Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Нема пари - ќе се местат утакмици !
А за наредна сезона , ( ако е вистина ) , Шкендија пред порта за влез во Втора лига ....
Абе која втора лига , сеа за некој месец може и година... затоа што никогаш уефа не разгледува никогаш одма сомнителни утакмици, коа ке ги фатат сеа што ја наместија 4та лига другар не 2ра ;)

М

Мартин`

Гостин
Ги бива не викам не, демек сеа да ја дефокусираат јавноста за местенката во Европа лига.. демек еве нема шанси да сме ја наместиле зошто ако сме ја наместиле сега ќе има клубот пари за плати и демек “штрајк“. Ма марш во 4та лига местачи едни ..

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.019
Поени од реакции
74.379
Да отварам ли тема за Македонско првенство 2012/13?

После цел хаос што владее во федерацијата, најпосле изгледа првенството ќе почне на 05.08.2012 (следната недела). Ждребката ќе биде во среда на 01.08. Денеска имало состанок на кој им е напоменато на екипите дека мора да преминат во Акционерски друштва во предвидениот рок.

Засега само Вардар, Турново и Силекс преминаа во АД. Тетекс и Шкендија се на прагот, а ветување дека ќе го испоштуваат рокот дале и Пелистер, Дрита, Работнички, Металург, Брегалница и Ренова.
Само од Напредок нема никакви најави. Дали е можно лигата да почне со 11 екипи? Сепак мислам дека ќе им попуштат до крај...
Еве ви колку да не серете дсека на Вардар му се попуштало, сда имаше строги правила сега само 3 клуба ќе имаше во прва лига ;)

Не очекува можеби и најочајната сезона...
Очекувам најслаба гледаност на мечевите во лигата... Искрено незнам како би привлекле публика на Вардар со толку неатрактивни противници. Шкендија е пред колапс па сигурно и они ќе имаат помалку публика, е очекувам во Битола да има многу публика пошто се вратија во прва лига и плус имаат добар тим, и пред се во Штип пошто Брегалница има големи амбиции...
Понеатрактивни мечеви немало никогаш. Дрита, Турново, Металург, Ренова се куртонски клубови, слаба Шкендија сигурно нема да има иста гледаност, бар со Работнички ради ривалство на терен и добар фудбал се збирале поголем број гледачи али во ситуација во каква што се тешко дека и тогаш би имало многу публика, останува само со Пелистер и Брегалница да има повеќе гледачи...

Според мене Вардар има најдобар тим и убедливо сме најголеми фаворити за титулата. Минчо напразно фрла пари, носи куртонски играчи, тимот нема никаков напад, и одново ќе има големи проблеми да даде гол, иако очекувам да бидат втори или трети. Ренова ја гледам како добар кандидат. Негуваат поофанзивен стил на игра, плус ни се незгоден противник, очекувам еден од нив или Металург да финишира како втор.

Мило ми е што Брегалница има одличен тим годинава, плус не запираат со засилувањата. Го донесоа и Ристе Наумов екс играчот на Вардар, сега ќе носеле и некој Аргентинец, сосема солиден тим ќе имаат. Истотака драго ми е и што Пелистер ќе има добар тим. Можеби за други сезони со овој тим едвај би се спасиле, ама во престојнава очекувам да бидат во први 5.

Овие 5 тима очекувам да бидат во први 5, Тетекс би требало да биде тука позади нив, а ќе видиме како ќе се одвива работата во Шкендија. Со ваков тим и хаосот во моментов ништо чудно дса бидат кандидати за втора лига.
Не се дадени уште составите на клубовите па неможам многу да коментирам. Според мене Работнички е истотака голем кандидат за втора лига. Незнам со кој памет ќе играат со толку млад тим. Освен Крсте Велковски немаат ниеден друг поискусен играч...

Дрита вака така склопија солиден тим. Го земале и Туневски од кај нас, и доста други поискусни засилувања.
--- надополнето: 27 јули 2012 во 21:23 ---
ЕДИТ: Само што висдов дека Баже Тодоровски останал во Работнички, а го донеле и Горан Тодорчев. Не се веќе толку сериозни кандидати за испаѓање :D Муабетот е дека на 6-7 екипи квалитетот им е доста сличен, па и 2-3 засилувања прават огромна разлика...

Z

ziko bt

Гостин
Засега само Вардар, Турново и Силекс преминаа во АД. Тетекс и Шкендија се на прагот, а ветување дека ќе го испоштуваат рокот дале и Пелистер, Дрита, Работнички, Металург, Брегалница и Ренова.
Само од Напредок нема никакви најави. Дали е можно лигата да почне со 11 екипи? Сепак мислам дека ќе им попуштат до крај...
Еве ви колку да не серете дсека на Вардар му се попуштало, сда имаше строги правила сега само 3 клуба ќе имаше во прва лига ;)
Кај гледаш дека му попуштат на другите?Можи на вашите браќа и на нивните комшии му попуштат,ама другите ако читам убо ветиле дека до крајот на рокот ке се пререгистрират,па бујрум нека ги исфрлат тие шо нема да се пререгистрирани од ко ке помини рокот :P
За Вардар некам да коментирам одма ке се јади лајна комплекси,курци,палци,доволно е да се видат постапките шо ги напраја последниве 2-3 години од ФФМ,државата итн.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.019
Поени од реакции
74.379
Кај гледаш дека му попуштат на другите?Можи на вашите браќа и на нивните комшии му попуштат,ама другите ако читам убо ветиле дека до крајот на рокот ке се пререгистрират,па бујрум нека ги исфрлат тие шо нема да се пререгистрирани од ко ке помини рокот :P
За Вардар некам да коментирам одма ке се јади лајна комплекси,курци,палци,доволно е да се видат постапките шо ги напраја последниве 2-3 години од ФФМ,државата итн.
Па рокот е веќе продолжен, да се запазеше постапката орвичниот рок досега само ние, Силекс и Турново ќе бевме во прва лига ;)

Што ни било попуштено? Еднаш ни беше продолжен рокот за котизација, исто како и на Пелистер на пример ;)
--- надополнето: 28 јули 2012 во 12:35 ---
Уште еднаш ИдИ ја покажа својата малоумност и потчинетост на неколку менаџерчиња од Дебар Маало и господичниот Минчо. Одамна знаеме како пишува текстови, кој плати тоа ќе напишат. И јас да фрлам пари ќе ме стават на насловна и ќе напишат дека сум пред потпис со Реал Мадрид ;)

Која глупост :facepalm: Зошто да им даваме билети?
Па за Штерјов како напишале, божем за Меси се работи. Никој ни го знае, ни го познава дечкото. Да беше добар ќе играше во прва лига, а не во втора.

Z

ziko bt

Гостин
Па рокот е веќе продолжен, да се запазеше постапката орвичниот рок досега само ние, Силекс и Турново ќе бевме во прва лига ;)

Што ни било попуштено? Еднаш ни беше продолжен рокот за котизација, исто како и на Пелистер на пример ;)
Јас горе глеам 31 јуни,па и ништо страшно да не продолжеа со рокот со три екипи пререгистрирани лигата ке станеше аматерска значи во превод ние пак ке игравме во 1ва лига ;)

http://daily.mk/forward/296184/vardar-dobi-rok-do-utre-da-ja-plati-kotizacijata

Најтрофејниот македонски фудбалски клуб Вардар доби рок до утре да ја плати првата рата од котизацијата за учество во новата сезона во Првата лига, па практично елиминацијата на „црвено-црните“ е пролонгирана. Ваква е одлуката на УО на ФФМ, одржана по дводневен состанок во Охрид

И велиш исто ко за Пелистер и за Вардар беше а?
А да не почнуваме за 'фузијата' која во најмала рака беше сомнителна,ама пак одобрена од ФФМ...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.019
Поени од реакции
74.379
Јас горе глеам 31 јуни,па и ништо страшно да не продолжеа со рокот со три екипи пререгистрирани лигата ке станеше аматерска значи во превод ние пак ке игравме во 1ва лига ;)

http://daily.mk/forward/296184/vardar-dobi-rok-do-utre-da-ja-plati-kotizacijata

Најтрофејниот македонски фудбалски клуб Вардар доби рок до утре да ја плати првата рата од котизацијата за учество во новата сезона во Првата лига, па практично елиминацијата на „црвено-црните“ е пролонгирана. Ваква е одлуката на УО на ФФМ, одржана по дводневен состанок во Охрид

И велиш исто ко за Пелистер и за Вардар беше а?
А да не почнуваме за 'фузијата' која во најмала рака беше сомнителна,ама пак одобрена од ФФМ...
Се работи за две различни сезони, прво на нас ни беше продолжен рокот, ако добро се сеќавам на уште две недели...
Друга работа што ни ја пуштиле е околу парите на Цементара што ги долѓжевме...

На вас ви продолжија рок за една недела поради неплатена котизација, а и во минатото на многу други екипи им се попуштало на различни начини, не затоа што станувало збор за конкретни екипи, туку заради тоа што ако се откаже некоја екипа ќе настане хаос во лигата.

Али битно секогаш се вадат само работите за Вардар и како нас ни се попуштало ;)

Фузијата си нема везе со ФФМ. ФФМ нема што да кажува тука, а дека се беше регуларно потврди и УЕФА. Поголем доказ амин ;)

Z

ziko bt

Гостин
Се работи за две различни сезони, прво на нас ни беше продолжен рокот, ако добро се сеќавам на уште две недели...
Друга работа што ни ја пуштиле е околу парите на Цементара што ги долѓжевме...

На вас ви продолжија рок за една недела поради неплатена котизација, а и во минатото на многу други екипи им се попуштало на различни начини, не затоа што станувало збор за конкретни екипи, туку заради тоа што ако се откаже некоја екипа ќе настане хаос во лигата.

Али битно секогаш се вадат само работите за Вардар и како нас ни се попуштало ;)

Фузијата си нема везе со ФФМ. ФФМ нема што да кажува тука, а дека се беше регуларно потврди и УЕФА. Поголем доказ амин ;)
Истата сезона беше, т.е ко испаднавме не глеам друга логика да имаме пари,да се бориме за горен дел на табела,а да немаме банка да платиме за котизација??
И сигурно со Томовски ја наредивте тогаш работата,па и најдовте пари за котизација,не ме јеби бе...:eek:
А за Вардар искрено кур ме боли за то не ни влегвам во конфликти за фузијата(иако нема ни ф од фузија) или дека е државен проект,ти сам погоре го изваде муабето на кој му се попушта(да де ние сме од големото добро утро,со три реда сколија,па незнајме шо се дешава).
A за 'фузијата' не е можно таква рокада да се случи,а да не треба да помини низ ФФМ,или ова беше на некое повисоко ниво поминато за регуларно??

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.019
Поени од реакции
74.379
Истата сезона беше, т.е ко испаднавме не глеам друга логика да имаме пари,да се бориме за горен дел на табела,а да немаме банка да платиме за котизација??
И сигурно со Томовски ја наредивте тогаш работата,па и најдовте пари за котизација,не ме јеби бе...:eek:
А за Вардар искрено кур ме боли за то не ни влегвам во конфликти за фузијата(иако нема ни ф од фузија) или дека е државен проект,ти сам погоре го изваде муабето на кој му се попушта(да де ние сме од големото добро утро,со три реда сколија,па незнајме шо се дешава).
A за 'фузијата' не е можно таква рокада да се случи,а да не треба да помини низ ФФМ,или ова беше на некое повисоко ниво поминато за регуларно??
Незнам која точно сезона беше, али и на вас ви дадоа подолг рок покрај неколку други екипи.
Муабетот не сум го почнал јас, туку секогаш твоите сограѓани го тупат како секогаш ни се помагало. Им се помагало и на други екипи, на Милано ФФМ им плаќаше да ги играат утакмиците. Секогаш им се допуштало и им се пролонгирале рокови на разни екипи ради тоа што господата не се способни да најдат друго решение во меѓувреме. Така кога еднаш веќе ја направија ждребката и Башкими престана да постои, ниедна екипа не го пополни нивното место туку шампионатот почна со 11 екипи :facepalm:

Не ја наредивме со Томовски работата, не верувам ни дека некогаш ќе им ги исплатиме парите... Пари за котизација фрли Брацо...

Кога има фузии ФФМ не е задолжена за тие работи, туку се прават повеќе на правно ниво. Е тука имаше мучки, пошто само се сменија лиценците на првенствата, додека сите дсруги работи останаа исти. ФФМ се должни само да дадат амин на крајот, а пошто фузии се секаде дозволени, нема ништо неправилно во нивниот амин.
Таа фузија не му штетеше на никој, нешто што сите сакаат да го претстават. Демек Пелистер да беше на наше место, да ја правеше истата фузија, некој ќе им забранеше? ;)

Z

ziko bt

Гостин
Не е битно веќе,имам доста другари шо се за Вардар,па и свесен сум дека и јас,и ти ке си влечи секој на своја страна,т.е ко шо му одговара...
Иначе то вашето не беше фузија и сам знајш шо е фузија,ова беше рокада и реално не ми држи муабето дека не треба цала та трансформација да помини кај ФФМ,пошто секап станва збор за промена на места на клубој,промена на имиња курци,палци...
Пелистер немаше шанси да дојди до ваква ситуација,се виде уште лани,и пак реални ако сме ова со Вардар беше државен проект,има најголем број на фанови,па и на ова се гледаше партиски,сепак станува збор за големо гласачко тело...
На крај краева секој со среќата,не ми е во план да одам во крајности со препуквање пошто не се притресвам многу околу Вардар,имам доста добри другари шо се Скопјани за да имам комплекси,па се си глеам во границите на ривалството...;)

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.507
Поени од реакции
9.312
момци ајде доста празни муаабети, отворите нова тема за новово првенство и по можност со увод, кој клуб со каков квалитет располага, кој се ослабени или појачани, очекувања и слично, посебно вести би биле пожелни од локалните момци кој добро е знаат ситуацијата во клубовите.Нашава лига не е баш популарна па кладилнициве често прават глупави грешки кој што треба да се искористат, се сеќавам лани на Вардар првите едно 10 кола им дава супер коеф посебно на гости, пример ке ја земам против Напредок во Кичево за 2 коеф беше околу 3,3.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.019
Поени од реакции
74.379
момци ајде доста празни муаабети, отворите нова тема за новово првенство и по можност со увод, кој клуб со каков квалитет располага, кој се ослабени или појачани, очекувања и слично, посебно вести би биле пожелни од локалните момци кој добро е знаат ситуацијата во клубовите.Нашава лига не е баш популарна па кладилнициве често прават глупави грешки кој што треба да се искористат, се сеќавам лани на Вардар првите едно 10 кола им дава супер коеф посебно на гости, пример ке ја земам против Напредок во Кичево за 2 коеф беше околу 3,3.
Имаш погоре од мене мал осврт на тоа што очекувам во сезонава. Кажав во постот ќе почекам да се комплетираат трансферите и да биде направена ждребката па ќе отворам тема.
Вака не се знае никој со каков состав ќе излезе, ќе треба да напиѓам едно, па преку ноќ ќе купат милион играчи и иќе се смени ситуацијата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom