Македонско фудбалско првенство 2015/16

Кој ќе биде шампион во првата лига?

• Вкупно гласачи
    165
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
A

Ali Pasha

Гостин
http://www.fkvardar.mk/na-deneshen-den/pred-31-godina-vo-tetovo-padna-dinamo

Ајде малку лекција по историја за Балисти.
Еве го еден од двата натпревари (вториот е со Партизан) кои го држат рекордот за најпосетени натпревари на Градскиот стадион во Тетово со 19 000 публика. Само две слики има, али пак убаво се гледа како седат сите набиени еден до друг на трибини на кои тогаш немало столчиња, него клупи.
Може некој ден ќе имате вака следен и сакан клуб па ќе успеете ако ништо друго бар да го бутнете рекордот на вашиот стадион, кој веќе 30 години го држи клуб од друг град. :D
Еееее ме врати назад , значи 31 година поминало од тој натпревар...дур не се сеќавам дали плативме карта, или како мали копиљаци се провлековме низ обезбедувањето..а со Партизан не успеав да влезам...иначе рекордот за најголема посетеност го носи ПДП во 90тите години хахаха, кога центарфорот влезе во полето со бел коњ :D. Е тогаш буквално немаше кај да падне игла...рацете блокирани, нит мрдање, нит вртење лево десно...можеби и 30.000 само на трибините, уште 10.000 долу...прв и последен пат на еден партиски митинг.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.704
Поени од реакции
6.092

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Tepih
Sea ostanuva samo drenazata da se vidi kako ke funkcionira.
Mada mora da priznaam posle objavata deka stadionot ke se dograduva so javno privatno partnerstvo, krivo mi e poso so politika ke se izbrka Teteks ne samo od stadionot tuku i od Tetovo, zatoasto ocigledno toj tender ke go dobie Ekolog.

Член од
8 август 2013
Мислења
1.407
Поени од реакции
2.161
Tepih
Sea ostanuva samo drenazata da se vidi kako ke funkcionira.
Mada mora da priznaam posle objavata deka stadionot ke se dograduva so javno privatno partnerstvo, krivo mi e poso so politika ke se izbrka Teteks ne samo od stadionot tuku i od Tetovo, zatoasto ocigledno toj tender ke go dobie Ekolog.
Odamna tie se izbrkani. Sea mozebi oficiallno ke bidat

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Niikoj nikogo nema da izbrka,vo javnoto nadavanje sa privatno partnerstvo moze da ucestvuva koj saka...i po dobivanjeto na koncesijata moze sekoja ekipa da igra vo stadionot,normalno so ispolnuvanje na obvrski prethodno..Ne moze gaga da si igras na tuga investicija image.jpg

C

Creating.

Гостин
Одлично изгледа теренот! Да се надеваме дека ќе потрае подолг период.
Само до кога бре ќе бидат ваква руина трибините?
На ништо не личи, ужасотии. Повеќе личи на стадион запуштен каде што не се игра фудбал со години, отколку прволигашки стадион кај што настапуваат 3 екипи.
Греота е ваков стадион да остане неуреден.

Тетовчани, има ли најави дека КОНЕЧНО после децении ќе бидат и трибините средени?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.229
Поени од реакции
76.177
Штама меѓу Тетовчани :icon_mrgr:

Вардар-Брегалница 3-1
Шкендија-Турново 2-2
Слога-Ренова 3-0
Младост Царев Двор-Металург 1-5
Силекс-Работнички 0-0

1. Вардар 36
2. Шкендија 33
3. Работнички 20
4. Слога 19
5. Силекс 19
6. Ренова 16
7. Брегалница 13
8. Турново 13
9. Младост ЦД 13
10. Металург 8

:icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.156
Поени од реакции
4.039
Овие од Младост па изгледа до кладилница шетале. Како им дале 5 гола оние умренине од Металург не ми е јасно...
Тие цела сезона немаа толку гола дадено, а сега одеднаш извадија највисока гостинска победа во лигава.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.575
Поени од реакции
8.789
Овие од Младост па изгледа до кладилница шетале. Како им дале 5 гола оние умренине од Металург не ми е јасно...
Jabolkarot nema dadeno plata so meseci i site fudbaleri ke begaat na zima a do togas ke mestat za da izvadat nekoj dinar znaci od prosloto kolo protiv rabotnicki sekoj sleden natprevar na carev dvor ke bide namesten od fudbalerite vo kladilnica da si go pisat :D

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.229
Поени од реакции
76.177
Вчера гледав Работнички-Слога во Б лигата.
Натпреварот се играше на теренот на Славија во Пржино. @Harry Potter имаш ли некое инфо дали Работнички постојано ќе игра во Пржино?
Дали дека сум навикнат на третолигашки фудбал кај нас, утакмицава ми се виде на многу јака. Доста борбено, бајаги трчање, доста остри дуели, можеби подинамично се играше и од прва лига.
Работнички Б водеше со 3-1 над Слога Б, а ваљда така и заврши.
Интересно беше што за прв пат кај нас настапија црномурести фудбалери :D
Тој од Слога беше црн како ноќта. Поим немам кој е :icon_mrgr:
Како од Ангола да е или Сиера Леоне :icon_mrgr:
Играше средина и не одигра ништо посебно. Работнички имаа црнец како лев бек. Дечкото да не е некој од Колумбијците? Мислам дека другите го викаа Борха.
На фаца беше доста млад, личеше како под 18 години да има. Научил неколку зборови на Македонски и ги командаше сите останати во екипата. Не ми беа многу познати играчите, ваљда повеќето беа од младинска екипа. Работнички беа технички подобри, многу ме изненадија како изиграа, ама и Слога не беа воопшто лоши. За Работнички во средината играше едно дете што е на возраст од околу 17 години, Елиф се вика и одигра маестрално. Ми кажаа дека често го шетале по клубовиве низ Европа... Може ќе бидне нешто од него во иднина :icon_mrgr:

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
Вчера гледав Работнички-Слога во Б лигата.
Натпреварот се играше на теренот на Славија во Пржино. @Harry Potter имаш ли некое инфо дали Работнички постојано ќе игра во Пржино?
Дали дека сум навикнат на третолигашки фудбал кај нас, утакмицава ми се виде на многу јака. Доста борбено, бајаги трчање, доста остри дуели, можеби подинамично се играше и од прва лига.
Работнички Б водеше со 3-1 над Слога Б, а ваљда така и заврши.
Интересно беше што за прв пат кај нас настапија црномурести фудбалери :D
Тој од Слога беше црн како ноќта. Поим немам кој е :icon_mrgr:
Како од Ангола да е или Сиера Леоне :icon_mrgr:
Играше средина и не одигра ништо посебно. Работнички имаа црнец како лев бек. Дечкото да не е некој од Колумбијците? Мислам дека другите го викаа Борха.
На фаца беше доста млад, личеше како под 18 години да има. Научил неколку зборови на Македонски и ги командаше сите останати во екипата. Не ми беа многу познати играчите, ваљда повеќето беа од младинска екипа. Работнички беа технички подобри, многу ме изненадија како изиграа, ама и Слога не беа воопшто лоши. За Работнички во средината играше едно дете што е на возраст од околу 17 години, Елиф се вика и одигра маестрално. Ми кажаа дека често го шетале по клубовиве низ Европа... Може ќе бидне нешто од него во иднина :icon_mrgr:
Левиот бек е Борха од Колумбија,и мислам дека нема ни 18 год и нема одиграно ниеден натпревар за првата екипа,а Елиф мислам дека е пред потпис со некој тим од Холандија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom