Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
После тоа што го видов со Бате, како го направија сарма, јас да сум тренер никогаш во животот не би помислил повторно да го ставам како бек :icon_mrgr:
Реално требаше да мислат на друго решение на оваа позиција....
Заебаа работа со Алеченву а не најдоа замена на време...
Истотака за десен бек воопшто и немаме замени...
6 играчи имаме од дефанзивата, 3 централни бекови, 3 странични. Едниот (Бошковски) е веќе повреден), што значи во моментов сме само на 5 одбранбени играчи, нешто што сериозен тим не смее да си го дозволи.
Не знам што беше толку лош со Бате... Знам дека еднаш и направи добар продор... Искрено ич не ми текнува дали беше многу лош...

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.156
Поени од реакции
2.755
Така е Цикарски со Бате изигра слабо а и сега со Силекс.Едноставно за бек не го бива незнам зошто Милевски го става на таа позиција.Мора да се бара замена неможе вака..

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.947
Поени од реакции
73.658
Не знам што беше толку лош со Бате... Знам дека еднаш и направи добар продор... Искрено ич не ми текнува дали беше многу лош...
Направи добар продор пошто крилната позиција повеќе му лежи.
Со Бате имав шанса да го гледам од многу добар агол. За позиционирање е труп, си го работеа како сакаат. Неколку пати и кроз нозе му ја бутнаа топката, мајмун го правеа. И од ланска сезона се виде дека е камен одбрана.
Али во нашава лига може и тоа да помине, има брзина тоа е битно :D

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.530
Поени од реакции
10.235
Па немаме многу избор за левата бековска страна, а сигурно нема Милевски да му даде шанса како крило пред Ѓоргиев :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.947
Поени од реакции
73.658
Па немаме многу избор за левата бековска страна, а сигурно нема Милевски да му даде шанса како крило пред Ѓоргиев :)
Па тоа го тупам цело време, требаше одамна да го решат проблемот со бековите со тоа што ќе донесат повеќе играчи.
Резервно лево крило немаме. Дојде на ред место Георгиев Маневски да игра.
Да може да импровизираме и со цела средина на таа позиција, ама не е исто кога имаш класично крило и некој што не му е соодветна таа позиција...
Десен бек замена немаме. Лев бек класичен ни е само Бошковски. Реално Бошковски не е First squad матријал :)
Дури на Цикарски кко крилен играч, му даваат предност пресд Бошковски на бек.
Требаше Цикарски да си е замена за Георгиев, нека ги ротираше и двајцата. Требаше да се купи асален лев бек, што ќе игра како стартер а Бошковски да си биде резерва.
И обавезно еден десен резервен бек...
Е тогаш немаше да се мислиме дали ќе се пвореди оној или овој :D

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Не беше лош против Бате,и ќе кажам дека беше еден од најдобрите наши играчи...а и да изиграл лошо,па 19 години има бе алооо,првпат играше пред 30 илјадна публика.
Дете е уште,има време за напредок кај него,

А некој горе спомнал и за со Силекс,дај нека ми каже со Силекс кој од нашите изигра добро ?

Факт е дека на брзоноги фудбалери,лоши,нерамни терени не им одговараат.

Муабетов кај нас у фан клуб треба да го праиме.:)

F

FARANG

Гостин
mene mi se cini ili ova e prvpat vo forumov sto diskusii na ovoj karakter ne zavrsuvaat so pcuenja i banovi, i posle ne mozelo sozivot da se vodi :P
--- надополнето: 30 септември 2012 во 03:05 ---

kolku da stavam?
Све што имаш. Не се секирај на вашите им е битно само европа и по можност уефа лига а не шампиони, таму апла аустајдери ќе бидете неможе да местат ко со ирците. ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom