Македонско фудбалско првенство 2015/16

Кој ќе биде шампион во првата лига?

• Вкупно гласачи
    165
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.177
Поени од реакции
8.201
Се пријајвувам доброволец нова тема да отворам за следната сезона, ова готово е :D
Деновиве ќе ја скоцкам..:LOL:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.230
Поени од реакции
76.185
нешто повеќе за Екипа 1060? што значи името? не за друго туку играв на турнирот за Анѓел Петковски во Ѓорче и видов имаше екипа со вакво име, немав појма дека се работа за навивачка подгрупа. не ги гледав пошо не ни игравме во сличен термин, ама ете ми паднаа во око дека ги спомна.
Што навивач си на Работнички море? :pos::pos::pos:
Екипа 1060 е подгрупа на ЦПБ од Ѓорче.
1060 колку што знам е (или бил:)) поштенскиот број на Ѓорче, ако не се лажам.

@Prime рано е за нова тема, почекај до средина да јули, да отпаднат сите од Европа, да се заокружат составите :icon_mrgr:

A

Ali Pasha

Гостин
Се пријајвувам доброволец нова тема да отворам за следната сезона, ова готово е :D
Деновиве ќе ја скоцкам..:LOL:
Без оглед кога ќе се отвара нова тема, мислам дека тоа треба да го направи навивач на Пелистер, доста пишуваа на Теми од Втора лига :ајнапиво:

Harry Potter

Imperius
Член од
14 септември 2005
Мислења
2.564
Поени од реакции
1.556
Што навивач си на Работнички море? :pos::pos::pos:
Екипа 1060 е подгрупа на ЦПБ од Ѓорче.
1060 колку што знам е (или бил:)) поштенскиот број на Ѓорче, ако не се лажам.
ЦПБ не навива на фудбал, а јас баскет не пратам и воопшто не ме ни интересира :)

StarScr3am

Ѓавол
Член од
22 септември 2009
Мислења
798
Поени од реакции
219
СО ОДЛУКА НА ФФМ, ЗГОЛЕМЕНИ СУДИСКИТЕ ТАКСИ

На денешната седница на УО, усвоен е предлогот на Судискиот Одбор. Парите Федерацијата ќе ги плаќа од свој посебен фонд. Секако дека оваа одлука е за поздравување.

Зголемена е судиската такса за судиите кои ја делат правдата во Првата Лига, потоа во Втората и во Купот на Македонија од 1/16 финалето па до Финалето. Ова значи дека на денешната седница на УО на ФФМ, усвоен е предлогот на Судискиот Одбор, кој бараше повеќе пари за судиите со оглед на тоа дека нивниот надоместок беше навистина мал. Секако дека оваа одлука на ФФМ е за поздравување.
Дополнителниот надоместок кој ќе го добиваат судиите, и се зголемува по многу години, ФФМ ќе го исплаќа во целост и тој нема да биде на товар на клубовите. Токму затоа ФФМ ќе обезбеди свој посебен фонд од кој ќе се исплаќаат парите. Федерацијата ова го прави со цел, што е стратешки план на ФФМ, да се подигне на уште повисоко ниво судењето во Македонија.

http://sport.com.mk/default.asp?itemid=F48022914CFB1C4AA9492E65EF516E49

Инаку се шушка дека зголемувањето е за 150 евра повеќе од претходната такса.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.704
Поени од реакции
6.092
Kako be bila mala nivnata taksa, se da im ebam, pa tie najveke zimaat be, dali svirel kako so treba ili napravil milion greski lapa 200 evra za 4 saati izgubeni vo denot.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Kako be bila mala nivnata taksa, se da im ebam, pa tie najveke zimaat be, dali svirel kako so treba ili napravil milion greski lapa 200 evra za 4 saati izgubeni vo denot.
Судиите во Македонија се две класи над фудбалерите според квалитет,Судиите во Македонија полагаат односно поминуваат низ најстроги и најпрофесионални мерки за да судат исто како во другите држави кои се милион пати подобри и поорганизирани од нас на фудбалско ниво,Судиите во Македонија земаат најмали такси споредено со сите други Европски држави(во Албанија земаат над 400 евра во прва лига,а во Бугарија над 500,додека кај нас одвај 70-80 евра што е трагично),

Судиите во Македонија и покрај малите такси што ги земаат мораат да се одржаваат кондиционо и физички бидејќи мала опуштеност ќе предизвика пад на формата и подоцна пад на полагањето и судење курац бидејќи јо-јо тестовите се премногу тешки и исцрпни..мене барем ми требаше добри 30-40 дена напорен тренинг(+ стомачни) за да ги истрчам според нормите на УЕФА(истите се и кај нас во МКД) и едвај издржав ...затоа не коментирајте без врска кога не знаете(најмногу земале:pos::pos::pos:)..

Член од
14 април 2010
Мислења
4.704
Поени од реакции
6.092
Судиите во Македонија се две класи над фудбалерите според квалитет,Судиите во Македонија полагаат односно поминуваат низ најстроги и најпрофесионални мерки за да судат исто како во другите држави кои се милион пати подобри и поорганизирани од нас на фудбалско ниво,Судиите во Македонија земаат најмали такси споредено со сите други Европски држави(во Албанија земаат над 400 евра во прва лига,а во Бугарија над 500,додека кај нас одвај 70-80 евра што е трагично),

Судиите во Македонија и покрај малите такси што ги земаат мораат да се одржаваат кондиционо и физички бидејќи мала опуштеност ќе предизвика пад на формата и подоцна пад на полагањето и судење курац бидејќи јо-јо тестовите се премногу тешки и исцрпни..мене барем ми требаше добри 30-40 дена напорен тренинг(+ стомачни) за да ги истрчам според нормите на УЕФА(истите се и кај нас во МКД) и едвај издржав ...затоа не коментирајте без врска кога не знаете(најмногу земалеos:os:os:)..
Abe ne me zaebavaj za neso so dobrovolno si se prijavil da go pravis i ti e eden vid hobi, ti da se bunis malce ti bile 70-80-100 evra, daj ne me zaebavaj be ziti se, kaj se najgolemi amateri pocnuvajki od onoj Stavrev kako demek "najdobar" pa se do poslednite, pa use malce im bile 70-80 evra za 4 saati i toa vo mkd kaj so nekoj edvaj gi zema tie pari so 20 dena rmbanje vo najmizerni uslovi.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Abe ne me zaebavaj za neso so dobrovolno si se prijavil da go pravis i ti e eden vid hobi, ti da se bunis malce ti bile 70-80-100 evra, daj ne me zaebavaj be ziti se, kaj se najgolemi amateri pocnuvajki od onoj Stavrev kako demek "najdobar" pa se do poslednite, pa use malce im bile 70-80 evra za 4 saati i toa vo mkd kaj so nekoj edvaj gi zema tie pari so 20 dena rmbanje vo najmizerni uslovi.
Ти бе салам си?.. се читаш што пишуваш?..значи Македонските судии во нашата вукојебина ги поминуваат истите стандарди како и судиите во Германија,Франција и Италија со најисцрпни јо-јо тестови и плус писмен тест каде треба да се има одредени точни задачи за да судиш во нашата мизерна лига...и тоа за тие ебаните јо=јо тестови треба душата да ти излези од тренирање..и сето тоа за 70-80 евра?..ти дали си сериозен?..кој е бе онај сељакот Попов да зема 10.000 евра или некои други аматери во Шкендија и Вардар да земаат по 4-5000 евра месечно а судиите што му судат да земаат 70-80 евра?...кај го има ова?.

Дечко судиите во Албанија земаат над 400 евра,една ебана Албанија што немаат патишта за превоз и каде се вози по калдрма низ нивните мочани туристички места,а кај нас таксите се на најмизерно ниво за она што го прават...значи Судиите во МКД се две класи над фудбалерите што играат во нашето првенство и ова мислење го имаат сите што се инволвирани во фудбалот и го знаат...тоа што Ставрев или Мечкаровски направиле некои грешки не ти го прави мислењето објективно и соодветно за тоа што сакаш да го напишиш...

Грешките што ги прават судиите кај нас во МКД се мачкина кашлица за грешките кои ги прават фудбалерите во истата лига ...некои што земаат 10-20 евра за рмбање е сосема друга работа бидејќи за овде треба да се спремаш и да ги поминиш психо-физичките норми што се научна фантастика..барем јас сум фудбалски судија лично и знам што треба да претрпам за да стигнам до такво ниво,ти не знаеш како е да се расправаш со 30 будали низ теренот за ебани 1500 денари и ќе дојди некој како тебе ќе речи многу му се...дај не се заебавај

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
Kolku da se pisuva nesto, vrska si nemas/nemate so realnosta.

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.396
Поени од реакции
883
Ѓорче шо се дешава со вас, најдовте ли спонзор?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom