Освен ова болдираното, со се друго се сложувам со тебе.Го сакам Вардар и Мак фудбал ама ова што се случува на трибини е резилаци неписмена нецивилизирна пијана стока.
Жал ми да речам ама е реалност упрвата на Вардар се аматери да не поставет подобро обезбедувајне кон комити и чкембари и кординација со полиција.
Ако полиција неможе да контролира толпа од 2000 луѓе нека одат да чуваат овци тамо поќе ред ќе воспостват.
Треба да се казни упрвата за амтерска организација на фудбалско дерби.
Итно треба носејне ригорозни закони за навивачки групи да се стави ред на ова лудиоло.
1. Регистрација на навивачка група да има преседател и раководна структура да биди регистриран во МВР и да сносат одговорност за организација на трибина .
2. Секој член на навивачка група пред да се здобие со членска катрта мора да приложи лична карта и да се заведе во полиција
3. Малоета влезе на стадион без присуство на родител ако е во компанија на возрасен изјава од родител дека има дозволаник да не може да биде член на навивачка група.Исто малоетник да не може да купи карта и д да оди со возрасен ако малотникот прекрши ред и мир родителот и одговорниот да преземат кривична одговорност.
4.Освен клубски бои аблеми никави други реквизити да не се дозволуваат да се внесат на стадион лимитирани до 1М2 по посетител секој поголем реквизит мора да биде внесен од управа од навивачка група и да поклопува со кодекс на културно навивајне.
5 Секој еден да биди претресен пред да влези на стадион да нема пиротехника ленти камејан и никаво оружје.Ако ова клуб не можи да го обезбезбеди да нема навивачи на стадион
6 Ако некој се фати да ги прекуршува овие правила забранува влез му се забранува да биди дел од навивачка група при втор прекршок забрна од посетувајне од секој вид спорски натпревари. Плус зависнот од тежината на прекршокот можи да добие парична и затворска казна.
7.Секој клуб мора да постави одговорен за обезбедувајне а тој да сноси кривична одговорност и структурите на клуот ако се направат намерни пропусту при органзација на фуд меч.
Против сум од лесни одлуки забран на гостински навивачи треба подетално да се среди и воведи спорстка навибачка култура.
Знам дека ова што го пишам нема да му по ќејф на поќето само наречени фанатични навивачи ама спортски натпревар е фамилијарен ден каде деца треба да најдат идоли а не идиоти .
Поздрав
не си ти сам со ова мислење, јас сум навивал за Вардар од кога знам за фудбалот, а тоа е повеке од 30 и не знам колку години, сум одел на утакмици, т.е сум патувал од Охрид до скопје со членови на моја поширока фамилија за да да навиваме за Вардар и тоа во време кога 70% од скопскиве дојдени сељачишта од Свирипичино наречени грагани навиваа за Партизан и Ц Звезда кој и ден денес под дресовите имаат маици на Партизан и Звезда. Кога ги гледам денес со кој речник се користат, Скопје ова она, Скопје навива за Вардар и слични срања, навреди омаложувања добивам само антипатичност према клубот за кој сум живеел, за кој крв сум истурал против циганите и гробарите.. Вардар не заслужува вакви навивачи на кој главната цел им е да си направат имиџ и да се филмуваат.....Знам дека ова што го пишам нема да му по ќејф на поќето само наречени фанатични навивачи ама спортски натпревар е фамилијарен ден каде деца треба да најдат идоли а не идиоти .
Поздрав
Абе другарчиња сте иделе и сега што треба да ви гги бацуваат нзоете сите што сте иделе против Звезда, Парртизан Динамо и Хјадук па кај сте сега да идете против Дрита, Турново да ве видам па уште ќе зборите и за Комити ќе кажувате што как отребало да нарпави државата закон да донеле англиски модел,дошле на една утакмица и готово Вардар ќе гледа на вас да ви угоди дерби навивачите тоа си викаа и од управа, а тие што се ебаваат по цела Македонија што идат секаде кај што игра што за секое гостување за наши услови трошиме повеќе од што имаме за само да отидеме да го гледаме Вардар на крај некад и остануваме пред влезот на стадион и кој не ебе така ,вие ќе кажувате како ќе биде , па кај бевте исто кога плаќавме по 50 ден карта на секој домашен натпревар тогаш бевме вкупно 300 души максимум за да се купи прашок за перење да иамат за ручек играчите псоел утакмица кај бевте тогаш , у ште ќе јадете гоман за тие што го спасија Вардар а вие си гледавте некој странски клуб.не си ти сам со ова мислење, јас сум навивал за Вардар од кога знам за фудбалот, а тоа е повеке од 30 и не знам колку години, сум одел на утакмици, т.е сум патувал од Охрид до скопје со членови на моја поширока фамилија за да да навиваме за Вардар и тоа во време кога 70% од скопскиве дојдени сељачишта од Свирипичино наречени грагани навиваа за Партизан и Ц Звезда кој и ден денес под дресовите имаат маици на Партизан и Звезда. Кога ги гледам денес со кој речник се користат, Скопје ова она, Скопје навива за Вардар и слични срања, навреди омаложувања добивам само антипатичност према клубот за кој сум живеел, за кој крв сум истурал против циганите и гробарите.. Вардар не заслужува вакви навивачи на кој главната цел им е да си направат имиџ и да се филмуваат.....
Законот ќе ти важи само во Скопје ...Го сакам Вардар и Мак фудбал ама ова што се случува на трибини е резилаци неписмена нецивилизирна пијана стока.
Жал ми да речам ама е реалност упрвата на Вардар се аматери да не поставет подобро обезбедувајне кон комити и чкембари и кординација со полиција.
Ако полиција неможе да контролира толпа од 2000 луѓе нека одат да чуваат овци тамо поќе ред ќе воспостват.
Треба да се казни упрвата за амтерска организација на фудбалско дерби.
Итно треба носејне ригорозни закони за навивачки групи да се стави ред на ова лудиоло.
1. Регистрација на навивачка група да има преседател и раководна структура да биди регистриран во МВР и да сносат одговорност за организација на трибина .
2. Секој член на навивачка група пред да се здобие со членска катрта мора да приложи лична карта и да се заведе во полиција
3. Малоетник да не може да биде член на навивачка група.Исто малоетник да не може да купи карта и да влезе на стадион без присуство на родител ако е во компанија на возрасен изјава од родител дека има дозвола да оди со возрасен ако малотникот прекрши ред и мир родителот и одговорниот да преземат кривична одговорност.
4.Освен клубски бои аблеми никави други реквизити да не се дозволуваат да се внесат на стадион лимитирани до 1М2 по посетител секој поголем реквизит мора да биде внесен од управа од навивачка група и да поклопува со кодекс на културно навивајне.
5 Секој еден да биди претресен пред да влези на стадион да нема пиротехника ленти камејан и никаво оружје.Ако ова клуб не можи да го обезбезбеди да нема навивачи на стадион
6 Ако некој се фати да ги прекуршува овие правила забранува влез му се забранува да биди дел од навивачка група при втор прекршок забрна од посетувајне од секој вид спорски натпревари. Плус зависнот од тежината на прекршокот можи да добие парична и затворска казна.
7.Секој клуб мора да постави одговорен за обезбедувајне а тој да сноси кривична одговорност и структурите на клуот ако се направат намерни пропусту при органзација на фуд меч.
Против сум од лесни одлуки забран на гостински навивачи треба подетално да се среди и воведи спорстка навибачка култура.
Знам дека ова што го пишам нема да му по ќејф на поќето само наречени фанатични навивачи ама спортски натпревар е фамилијарен ден каде деца треба да најдат идоли а не идиоти .
Поздрав
Pa tuka ja imame shansata za namaluvanje na bodovnata razlika so Vardar , ili pak da izlezeme prvi oti tiee imaat po teshki mecevi07.10.2012 Shkendija - Vardar
14.10.2012 Shkendija -Metalurg (Cup)
21.10.2012 Drita - Shkendija
28.10.2012 Shkendija - Sileks
31.10.2012 Shkendija - Pelister
14.11.2012 Shkendija - Turnovo
Site vo Tetovo
Еј, збориш без везе! Зоки Поповски е најредовен од спортските новинари на стадион кога игра Вардар, а башка колку пати има пишано афирмативни статии за клубот.Абе другарчиња сте иделе и сега што треба да ви гги бацуваат нзоете сите што сте иделе против Звезда, Парртизан Динамо и Хјадук па кај сте сега да идете против Дрита, Турново да ве видам па уште ќе зборите и за Комити ќе кажувате што как отребало да нарпави државата закон да донеле англиски модел,дошле на една утакмица и готово Вардар ќе гледа на вас да ви угоди дерби навивачите тоа си викаа и од управа, а тие што се ебаваат по цела Македонија што идат секаде кај што игра што за секое гостување за наши услови трошиме повеќе од што имаме за само да отидеме да го гледаме Вардар на крај некад и остануваме пред влезот на стадион и кој не ебе така ,вие ќе кажувате како ќе биде , па кај бевте исто кога плаќавме по 50 ден карта на секој домашен натпревар тогаш бевме вкупно 300 души максимум за да се купи прашок за перење да иамат за ручек играчите псоел утакмица кај бевте тогаш , у ште ќе јадете гоман за тие што го спасија Вардар а вие си гледавте некој странски клуб.
Ќе го заброавев и овој педерот од Дневник да го спомнам еве му ја цела статија што има напишано за дербито http://dnevnik.com.mk/?ItemID=1F6C6B910BCE994290CCAACB8381DA9E голема мака си имал човекот. Па ај да бил на стадион он у вчерашното изданеие од што препишал нечиа статија пишал стрелец на голот Туневски и овој ќе ми суди на мене ќе ми кажува дека јас не треба да одам на стадион .