Rano e cekaj da vidime kako ke tecat transferite, da znaeme so da ocekuvame od site timoviСе пријајвувам доброволец нова тема да отворам за следната сезона, ова готово е
Деновиве ќе ја скоцкам..![]()
Што навивач си на Работнички море?нешто повеќе за Екипа 1060? што значи името? не за друго туку играв на турнирот за Анѓел Петковски во Ѓорче и видов имаше екипа со вакво име, немав појма дека се работа за навивачка подгрупа. не ги гледав пошо не ни игравме во сличен термин, ама ете ми паднаа во око дека ги спомна.
Без оглед кога ќе се отвара нова тема, мислам дека тоа треба да го направи навивач на Пелистер, доста пишуваа на Теми од Втора лигаСе пријајвувам доброволец нова тема да отворам за следната сезона, ова готово е
Деновиве ќе ја скоцкам..![]()
ЦПБ не навива на фудбал, а јас баскет не пратам и воопшто не ме ни интересираШто навивач си на Работнички море?
Екипа 1060 е подгрупа на ЦПБ од Ѓорче.
1060 колку што знам е (или бил) поштенскиот број на Ѓорче, ако не се лажам.
Мислев дека си за цело СД РаботничкиЦПБ не навива на фудбал, а јас баскет не пратам и воопшто не ме ни интересира![]()
Судиите во Македонија се две класи над фудбалерите според квалитет,Судиите во Македонија полагаат односно поминуваат низ најстроги и најпрофесионални мерки за да судат исто како во другите држави кои се милион пати подобри и поорганизирани од нас на фудбалско ниво,Судиите во Македонија земаат најмали такси споредено со сите други Европски држави(во Албанија земаат над 400 евра во прва лига,а во Бугарија над 500,додека кај нас одвај 70-80 евра што е трагично),Kako be bila mala nivnata taksa, se da im ebam, pa tie najveke zimaat be, dali svirel kako so treba ili napravil milion greski lapa 200 evra za 4 saati izgubeni vo denot.
Abe ne me zaebavaj za neso so dobrovolno si se prijavil da go pravis i ti e eden vid hobi, ti da se bunis malce ti bile 70-80-100 evra, daj ne me zaebavaj be ziti se, kaj se najgolemi amateri pocnuvajki od onoj Stavrev kako demek "najdobar" pa se do poslednite, pa use malce im bile 70-80 evra za 4 saati i toa vo mkd kaj so nekoj edvaj gi zema tie pari so 20 dena rmbanje vo najmizerni uslovi.Судиите во Македонија се две класи над фудбалерите според квалитет,Судиите во Македонија полагаат односно поминуваат низ најстроги и најпрофесионални мерки за да судат исто како во другите држави кои се милион пати подобри и поорганизирани од нас на фудбалско ниво,Судиите во Македонија земаат најмали такси споредено со сите други Европски држави(во Албанија земаат над 400 евра во прва лига,а во Бугарија над 500,додека кај нас одвај 70-80 евра што е трагично),
Судиите во Македонија и покрај малите такси што ги земаат мораат да се одржаваат кондиционо и физички бидејќи мала опуштеност ќе предизвика пад на формата и подоцна пад на полагањето и судење курац бидејќи јо-јо тестовите се премногу тешки и исцрпни..мене барем ми требаше добри 30-40 дена напорен тренинг(+ стомачни) за да ги истрчам според нормите на УЕФА(истите се и кај нас во МКД) и едвај издржав ...затоа не коментирајте без врска кога не знаете(најмногу земалеos:
os
..
Ти бе салам си?.. се читаш што пишуваш?..значи Македонските судии во нашата вукојебина ги поминуваат истите стандарди како и судиите во Германија,Франција и Италија со најисцрпни јо-јо тестови и плус писмен тест каде треба да се има одредени точни задачи за да судиш во нашата мизерна лига...и тоа за тие ебаните јо=јо тестови треба душата да ти излези од тренирање..и сето тоа за 70-80 евра?..ти дали си сериозен?..кој е бе онај сељакот Попов да зема 10.000 евра или некои други аматери во Шкендија и Вардар да земаат по 4-5000 евра месечно а судиите што му судат да земаат 70-80 евра?...кај го има ова?.Abe ne me zaebavaj za neso so dobrovolno si se prijavil da go pravis i ti e eden vid hobi, ti da se bunis malce ti bile 70-80-100 evra, daj ne me zaebavaj be ziti se, kaj se najgolemi amateri pocnuvajki od onoj Stavrev kako demek "najdobar" pa se do poslednite, pa use malce im bile 70-80 evra za 4 saati i toa vo mkd kaj so nekoj edvaj gi zema tie pari so 20 dena rmbanje vo najmizerni uslovi.