Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
znaci verojatno Metalurg ke se iskaci na 2 pozicija.ako izdvoi 2 pobedi,Rabotnicki gubi sigurno na poslednoto kolo
Ренова-Металург 0-1,следно коло Работнички губи од Ренова,а Металург ке победи со Teтекс бидејки Тетекс не е загрозен од Хоризонт Турново поради подобрата гол-разлика што ја имаат,и од тука Металург му го зима второ место во "македонската прва лига" на Работнички,Teтекс му го зима на Работнички купот и тоа е тоа....Се мислам дека вака ке биде исходот а Работнички ке излезе сјебан од сите страни :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.912
Поени од реакции
73.220
Незнам зашто би ризикувал Работнички да му го даде купот на Тетекс. Работнички веќе го има обезбедено местото во лига европа, но ако заврши трет во првенството, а Тетекс го освои купот, ќе стартува од коло подоле што е дополнителен трошок во двомеч со екипа од Малта, Сан Марино и други... Ако Работнички го освои купот, тогаш ќе иде во коло погоре заедно со Металург (ако претпоставикме дека Метталург ќе заврши втор(, а најверојатно Силекс (бидејќи не ми се верува да му дадат лиценца на Шелистер, затоа што и Ѕинго треба да намести некоја утакмица во Европа :pop:) ќе стартува од најниската фаза. Ако пак Работнички заврши втор тогаш го имаат сигурното место, во погорното коло, па можат и да му го дадат купот на Тетекс, но и тука не гледам голема причина, бидејќи со тоа губат ТИТУЛА, што и не е мала работа :wink:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Тетекс би требало да се бори многу само Металург да не излезе на второ место :) Со тоа би му направиле услуга на Работнички, а за возврат се знае што следи :)
Со еден збор, каша попара...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.912
Поени од реакции
73.220
Тетекс би требало да се бори многу само Металург да не излезе на второ место :) Со тоа би му направиле услуга на Работнички, а за возврат се знае што следи :)
Видиш, не ми текна дека последно коло Металург гостува баш кај вас :pos: Така веќе има повеќе смисла :)
И да прашам уште нешто што нема баш везе со првата мнакедонска лига ама кој знае нека ми опдоговори, ќе му бидам благодарен. По кој принцип се избираат екипите кои играат во куп натпреварувањата. Нормално во првата главна фаза играат екипите од прва и втора лига, меѓутоа како се изибираат оние од трета и четврта лига. Знам дека секој ОФС има свои квалификации, но неможе баш сите екипи да се натпреваруваат во нтие квалификации. Знам дека скоро секоја година Фортуна од Ченто игра квалификации иако воопшто не е меѓу првите во трета лига :toe: На пример Славија од мое маало, последен пат играше во квалификациите во 2005 кога загубивме од тогашниот второлигаш Металург, а претходен пат беше во далечната 2000 кога загубивме од Скопје со 1-4. Значи има ли некое правило со кое се бираат овие екипи кои играат квалификации или пак кој сака игра кој несака немора ??? :toe:

П

Паспарту

Гостин
Со вакви преставници во Европа, на нашиов фудбал ќе му посакам само МНОООООООООГУ среќа...

B

Beck's

Гостин
a kakvi pretstavnici ocekuvase da imame.Ja mislam deka samo Renova bi mozela da napravi nesto poveke,mislam bar nekoe kvalifikacisko kolo da se pomine

П

Паспарту

Гостин
a kakvi pretstavnici ocekuvase da imame.Ja mislam deka samo Renova bi mozela da napravi nesto poveke,mislam bar nekoe kvalifikacisko kolo da se pomine
Епа види какви преставници сме имале, па спореди ги со овие маалски и селски екипи и ќе ти биде јасно...

Како лани што помина Ренова, се исплашија од парите што требаше да ги дадат за авионските карти до Норвешка...

B

Beck's

Гостин
epa toa e jbg ako ne mozat oni gradskite ke idat selskite.Za zal ili ne toa bese fudbalskata slika ova sezona.Znaci prvite 3 mesta bea edinstvenite ekonomski normalno i igracki posilni cela sezona i toa.Hoffenheim e tim od selo preku sila mozda ima 10.000 ziteli vo toa mesto,ali lani zavrsija kako esenski sampion pred eden Bayern i tkn.Znaci kolku pari tolku muzika:)

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
Поради слабиот рејтинг оваа сезона само освојувачот на купот ке иде дирекно во второ коло,така да дали Работнички ке биде втор или трет не му е важно

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Поради слабиот рејтинг оваа сезона само освојувачот на купот ке иде дирекно во второ коло,така да дали Работнички ке биде втор или трет не му е важно
Е тоа е нешто друго :)

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Така е. Не знам зошто некој почна да прави математики кој кого ќе победел во последно коло и кој на кого ќе му правел услуга. Последно коло ништо нема да смени во однос на Евро настапи. Може да донесе само повисока позиција на табела и бодови за престиж.
Слично нешто важи и за Металург. Освен престиж, второто место на табела нема ништо да им донесе на Металург. Во секој случај тие ќе играат од прво предквал. коло и за ждрепката ќе бидат во групата на аутсајдери.
Победникот на Купот ќе игра од второ коло но уште не се знае дали во групата на аутсајдери или носители. Ако не го освои купот Работнички ќе игра од прво коло, но ќе биде во групата носители.
Ренова почнува од второ квалификациско коло во ЛШ и е во групата на аутсајдери за ждрепката така да можни противници се: Розенборг, Партизан, Бате Борисов, Салзбург, Динамо Загреб, Спарта Прага, но и некои не толку атрактивни Жилина, Лех, Омонија, Екранес, Литекс, Шериф Т, Бохемианс итн.
Извлекувањето е на 21-ви јуни.

--- надополнето ---

Ако има малку среќа во извлекувањето и јас мислам дека има шанси да го помине во наредно коло.

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
881
Може само едно нешто да се смени на табелава, а тоа е ако сеа Вардар ги победи дома Силекс и Тетекс ги тепа Металург тогаш Тетекс ќе биде пред Силекс и у случај Тетекс да загуби у финале од Работнички, а Пелистер да не добие лиценца тогаш Тетекс игра у Европа :)
Добро е што завршуе првенствово иначе без клубови ќе останавмо:tapp: да се надевамо дека од следна сезона со лиценцирањето ќе биде подобро.
А за нашите претставници у Европа најмногу се чека од Работнички(иако и тие нема да догураа далеку) од другиве малу морген...:toe:

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
na rabotnicki sega ne mu e bitno od koe kolo ke pocne da se natprevaruva i kolku kosta nekoj let bidejki sega imaat dogovor so sky wings

П

Паспарту

Гостин
epa toa e jbg ako ne mozat oni gradskite ke idat selskite.Za zal ili ne toa bese fudbalskata slika ova sezona.Znaci prvite 3 mesta bea edinstvenite ekonomski normalno i igracki posilni cela sezona i toa.Hoffenheim e tim od selo preku sila mozda ima 10.000 ziteli vo toa mesto,ali lani zavrsija kako esenski sampion pred eden Bayern i tkn.Znaci kolku pari tolku muzika:)
Ренова е шампион само поради фактот што 90% од екипите во лигата преживуваат од ден за ден... Освен Металург, финансиски нема ниту една екипа која што може да им парира. Во некои подобри времиња, Ренова со ваков тим немаше да биде ниту во првите 5 екипи, а денеска каде што цела лига ни е права калакурница, со анонимус играчи и играчи кои во најдобрите времиња на нашиов фудбал седеа на клупа или трибини, го освојува шампионатот, да не го спомнувам фактот што цела федерација ја форсираше Ренова во нејзините намери да ја освои првата титула.

Со тоа селски екипи не мислев на екипи од село, туку на екипи кои единствена цел им е да опстојат 2-3 години и потоа во наредниот период од 2-3 години полека пропаѓаат. Такви примери во нашиот фудбал има многу, па мислам дека нема потреба да ги набројувам :) Ренова нема никакви навивачи, преку сила 500 гледачи, а рекордот им е 1500 на домашен терен против Тетекс, кога 1000 беа навивачи на Тетекс, а 300 на Шкендија. Работнички е на исто рамниште со Ренова, Металург цела сезона не го гледале 1500 гледачи...

Се надевам дека сите екипи што ќе не претставуваат во Европа ќе стигнат далеку, но ако зборуваме реално, тогаш тешко дека и првото коло некоја од екипиве ќе го помине :)

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Ренова е шампион само поради фактот што 90% од екипите во лигата преживуваат од ден за ден... Освен Металург, финансиски нема ниту една екипа која што може да им парира. Во некои подобри времиња, Ренова со ваков тим немаше да биде ниту во првите 5 екипи, а денеска каде што цела лига ни е права калакурница, со анонимус играчи и играчи кои во најдобрите времиња на нашиов фудбал седеа на клупа или трибини, го освојува шампионатот, да не го спомнувам фактот што цела федерација ја форсираше Ренова во нејзините намери да ја освои првата титула.

Со тоа селски екипи не мислев на екипи од село, туку на екипи кои единствена цел им е да опстојат 2-3 години и потоа во наредниот период од 2-3 години полека пропаѓаат. Такви примери во нашиот фудбал има многу, па мислам дека нема потреба да ги набројувам :) Ренова нема никакви навивачи, преку сила 500 гледачи, а рекордот им е 1500 на домашен терен против Тетекс, кога 1000 беа навивачи на Тетекс, а 300 на Шкендија. Работнички е на исто рамниште со Ренова, Металург цела сезона не го гледале 1500 гледачи...

Се надевам дека сите екипи што ќе не претставуваат во Европа ќе стигнат далеку, но ако зборуваме реално, тогаш тешко дека и првото коло некоја од екипиве ќе го помине :)
Ај наброи некоја од тие селски екипи кои имаат цел да опстанат само 2-3 години?
Не го спомнувај Милано, бидејќи Милано беше предводен од мафијаш, а не од бизнесмени.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom