Македонско фудбалско првенство

Кој ќе биде шампион на Македонија во сезоната 2023/24?

• Вкупно гласачи
    80
  • Гласањето е завршено на .
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Коста Рика како играше на Светското, има да ја тепа 10-0 оваа наша распадната багра.

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.170
Поени од реакции
5.821
Коста Рика како играше на Светското, има да ја тепа 10-0 оваа наша распадната багра.
nastapite na SP ne se merilo za takvi drzavi. i avstralija, panama i nov zeland nekogas imale respektabilni natprevari na SP, no toa ne go menjava faktot deka se potprosecni. igraat ednas na 4 godini znacitelen turnir za koj prilicno lesno mozat da se kvalificiraat i ginat na tie natprevari koi im se highlight na karierata. da bi igrale na kvalifikaciite vo evropa ne bi pomirisale nastap na SP.

pogledni go sostavot na costa rica. ako se trgne na strana stariot navas togas zvezdi im se proseci/rezervisti od prosecni evropski fudbalski drzavi i prosecni fudbaleri od MLS. duri nekoi rezervisti od MLS im igraat standardno, a MLS e na level na prosecna evropska liga. igraci kako elmas, bardhi, ademi ili ristovski kaj niv bi bile zvezdi, podobri se od nivnite najdobri igraci. nasite momentalno se von forma, ama nivnite igraci vo klubovite se uste poslabi.

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.108
Поени од реакции
3.858
Која пацерска екипа е Македонија Ѓорче Петров, страшно! Боље нека испаднат наредна година да не се брукаат во Европа по којзнае кој пат. Го брукаат и името дури. Од летонска екипа да бидеш два пати надигран, вториот пат малку фалеше петарда да примат. :facepalm:

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.170
Поени од реакции
5.821
Која пацерска екипа е Македонија Ѓорче Петров, страшно! Боље нека испаднат наредна година да не се брукаат во Европа по којзнае кој пат. Го брукаат и името дури. Од летонска екипа да бидеш два пати надигран, вториот пат малку фалеше петарда да примат. :facepalm:
i jas ne mozam da im se nacudam. se borat cela sezona za da igraat internacionalno za posle da se glupiraat. im zaminaa najdobrite krila, a ne donesoa zameni. na prviot natprevar kako krilo go pustija centarforot skenderi, a drugoto krilo im bese aleksovski koj osven da trca nema drug kvalitet. strasno limitiran za krilen napagac. pratkicno so slab starten sostav i bez klupa vlegoa vo evropskiot duel...

Член од
29 септември 2011
Мислења
2.132
Поени од реакции
2.311
Арни се и Шкендија испаѓаат од аматерски екипи.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.442
Поени од реакции
13.550
Шкупи со бугарскиот Левски ке играат

Член од
29 септември 2011
Мислења
2.132
Поени од реакции
2.311
Ништо посебно не е Левски во финансова криза се години наназад

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.108
Поени од реакции
3.858
Арни се и Шкендија испаѓаат од аматерски екипи.
Да и тоа сакав баш да пишам. Овие од Велс се бореа за пенали да играат и голманот нивен ги излуде буквално. А сакале да играат по групи? :confused: Еве сега овие од Велс ќе играат со тие некои од Фарски Острови. Комедии! :icon_lol:

B

Beck's

Гостин
Да и тоа сакав баш да пишам. Овие од Велс се бореа за пенали да играат и голманот нивен ги излуде буквално. А сакале да играат по групи? :confused: Еве сега овие од Велс ќе играат со тие некои од Фарски Острови. Комедии! :icon_lol:
Ziva komedija. Personalno sekogas koga se macime so slabi timovi posakuvam da izgubime sto bese slucaj i sinoka za da se svestat na vreme. Sezonata me podseka od pred nekolku godini koga imavme otvoren pat za grupi, koga ispadnavme od Dudelange i istite igraa taa sezona vo grupite. Samo kotek nisto drugo

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.170
Поени од реакции
5.821
Ziva komedija. Personalno sekogas koga se macime so slabi timovi posakuvam da izgubime sto bese slucaj i sinoka za da se svestat na vreme. Sezonata me podseka od pred nekolku godini koga imavme otvoren pat za grupi, koga ispadnavme od Dudelange i istite igraa taa sezona vo grupite. Samo kotek nisto drugo

treba strategijata malku da ja smenite, mnogu zatucani stve na nekoj nacin. dobro e sto vi uspeva da donesite igraci kako na primer shala koi pravat razlika, ama pa i previse (skapi) utki imate. na sila potpisuvate albanci duri i koga se proseci ili podprosecni, a mi se cini i balkanci. razbiram sto imate nacionalna/etnicka svest i vlijae na transferite, sepak potrebno e povise da variirata. ko da ne gledaat od vasata uprava so kolku pomalku pari kakov kvalitet nosi shkupi, da se pametni ke kopiraat nesto od nivnata strategija.

Член од
18 декември 2019
Мислења
599
Поени од реакции
1.666
Гомнарите од ФФМ планираат да го објават распоредот во август или каков е планот?

Член од
2 септември 2019
Мислења
250
Поени од реакции
1.655
Гомнарите од ФФМ планираат да го објават распоредот во август или каков е планот?
ке објават кога вардар ке подмире долговите и воска до понеделник ако не пак втора лига

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.351
Видов Бесарт Ибраими го дал голот зса Струга денеска па ми текна, за луѓево што ја пратат лигава

Како би изгледала најдобрата 11ка на најдобри играчи во Македонска лига? Значи збориме исклучиво базирано на нивниот перформанс во лигава?
Или еве ако не најдобра 11ка како постава.. најдобри играчи, општо земено?

B

Beck's

Гостин
Видов Бесарт Ибраими го дал голот зса Струга денеска па ми текна, за луѓево што ја пратат лигава

Како би изгледала најдобрата 11ка на најдобри играчи во Македонска лига? Значи збориме исклучиво базирано на нивниот перформанс во лигава?
Или еве ако не најдобра 11ка како постава.. најдобри играчи, општо земено?
Kjosevski
Maksimov-Radic-Cake-Merdjani
Queven-Qaka
Hamidi
Cephas-Cinari-Shala

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.351
Kjosevski
Maksimov-Radic-Cake-Merdjani
Queven-Qaka
Hamidi
Cephas-Cinari-Shala

Не, не, лошо се изразив, извини, требаше подобро да пишам.

Мислев ALL TIME XI како би изгледала, на легендарни играчи што играле у лигава од 90тите па наваму.

Затоа и бев инспириран од Ибраими за муабетов, на пример еве и во Шкендија и сега во Струга си гази, ама мислам не би бил во една таква листа, пошто поголем дел од кариерата беше надвор, па ме интересираше некој што повеќе ја прати лигава да направи некоја листа на најдобри играчи што речиси исклучиво играле во македонска лига

Kajgana Shop

На врв Bottom