Македонско фудбалско првенство

Кој ќе биде шампион на Македонија во сезоната 2023/24?

• Вкупно гласачи
    80
  • Гласањето е завршено на .
B

Beck's

Гостин
10 минута, шанса на Тиквеш преку Ивановски, сантиметри покрај гол. На 0-2, Тодоров имаше 2 чисти шанси, можеше да бие кај сака ама мало е детето(18 год), му се пресекоа нозете. Почеток на второ полувреме, шут на Куреж од 18-20 метри, Талевски со парада исфрла во корнер. По корнерот, Мојсов или Цубара не видов најдобро шут со глава, Талевски со врвот на прстите избацува во нов корнер. Кажи ми ти за акциите на Шкендија. Бев на лице место, ја гледав утакмицата. Баш напротив, Шкендија освен головите и шансата на Максимов во 1-ва минута, ништо друго не одигра. Повеќе ја држеа топката можеби, меѓутоа немаа ниту една шанса.

Срамно однесување на играчите и дел од управата (не тренерот). Прво полувреме немаше апсолутно ниту една пцовка, ниту едно националистичко скандирање. Дава Шкендија гол за 0-2, се врти Адили штоперот накај публиката АЈДЕ БЕЕЕ, АЈДЕЕ почнува да се дере и да покажува орли. Излегува Елези, пред да излезе застанува на 5 метри од аут линијата и му текнува да ги спушта штуцните и да си ги вади костобраните, истовремено провоцирајќи накај публиката. Второ полувреме, секој контакт по 10 минути имаше лежење од страна на Шкендија што наиде на револт кај целата публика. Пази, излегува повреден играч на Тиквеш, веројатно е потешка повреда(најверојатно лигаментите на колено страдаат), го изнесуваат со колички и додека поминуваат пред клупата на Шкендија станува еден од службените лица и му јаде гомна, по што настана голема гужва. Значи збориме за повреден играч, го носат со носилки, типот врескаше од болки и се наоѓа некој паметен почнува да јаде гомна со намера да се исценира инцидент.

Тиквеш, според мене, оштетен за пенал во првото полувреме и играње со рака на 18 метри од голот во второто, при што судијата даде предност во ситуација бидејќи топката беше во посед на Тиквеш, а од друга страна веќе беше мртва акција дека топката отиде кај корнер, и играчот беше опкружен со 3ца играчи на Шкендија. Исто, Шкендија првиот жолт картон го доби во 85та минута, додека играчот со број 10, мислам дека беше Красниќи имаше неколку дуели со Спиркоски кај нас, имаше 5-6 фаули веќе во 20та минута и натпреварот го доби без жолт картон.

За крај, имаше 4-5 души, обични гледачи на Шкендија, едниот носеше дрес Муслиу од Инголштад, не му фалеше влакно од главата на никој, без никаква провокација. Си дојдоа на утакмица луѓето, си седнаа на крај на трибина, опкружени со фанови на Тиквеш, си ја изгледаа раат утакмицата, си отидоа после. Дали во Тетово е возможно да се направи истото во обратна улога, односно да дојдам во дрес на Мојсов од АЕК Ларнака, да си ја изгледам фино-лепо утакмицата на главна трибина и да си отидам без ништо да ми биде?
Kolku samo za volja na vistinata dobro e da se razjasni situacijata so igracot na nosilki, znaci toa bese zakacka megu igracot so broj 11 i Zahov. Igracot so nosilkite bas vo toj moment se najde tamu :)

Член од
2 септември 2019
Мислења
250
Поени од реакции
1.655
Не, не, лошо се изразив, извини, требаше подобро да пишам.

Мислев ALL TIME XI како би изгледала, на легендарни играчи што играле у лигава од 90тите па наваму.

Затоа и бев инспириран од Ибраими за муабетов, на пример еве и во Шкендија и сега во Струга си гази, ама мислам не би бил во една таква листа, пошто поголем дел од кариерата беше надвор, па ме интересираше некој што повеќе ја прати лигава да направи некоја листа на најдобри играчи што речиси исклучиво играле во македонска лига

Член од
8 август 2013
Мислења
1.274
Поени од реакции
1.943
Ibraimi pogolemiot dell od karierata ja ima vo Makedonija, i ako toj ne e vo vakva lista, ne znam koj bi mozhel.

sekoj dobar igrac, probal i nadvor, inace ako odish strikno samo so igraci koi cellata kariera go imat vo Makedonija, ne znam koj bi go postavil - Kirovski mozhebi :)

B

Beck's

Гостин
Iako poglupo nesto od sudiska analiza posle natprevar nema, i normalno ova ide od nemok da se instalira VAR sistem sepak gi priznavaat greskite ako imalo takvi. U slucajov Tikves ne bil osteten a neznam zasto ne se analizirani situaciite za potencialni crveni kartoni za domakinite

На натпреварот ФК Тиквеш - ФК Шкендија одигран на 20.08.2023 година, анализирана е ситуацијата од 27. минута.

Главен судија: Димитар Пилешков; Помошни судии: Петар Новачев и Андреј Ќамилов;

27. минута: ДОБРА ПРОЦЕНКА НА ГЛАВНИОТ СУДИЈА (недосуден пенал за домашната екипа)

Играч од домашната екипа центрираше топка во шеснаесетникот на гостинскате екипа, на неа скокаа два притивнички играчи, играчот на домаќините ја удри топката со глава и таа удри во раката (природна положба, спуштена долу, прилепена до тело и кратко растојание) на гостинскиот играч.

Исправна одлука на главниот судија што дозволи играта да продолжи, раката на играчот на гостите беше во природна положба, прилепена до тело и кратко растојание помеѓу играчите.

Главниот судија во оваа ситуација беше одлично поставен, близу акцијата и имаше одличен преглед.

Член од
8 август 2013
Мислења
1.274
Поени од реакции
1.943
Ova shto go napravi FFM e najglupavoto neshto shto mozhe da mu se sluci na futballot ovde. Stvarno kako ne im e sram veke 3 godini isti sudii sudat, isti sudi greshat, i isti analizi sekoe kollo bez niedno vlianje.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.818
Поени од реакции
17.409
Ova shto go napravi FFM e najglupavoto neshto shto mozhe da mu se sluci na futballot ovde. Stvarno kako ne im e sram veke 3 godini isti sudii sudat, isti sudi greshat, i isti analizi sekoe kollo bez niedno vlianje.
Види прво не сум националист немој така да ме сватиш, искрено ке почнам од почеток. На фејсбук кога и да влезам каде се кука од страна на Македонците дека човек на ДУИ е претседател, Албанците се ситат на тоа. Релано немам проблем и Марсовец да биде председател на федерацијата, нити било кој. Зошто имам проблем што е таков човек на чело на ФФМ? Прво фудбалот тоне длабоко, допира невидено дно, ке се израмниме на ниво со оние од Сан Марино, Андора, Лихтенштајн и така натаму. Друго срамота е клуб од твојата држава (што сакате мислите за Струга ТЛ) да игра во туѓа држава. Трето имаме само неколку функционални стадиони според УЕФА стандарди, да не зборам што на прсти може да се избројат оние кои може да воведат ВАР систем во услови кога со тоа се работи на подобрување на фудбалот. Четврто сето ова води кон тоа каков е квалитетот на судиите, со чест на исклучоци.

Ке кажам пак, каква федерација, првенство, инфраструктура, клубови, такви ке имаме и судии.

П. С. Ке се извиниам ако е оф топик, нека избрише админот, но гледав да бидам искрен и реален.

B

Beck's

Гостин
Види прво не сум националист немој така да ме сватиш, искрено ке почнам од почеток. На фејсбук кога и да влезам каде се кука од страна на Македонците дека човек на ДУИ е претседател, Албанците се ситат на тоа. Релано немам проблем и Марсовец да биде председател на федерацијата, нити било кој. Зошто имам проблем што е таков човек на чело на ФФМ? Прво фудбалот тоне длабоко, допира невидено дно, ке се израмниме на ниво со оние од Сан Марино, Андора, Лихтенштајн и така натаму. Друго срамота е клуб од твојата држава (што сакате мислите за Струга ТЛ) да игра во туѓа држава. Трето имаме само неколку функционални стадиони според УЕФА стандарди, да не зборам што на прсти може да се избројат оние кои може да воведат ВАР систем во услови кога со тоа се работи на подобрување на фудбалот. Четврто сето ова води кон тоа каков е квалитетот на судиите, со чест на исклучоци.

Ке кажам пак, каква федерација, првенство, инфраструктура, клубови, такви ке имаме и судии.

П. С. Ке се извиниам ако е оф топик, нека избрише админот, но гледав да бидам искрен и реален.
Site ovie nedostatoci sto gi nabroja gi nemase pred segasniot pretsedatel na FFM?
Haha, ovoj e gomno kako sto bile gomna site pred nego i posle nego, i site drugi koi se obiduvaat seto crno oe mak fudbalot da mu go prepisat na segasniov pretsedatel samo zatoa sto e Albanec

Член од
8 август 2013
Мислења
1.274
Поени од реакции
1.943
@Beck's kade bea albanskata liga i kosovskata liga pred 4 godini, i kade se sega ?

Shto mu fali na Meti ? Na vlast e negovata partija, nikoj ne gi preci.
No ako mislat za sitnici raboti, da go zema Mjellma production prenosot na ligat, normalno deka ke bide isto kako pred 4 godini bidejki sakaat samo za sebe. Gledaj gi sudiite, sekoj pollosh od drugiot, dali ima nov sudija so perspektiva ?! Ti si imal sudii kako Stavrev i kako Meckarovski koi Barcelona mozhat da ti go sudat, koi od ovie sudii ima nekoj potencioal ? Mislish Meti nema vina za ova ? On je najgolemiot vinovnik za cello ova shto im se sluki na futballot, zaeddno so DUI i VMRO (bidejki se vo koalicija vo FFM).

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.818
Поени од реакции
17.409
Site ovie nedostatoci sto gi nabroja gi nemase pred segasniot pretsedatel na FFM?
Haha, ovoj e gomno kako sto bile gomna site pred nego i posle nego, i site drugi koi se obiduvaat seto crno oe mak fudbalot da mu go prepisat na segasniov pretsedatel samo zatoa sto e Albanec
A oд каде знаеш дека ја не мислам дека игор вмро ѓорѓиевски, хари лоповот и останати биле подобри од Сејдини? Јас пак ке кажам, нека и Марсовец председател на ФФМ, не ми е проблем, само да си ја работи работата чесно. А ова зборувам за сегашниот проблем, не дека пред овој цветале рози.

Kajgana Shop

На врв Bottom