nema sto ke pravam ke se macam da gi matkam ovie :(

ThA-BiTcH

Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
schtranga напиша:
fala mnogu ali posto sum ja golema mrza :) da ne ima nekoja da si kupam , dokolku nema sto ke pravam ke se macam da gi matkam ovie :(

А да си купиш парафин ?
Мајка ми има козметички салон, и ние секогаш ставаме парафин на раце и нозе. Светска работа.:icon_lol:

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
ThA-BiTcH напиша:
А да си купиш парафин ?
Мајка ми има козметички салон, и ние секогаш ставаме парафин на раце и нозе. Светска работа.:icon_lol:
e togas letoska vi idam tamu,davaj samo imeto od salonot i kade se naoga :)

ThA-BiTcH

Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
schtranga напиша:
e togas letoska vi idam tamu,davaj samo imeto od salonot i kade se naoga :)
Evolution - Кај бившо Li ili club 50 (кафичите) како повеќе ти одговара хехехе :wink:

ThA-BiTcH

Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
Нате напиша:
Moже да знам која е ваква? :icon_quesАко не ти е тешко?
Иста како твојата-)

ThA-BiTcH

Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
ЕЈЈЈ ЕВЕ ТИ НАЈДОВ:je:

Како да ја одржуваме кожата на рацете?

За да ја зачувате от штетното дејство на правот, гнасотијата и препаратите треба да научите да користите ракавици за работа во домаќинството, дури и кога перите. Вашите раце секогаш треба да се чисти, бидејќи и најмалото валкање ја оштетува вашата кожа. Честата употреба на сапуни води до сушење на кожата кое од своја страна води до сува кожа која се лушти и станува груба. После секое миење потребно е да ставате мрсен крем и да ги масирате рацете од врвот на прстите кон китката.по тешка домаќинска работа енергично леткајте ја кожата на рацете. Насапунисајте ги рацете до лактите и четкајте ги со кружни движења. Исплакнете ги со млака вода и намачкајте ги со масен крем.
Ако кожата на лактите станала набрчкана направете бања. Во 1 л. жешка сапунена вода ставете 50 гр. сода за леб. Пред тоа намачкајте ги лактите со масен крем и потопете ги 10 минути во водата. Лесно растријте ги со камен од пемза така што ќе ги одстраните мртвите клетки. Потоа одново намачкајте ги со крем.

За отстранување на груби делови од кожата потребно е да се миете со екстракт од овесени јадки како и со кремови кои содржат ќамфор.

После продолителна домаќинска работа ако ја чувствувате важата раце суви и груби измијте ги со вода од варени компири и истријте се со резенка лимон или краставица. После тоа намачкајте се со крем претходно подготвен од глицерин, лимон и бадемово масло.

Чудесен ефект дава и бањата од маслини. Накиснете ги рацете во соннчогледово масло за около 10-15 минути. Исушете ги и масирајте ги од прстите кон китката. Ако се повредени ноктите кон сончогледовото масло додадете 4-5 капки јодна тинктура. Навечер, откако ќе се измиете истријте ги врвовите на прстите и ноктите со лимон.

Маска за омекнување:

25г. пчелен мед, 25г. бадемово масло, 1 жолчка од јајце и сок од лимон
Разбркајте добро. Намачкајте ги р'цете и ставете памучни ракавици.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Значи од истите списанија препишувате! :)
Споените се темите, може да продолжите со дискусиите.

ThA-BiTcH

Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
Acid напиша:
Значи од истите списанија препишувате! :)
Споените се темите, може да продолжите со дискусиите.
Колку сама ја пишувава темава. Се убив од барање слики на нет:kez:

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Maska za lice od morkov:

Izmiksiraj eden pogolem morkov vo blender so 1 lazica maslinovo maslo i nanesi ja maskata na liceto_Ostavi ja da deluva 20 minuti potoa izmij go liceto so mlaka voda.

Losion za soncanje:
Pomesaj (1:1)sok od morkov i maslinovo maslo.Soberi ja tecnosta vo sisence.Odlicno sredstvo za brzo potemnuvanje na kozata bez opekotini i za sprecuvanje pojava na akni.

Krastavica
Maska
Nikogas ne gi frlaj luspite od krastavicata, nanesi gi lentite na dekolteto i liceto , a dve trkalca krastavici stavi si na ocite.

Losion za cistenje lice
edna casa sok od krastavici pomesan so edna casa mineralna negazirana voda i nekolku kapki sok od limon pomesaj gi da dobies izednacena masa.Cisti go liceto sekoe utro i navecer so natopeno pamukce od ovoj losion,porite ke se iscistat, a kozata ke ti sveti.

Domati
Piling maska
kasa od domati e odlicen piling za kozata na liceto i teloto pred da se izlozis na intenzivno soncanje.Izmiksiraj so blender sreli domati i vednas nanesi gi na celata koza.Ostavi da deluva 15 minuti, a potoa istusiraj se so mlaka voda.
Maska za lice
naredi krugovi od domati na liceto, legni i opusti se 20 minuti.Potoa izmij go liceto i nanesi hidratanten krem.

Jabolka
maska za llice
izmiksiraj edno jabolko vo mikser, a potoa kasestata masa nanesi ja na liceto.

Losion za kosa
vo 2 litra mlaka voda dodaj 100 ml jabolkov ocet- isplakni ja kosata so ovoj losion i taa ke dobie fantasticen sjaj.

Zelena salata(marula)
maska za lice
iseci gi listovite na zelenata salata na lenti i nezno potrij gi niz dlankite.Potoa naredi gi listovite na liceto_Ostavi gi da deluvaat 15 minuti.

Tonik za lice
Izmiksiraj so blender penesto edna pogoelma zelena salata i edna casa slatko mleko.Soberi gi potoa tonikot vo sisence i cuvi go vo friziderot.Mozes da go koristis za sekojdenvno cistenje na liceto ili ako ti se pojavat akni.

SteF

I love this Kich
Член од
19 март 2006
Мислења
2.183
Поени од реакции
1
Devilish Angel напиша:
Скоро на секоја жена убавиот мирис и е прилично важен - одтаму потекнува и женската љубов према парфемот. Меѓутоа, ако мислите дека со тоа што најпосле сте нашле мирисна нота која надобро ви одговара и дека сте ја завршиле работа - не е баш така! Секогаш може подобро, секогаш постојат мали трикови како тој убав мирис да се употреби и да мирисате уште позанесно ( или како да сакате да мирисате).
Еве неколку мали трикови во врска со убавиот мирис.
Како што веќе знаете, парфемите се направени така да реагираат на кожата, а не на облеката. Но напротив, повеќето жени пафемите ги прскаат на облеката. Покрај тоа што може да оставите флеки на алиштата, вашиот убав пафем ке има помал ефект. Нанесете го уште додека сте голи.
Мирисот може да се гради и слој по слој, така што на телото ке нанесете мирисно уље или крема која ке трае подолго. После тоа, испрскајте се со полесна спреј верзија од истиот мирис. Така добивате убава лесна летна варијанта.
Кога станува збор за специјални вечерни прилики, можете да употребите светликав и миризлив гел или уље за тело - така вашата кожа ке блеска ( и ке има нежен изглед) и ке мириса. Уште еден трик пред да го употребите гелот или уљето чувајте го во фрижидер, така ке добиете инстант освежување.
Ако користите гел, уље или пена за коса, пред да ги нанесете на косата измешајте ги со малку пафем, така при секое замафнување со главата мирисот ке се шири.
те исчирав претпазливо и да не се покажат трикчињата ефикасни МАМАТА :pishtoldz!!!

:poss: шала, баш е јак филинг после туш на голо тело убав парфем рецимо Глечер

Нате

УџУџУ
Член од
7 јуни 2006
Мислења
159
Поени од реакции
0
И јас иам проблем со косава. Ниту еден шампон не ми одговара , за да ми биде убава би требало секои два дена да одам на фризер и они да ми ја средат. Регенератор, појма неам каков, силиконски капки и што уште не ми ставаат по косава, ама затоа тогаш изгледа топ!

Kajgana Shop

На врв Bottom