Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Едно прашање... овај Австралијанецов со македонско потекло, Деан Томески, што играше за Охрид 2004, кај напрај трансфер?

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.481
Поени од реакции
8.635
Море Saber Rider не ти срам да лажеш и јадиш :гомце: малку што ви се попушта цел живот(прво комунистичка творба сега вмровски проект) па уште и нас не лепиш и токмиш со вас !Кога бе златен нас ни попуштале за котизацијата ?КОГА ?
Срамота е и греота е ова што се прави према нашиот клуб нас два пати не фрлија во 2 лига а вас два пати ве спасија еднаш со котазијата и еднаш со фузијата(рокадата) па уште тука приказни за мали деца демек трансвормацијата не била направена од нас
Море дете ние последни почнавме со трансвормација оти бевме 2 лига и најмал период имавме да се трансвормираме кое за твоја информација денес е направено и сега што правиме со кого ќе играте прва лига ?Со нас ...
Инаку првото коло ќе се провонгира така да ќе видиме каков ќе биди распоредот инаку очекувам Пелистер да биде шампион втори да бидат скопјаните трети албанците, четврти штипјаните,пети би требало да бидат минчовци па 6-ти зинговци,7-ми тетовчаните 8-селаните9-шипојте итн...
Едно сум сигурен дека исто и ова првенство како и сите други пред време ќе се знае кој ќе игра европа кој шампион иако за ова сите знаеме сега со илчо (n) но се надевам дека нема и купот да го местат како секоја година
Што се однесува за овие од метрополата видете како плачат како пички во текстот
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=6E655C9B6BECD74D9328F2884AF9F159
мамето нивно впичка па 1000000евра му опна буџет сега оти каснеле од евн со игралиштата па другите клубови немаат за пари за оброк и за тренерки и други реквизити овие мочковците уште плачат крвта нива расипана

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.481
Поени од реакции
8.635
Пријателе смири се малце,ако си фрустиран не јади гомна овде на форум,оди прошетај малце,олади се !
Не бе друже од што да се фрустрирам ?Само не сакам лаги и неправди ништо друго не може некој да лежи тука и да измислува приказни и да не рамни со миравци исто така не сакам неправди за некого државата да е мајка а за некого маќеја

крај карева ако ти смета бе друже имаш игнор листа стави ме таму и крај не ме читај не мора да ме вреѓаш дека јадам гомна тебе ти рекол нешто такво или јас сум ти реков тебе нешто ?
шо те мачи ?

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Не бе друже од што да се фрустрирам ?Само не сакам лаги и неправди ништо друго не може некој да лежи тука и да измислува приказни и да не рамни со миравци исто така не сакам неправди за некого државата да е мајка а за некого маќеја

крај карева ако ти смета бе друже имаш игнор листа стави ме таму и крај не ме читај не мора да ме вреѓаш дека јадам гомна тебе ти рекол нешто такво или јас сум ти реков тебе нешто ?
шо те мачи ?
Доста бе веќе изигравате невини кутриња,очигледно тебе те мачи нешто,кажи ми ти што сакаш ?Скопје да почне да го финансира палистер ?

Очигледно твојата фрустација доаѓа по назначувањето на Илчо на претседател на ФФМ.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.110
Поени од реакции
74.991
Море Saber Rider не ти срам да лажеш и јадиш :гомце: малку што ви се попушта цел живот(прво комунистичка творба сега вмровски проект) па уште и нас не лепиш и токмиш со вас !Кога бе златен нас ни попуштале за котизацијата ?КОГА ?
Срамота е и греота е ова што се прави према нашиот клуб нас два пати не фрлија во 2 лига а вас два пати ве спасија еднаш со котазијата и еднаш со фузијата(рокадата) па уште тука приказни за мали деца демек трансвормацијата не била направена од нас
Море дете ние последни почнавме со трансвормација оти бевме 2 лига и најмал период имавме да се трансвормираме кое за твоја информација денес е направено и сега што правиме со кого ќе играте прва лига ?Со нас ...
Инаку првото коло ќе се провонгира така да ќе видиме каков ќе биди распоредот инаку очекувам Пелистер да биде шампион втори да бидат скопјаните трети албанците, четврти штипјаните,пети би требало да бидат минчовци па 6-ти зинговци,7-ми тетовчаните 8-селаните9-шипојте итн...
Едно сум сигурен дека исто и ова првенство како и сите други пред време ќе се знае кој ќе игра европа кој шампион иако за ова сите знаеме сега со илчо (n) но се надевам дека нема и купот да го местат како секоја година
Што се однесува за овие од метрополата видете како плачат како пички во текстот
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=6E655C9B6BECD74D9328F2884AF9F159
мамето нивно впичка па 1000000евра му опна буџет сега оти каснеле од евн со игралиштата па другите клубови немаат за пари за оброк и за тренерки и други реквизити овие мочковците уште плачат крвта нива расипана
Да да ќе бидете шампиони годинава:LOL:
Секогаш те читам како плачеш дека сте биле најоштетен клуб во Македонија. Кој ве ошттил бе златен?
Кој курац е Пелистер во фудбалот? Една мочана куп титула имате и толку. Не си давај толкаво значење, една Цементарница е поуспешна од вас. Еден куртонски тим ко Ренова зема титула, а вие може само да сонувате, па камоли некој вас ќе ве угнетувал :LOL:
Голем фактор сте па ќе ви наштетувале :LOL:
Да не е Вардар нема ни да ве спомнат нас, само заради нашето ривалство сте познати во фудбал, иначе на резултатски план сте никој и ништо.
Колкав град сте а еден асален клуб неможете да направите во ниеден спорт.
Ајде како група си го донесовте вашиот легендарен РК Пелистер до питачки стап, па за се и сешто Скопјани ги кривите. Кој вие крив што неможе да ги задржите талентите што ги вадите?

Кај гледаш плачење во прилогот од Дневник? Тоа што кажале дека терените не се изградени не ми изгледа како плачење туку претставување на реалноста.
Кажав не ми текнува која точно сезона беше, повеќе екипи немаа платено котизација, во нив можда бевме и ние, па го одложија рокот.
За такви работи секогаш попуштале, ама ти никогаш нема да сватиш. Не е битно дали бил Вардар, кој клуб и да бил ќе го продолжеле рокот.
Ете кажи ми сега зошто ви го продолжија рокот за преминување во АД?
Тоа е тоа ФФМ е против нас, Силекс и Турново, а на вас ви попушта. Така треба да размислуваме во овој случај???

Престани да плачеш, неможам да те слушам веќе како кукаш и пцуеш по Скопјани а не си гледаш во свој двор.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.110
Поени од реакции
74.991
И првенството нема да почне на 5 август, туку е одложено за една недела на 12 август.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Да да ќе бидете шампиони годинава:LOL:
Секогаш те читам како плачеш дека сте биле најоштетен клуб во Македонија. Кој ве ошттил бе златен?
Кој курац е Пелистер во фудбалот? Една мочана куп титула имате и толку. Не си давај толкаво значење, една Цементарница е поуспешна од вас. Еден куртонски тим ко Ренова зема титула, а вие може само да сонувате, па камоли некој вас ќе ве угнетувал :LOL:
Голем фактор сте па ќе ви наштетувале :LOL:
Да не е Вардар нема ни да ве спомнат нас, само заради нашето ривалство сте познати во фудбал, иначе на резултатски план сте никој и ништо.
Колкав град сте а еден асален клуб неможете да направите во ниеден спорт.
Ајде како група си го донесовте вашиот легендарен РК Пелистер до питачки стап, па за се и сешто Скопјани ги кривите. Кој вие крив што неможе да ги задржите талентите што ги вадите?

Кај гледаш плачење во прилогот од Дневник? Тоа што кажале дека терените не се изградени не ми изгледа како плачење туку претставување на реалноста.
Кажав не ми текнува која точно сезона беше, повеќе екипи немаа платено котизација, во нив можда бевме и ние, па го одложија рокот.
За такви работи секогаш попуштале, ама ти никогаш нема да сватиш. Не е битно дали бил Вардар, кој клуб и да бил ќе го продолжеле рокот.
Ете кажи ми сега зошто ви го продолжија рокот за преминување во АД?
Тоа е тоа ФФМ е против нас, Силекс и Турново, а на вас ви попушта. Така треба да размислуваме во овој случај???

Престани да плачеш, неможам да те слушам веќе како кукаш и пцуеш по Скопјани а не си гледаш во свој двор.
Ти бе дечко НОРМАЛЕН СИ?(извини вака можи ќе се навредиш,ама не ми делуваш рационално)...:unsure:
Кој лицемер си значи,вистински политичар....
Оди ти момче слободно во политика,ќе имаш добра иднина...:)
Вакви бараат како тебе....:pipi:
Како не е оштетен Пелистер?
Ете гледам пратиш фудбал,респект за твоето познавање на екипите,шо е реално реално е....ама изгледа меморијата не ти е од поголем обем...нормално кога имаш 20(ина години)....
Си ги гледаш само последните 5,6 години...зошто од тогаш одиш на фудбал...
Е па момче,прво научи да разговараш со постари...и како треба да дискутираш со нив...а не да се прајш паметен и сезнајко...:гик:
Горан оди на фудбал преку 20 години(прашање е дали и си бил роден ти тогаш):D ...јас сум малку помлад ама се сеќавам на тие утакмици кога судиите среде Битола не ебавале,колку пати бил казнуван теренот....дали по директива на Зинго,на Ламбе,во многу години и во режимот на Хари....
И како победувал твојот клуб ФК Вардар(миравци) во Битола,иако рака на срце во добар дел од тие средби бевме надиграни........
Зошто?зошто секогаш Битолскиот ОФС бил во опозиција на мафијашките структури на ФФМ....(со исклучок на последните две,три години).....
И не туку брчи дали бил оштетен Пелистер или не кога ОЧИГЛЕДНО Е ДЕКА ПОЈМА НЕМАШ....само напамет пишиш,како папагалче си некое,дрн,дрн,дрн.......истите фрази...:гик:
Тој знаел колку бил оштетен Пелистер:tapp:
Е бе дете дете....:tapp:
Како не ти е срам,па уште и не признаваш за твојот голем клуб кој молеше кај селаните од Миравци за да си го спаси газот...мизерија сте бе алоооо.....
Пе уште и скокате како петли....:facepalm:
Ем ПОЛИТИЧКИ ГИ ЕБАВТЕ,ИМ ГО ЗЕДОВТЕ МЕСТОТО НАСИЛА па уште и ги вреѓате,па и тие тиквари(манталитет селски)....:tapp: вас ќе ве молат за една ебана помочана карта....:гомце:
Нас не штител ФФМ?:drk:ХАХА...
Дечко,види да не ги имаш згрешено апчината.....:pos:
Па Пелистер колку шо е казнуван и оштетуван,толку не се заедно другите клубови...
Си испаднавме во втора лига чисто поштено,си изигравме си се вративме како шо е редот,за разлика од вас кој на најмизерен и најпичкарски начин го избегнавте заслуженото....
И уште кукате нас ни го продолжиле рокот за трансформација?
Дечко ако не си запознаен Пелистер ги заврши формалностите за пререгистрација....другите клубови кочат....:tapp:
Вас ве изначекаа пред некоја година да ја платите котизацијата,иако рокот беше одамна поминат.....па ние сме имале попуст...:tapp:
Колку само субјективно гледаш на работите.....:)
Пелистер кој бил во фудбал.Само заради ривалството со вас знаел некој за Пелистер?..:pos:
Оф леле...:facepalm:дете,дете....:facepalm:
Можеби сме ја немале таа привилегија као вас да бидиме Комуњарско-вмро-овски проект,не сме ние метропола па паразитски другите да ни даваат нас,за се Пелистер се има изборено сам,со сопствен труд...
Ако не беше партијата со лавчето досега ќе бевте распаднати,затоа бидете среќни шо се поклопи проектот преселба на ФК миравци во скопје со проектот (антиквцизација)скопје 2014(или попознат како проектот ПЕРАЛНА НА НАРОДНИ ПАРИ):нинџ: инаку досега ќе ве немаше на фудбалската карта....
Пелистер шо не издржал и беспарици(исклучена струја,вода) и пак сме тука,пак излегуваат деца шо со години наназад се костур на тимот....во ова се гледа големината на клубот....
Покрај вардар(миравци) и Победа спаѓа сигурно во големата тројка на мак фудбалот..без ралика дали некој од метрополата го признава ова или не...
Кој играчи излегле од тука не треба да го дрвам и шо дале за Македонија...децении наназад....туку шо ти објансувам за џабе кога пак нема да разбериш....:D
А и сега со преку 95% исклучиво Битолски деца(само двајца не се од Битола и тренерот)... Пелистер има екипа за респект...
Кое место ќе бидиме на крај ќе покажи времето....
И друг пат полека со коментарите,смири се малку,искулирај пред да напишиш вакви глупости,испаѓаш смешен.....

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.110
Поени од реакции
74.991
А кажи ми има ли екипа што не била оштетувана во одредени периоди?
И јас ќе ти набројам милион утакмици кај што не оштетиле, а неможам ни две да издвојам кај што сме добиле помош ;)

Знаеш што значи да бидеш наоштетен? Да ти земале титула со помош на судии, да си испаднал со помош на судии и слично. Дали не сте освоиле титли само заради судиите? :icon_lol: Тука негде сте биле, ако не се лажам најдобар пласман ви е 4-то место :facepalm:
Али битно сте најоштетуваниот клуб од страна на ФФМ :cuc:

Цело време плукате по мојот тим ваљда не очекуваш да останам должен ;) Плус бев прозван во неговиот пост за тоа КАКО НЕ МИ БИЛО СРАМ ДА ЗБОРАМ ДРН ДРН.
Не ми е срам зошто сум реален и знам да искритикувам и нешто што е мое, за разлика од вас убедливо најсомбендисаните луѓе во Македонијава :facepalm: За се ви се криви Скопјани, за се ви е некој друг крив само не вие.
Едно не можете да сватите а тоа е дека секој попуст што го прави ФФМ кога продолжува рокови е затоа што ќе им нстане хаос ако не ги продолжат, а не затоа што фаворизираат некои екипи. Колку не фворизирале нас сме осетиле во минатото. Изгубени титули во времето на Силекс, катастрофално судење во изминативе години, диретно оштетување во мечевите со Работнички на примнер кога доминираа. Но нема што да се жалиме проблемот не беше во ФФМ, туку кај нас и апашите што го сотреа клубот, а џабе реагиравме пошто беа луѓе познати по криминалот кои за многу поголеми дела не завршиле во затвор, а камоли за ова нашево.
Рокот за преминување во АД заврши пред месец дена колку што знам, ама беше продолжен, не за вас туку за да опстои лигата (само го дадов како пример).
Со Миравци што сме направиле нема врска со ФФМ. Си замениоле со газдата на Миравци работи на приватен план за менување на местото и готова приказна. Зошто Корзо се двоуми дали да игра сега во втора лига? Дека цело време им фрчат понуди од 2-3 екипи за да им го купат местото. Парите го вртат светот ;)
Нерегуларности имаше во преименувањата во ЦР, али кога државата ни е полна со дупки што не занима нас :D
Друг ми е муабетот како ти како фан на Пелистер се осети оштетен од нашата фузија со Миравци? Дали јас се осетив оштетен што Брегалница се фузираше со Алумина? Па молим ти се, како тоа они не си играле трета лига а регуларно испаднале. Или подобро размислување, што курац ме боли мене дали испаднале, дали се фузирале, кога тоа ич не му пречи на мојот клуб ниту на било кој друг.

Па кажи кој сте во фудбалот? Никогаш не сте ни биле блиску до титула, никогаш и не сте имале којзнае каква екипа за да бидете блиску до титула. Еден куп имате само освоено неѓто што го постигнале многу други екипи. Во Европа два пати сте учествувале ако не се лажам, далеку од некој успех за град кој е (или беше) втор во Македонија по број на жители. Вадите таленти, ама џабе кога секогаш кога ќе дојде добар спонзор ќе ги пратите тие лоповите од вашата навивачка група за експресно да ги избркаат :icon_mrgr: Факт е дека фудбалскиот клуб ви е познат по нешто друго, а тоа е ривалството Скопје-Битола или во нашиот случај Вардар-Пелистер ;)

П.с. далеку сум од политичар :icon_mrgr:

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.673
Поени од реакции
4.373
Ако може некој од битолскиве „стручњаци“ да ми објасни како тоа Вардар бил комунистички проект?

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Прво да му одговорам на kukuzel...
На времето(екс СФРЈ)... во Вардар се шлепаа државни пари од тогашните задруги на трудот...
Најголемите фирми во Македонија даваа пари за Вардар...таков беше системот..
Вардар како фудбалски репрезент во првата југословенска лига добиваше најголема помош од државата,беше национално спортско милениче,најдобрите игачи од државата играа за Вардар..немој само да речиш дека не беше така?...
Вака функционираше врвниот спорт во СФРЈ,се создадоа големи брендови како Звезда,Партизан,Хајдук,Динамо...
Можеби ова беше добар потег(ама на краткотраен временски план)....последиците од ова водење и функционирање беа големи во транзицијата....
Заврши ерата на СФРЈ,дојде приватизацијата....гореспомнатите брендови некако ја преживеаа приватизацијата и башибозукот шо се случуваше овде...
Вардар не се снајде,и факт е дека ако не беше проектот на Вмро немаше да оди на арно работата.....или и тука грешам?:)
Далеку е од решавање на прашањето околу финансиите...
Ете и во Пелистер Општината ги превзеде работите во свои раце,ама сите знаеме дека треба во клубовите да влези приватен капитал....
САЈБЕРЧО...
Јас ти одговорив за твоето тврдење дека Пелистер бил толериран од ФФМ..
За Вардар не ме интересира воопшто...дали ве крадел некој или не то си е ваша работа и не се мешам и не тврдам ништо....(за разлика од тебе)....
А за то кој сме во фудбалот...
Во првите години по осамостојувањето Пелистер беше многу силен,но реално Вардар имаше за нијанса посилна екипа...
Види ги само составите на Пелистер од тие години па после диксутирај дали Пелистер бил слаб...;)
Имавме едно второ место тие години,неколку трети места,финалиња во куп(несреќно изгубени)....
За игри во Европа имаме 3 учества,неколку поминати кола....колку толку барем не се посрамивме,најголем пораз ни беше од Селта Виго 3-0 во Шпанија,кога Селта беше во зентот на славата....
Па фрки со управи,менување(политички на претседатели).....
Пелистер како и Вардар во последните 10ина години е во криза..
И вие не сте за фалење последните години....:cenzura:
А за то дека навивачите цицале од управите и ги бркале...:pos:
А кај вас да не е подобро?:icon_lol:Се е(беше)цакум-пакум...:pipi:(ако се лажиме)....
П.С.
Како да не се лутам за вашата амнестија...?
Кога се пречекорени сите закони...
Можеби имало фузии на банана екипи како Алумина,Братство,Локомотива и други боранија екипи,ама екипа со реноме и историја како Вардар да падни на такви ниски гранки...ова не е запаметено во историјата на фудбалот(барем не кога се работи за екипи со традиција и реноме)...
П.П.С.
Се изнапиша еден куп работи за џабе..:D
Следиш фудбал,барем уште малку да прогуглаше ќе сфатеше..
РОКОТ ЗА ПРЕРЕГИСТРАЦИЈА БЕШЕ ДО ДЕНЕС 31 ЈУЛИ!!!(не јуНи)за сите професионални колективни спортови...
Арно ама ова е Македонија:нинџ: ,се е можно па наметнаа задололжителна имплементација на овај закон само во фудбалот(другите спортови си ги оставија на милост и немилост на локалните мешетари и рекетари на неодредено време)....
Значи да не го тупам,никаков попуст немаше Пелистер,никакви пролонгирање немаше...се околу транформацијата на клубот заврши како треба...

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.673
Поени од реакции
4.373
Нормално дека Вардар го финансирале најбогатите фирми во државата, кога бил најуспешниот клуб (единствен во прва лига) и кога веќе имал изградено име. Ти збориш дека е комунистички проект како да уште при самото формирање на клубовите некој да рекол сега вие парите ќе ги давате само на Вардар, на другите не. Вистината е дека во Скопје одсекогаш се играл најдобриот фудбал во државата, каков проект е тогаш СК Македонија-претходник на Вардар кој го освоил бугарското првенство во време на окупација? Си се створиле клубовите, Вардар со тек на годините се издвоил како најуспешен и нормално дека сите фирми почнале да вложуваат во него, а не во второлигашите како Пелистер, Победа, Брегалница, Работнички, Тетекс и др. Ако вределе овие клубови ќе се вложувало во нив, ама ете се издвоил само еден. Исто е и со играчите, нормално дека сите сакале да играат во Вардар против екипи како Звезда, Динамо, Партизан, Хајдук, Сарајево, Железничар, никој не им држел пиштол на глава дека мораат да играат за Вардар. Ете на пр. во времето кога Вардар бил најјак, во 80-тите, кога имал тим за титула во првенството, најдобри играчи на Звезда се браќата Ѓуровски, а во Партизан најдобар стрелец бил Никица Клинчарски, исто тука е и најголемиот талент на југословенскиот фудбал Слободан Горачинов кој оди на 17 години во Звезда, нормално затоа што го имале надраснато Вардар и сакале да играат во поголемите клубови како што талентите на Пелистер и другите клубови од државава сакале да играат за Вардар. Нема тука никакви државни проекти, едноставно таква си била реалноста.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.110
Поени од реакции
74.991
Потврдено: Стартот на Првата лига на 12. август

Онака како што претходно објави ЕКИПА, официјално е донесена одлука за одложување на стартот на првенството во Првата лига на 12. август.

Со цел да им се овозможи на дел од клубовите да ја завршат процедурата за пререгистрирање во Акционерски друштва, УО го одложи стартот на првенството во Првата МФЛ за 12.август, додека Втората МФЛ ќе стартува во предвидениот термин на 11. август. Извлекувањето на натпреварувачките броеви за новата сезона ќе се изврши во понеделник, на 6.август.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom