Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Стадионот во Тетово не собира повеќе од 10 000 гледачи... Друга работа, никој не негира дека не сте најпосетен домашен тим, туку дека пренапумпани се бројките од 6-7 000 гледачи на натпревар. Некој погоре кажа глупост дека МС бил најтиражниот спортски весник, па нормално дека ќе биде кога е единствениот, сигурно тоа нема да биде Храна и Вино.

За тоа како ги извртува бројките МС ќе треба да го прашате истиот оној што објави дека ќе играте со Базел и Валенсија, па верувајте дека после тоа ќе ви стане многу појасно.

Посетеноста на Вардар е слаба последниве 10 години поради причини кои се барем 100 пати спомнати некаде на форумов, во моментов се прави нешто за да се мрдне напред, но никој не може да ги врати оние неколку т.н. "загубени генерации". Втора работа, не можеш да очекуваш голема посета во вакви услови, кога против себе немаш ниту еден традиционален ривал (освен Работнички). 80% од екипите кои моментално играат во прва лига заедно имаат стаж во истата колку онаа на Вардар...

И да, Вардар без оглед на се е НАЈПОСЕТЕНИОТ тим на гостувањата од првиот ден на нашава лига па до денес.
MS e edinstven sportski dnevnik(imase uste edna 5 denari cinese ama brzo se raspadna),ti rekov toa e edinstven izvor na informacii i ne gledam nekoja pricina veke 10 godini da ni prepisuva po nekoja iljadarka plus..toa se tvoji licni frustraci pa taka se zanimavas Doma Gosti hehe :) a segde se racuna VKUPNA POSETENOST :)
tie pricini so spomenuvas se Detski Prikazki :) lani go imavte pelister na noken termin i znaes kolku se sobravte ??? da napomenam deka site tie `TRADICIONALNI RIVALI` vasi sega igrat pocnuvajki od selska liga pa do vtorata,samo vas ve amnistira ;)
Gradskom stadionu u Tetovu, kapaciteta 15.000 mesta.izvor :http://sport.blic.rs/
tolku te frustrira nasata posetenost!! namesto da ti se pravi kejf ,poinaku prosekot na ligata ke bese 200 lica po natprevar(pola sluzbeni lica ),ama samo zatoa so se raboti za SKENDIJA ve pece,ve bocka ;) neka...aj pozz

П

Паспарту

Гостин
MS e edinstven sportski dnevnik(imase uste edna 5 denari cinese ama brzo se raspadna),ti rekov toa e edinstven izvor na informacii i ne gledam nekoja pricina veke 10 godini da ni prepisuva po nekoja iljadarka plus..toa se tvoji licni frustraci pa taka se zanimavas Doma Gosti hehe :) a segde se racuna VKUPNA POSETENOST :)
tie pricini so spomenuvas se Detski Prikazki :) lani go imavte pelister na noken termin i znaes kolku se sobravte ??? da napomenam deka site tie `TRADICIONALNI RIVALI` vasi sega igrat pocnuvajki od selska liga pa do vtorata,samo vas ve amnistira ;)
Gradskom stadionu u Tetovu, kapaciteta 15.000 mesta.izvor :http://sport.blic.rs/
tolku te frustrira nasata posetenost!! namesto da ti se pravi kejf ,poinaku prosekot na ligata ke bese 200 lica po natprevar(pola sluzbeni lica ),ama samo zatoa so se raboti za SKENDIJA ve pece,ve bocka ;) neka...aj pozz
Обично не реплицирам на луѓе кои се во минус со IQ-то, но ајде ќе направам исклучок...

Истиот тој ЕДИНСТВЕН ИЗВОР НА ИНФОРМАЦИИ, има табела со ВКУПНА ПОСЕТЕНОСТ, ДОМАШНА И ГОСТИНСКА. Ако си писмен барем малку, до сега ќе си го увидел тоа.

Не знам зошто го спомнуваш фактот дека сите тие традиционални ривали се во селска и втора лига, токму истото јас го напишав како ПРИЧИНА ЗА СЛАБАТА ПОСЕТЕНОСТ.

Ако имам јас фрустрации од еден клуб како вашиот, тогаш од Победа, Слога, Пелистер и Цементара треба да имам кошмари!

Зошто ми даваш линк од српски спортски весник? Што ќе ми докаже тоа што они го напишале, т.е. препишале од некаде?

Прочитај го убаво барем три пати мојот претходен пост, па потоа реплицирај, се со цел да не ја докажуваш јавно бесконечноста на човековата г...

A

Ali Pasha

Гостин
И да, Вардар без оглед на се е НАЈПОСЕТЕНИОТ тим на гостувањата од првиот ден на нашава лига па до денес.
И јас се согласувам со ова, но уште еден неспорен факт, секогаш кога Шкендија играла во прва лига (најчесто се борела за опстанок), целовкупно бил НАЈПОСЕТЕН клуб во тоа првенство!

А за натпреварот со Хоризонт, макар е небитно, и јас сметам дека имало од 4000 до 4500 гледачи, а и „спорниот“ МС, овој пат ги немаше „пумпено“ бројките, т.е. пишуваше 4000.

п.с. Кога се ставија столчињата на времето, излегоа со нови бројки за капацитетот на стадионот - 12.000, пред тоа секогаш се сметаше дека без столчиња капацитетот е 15.000.
Сега дали е тоа точно, не знам, но претпоставувам се воделе според бројот на столчињата што ги поставиле.

П

Паспарту

Гостин
И јас се согласувам со ова, но уште еден неспорен факт, секогаш кога Шкендија играла во прва лига (најчесто се борела за опстанок), целовкупно бил НАЈПОСЕТЕН клуб во тоа првенство!

А за натпреварот со Хоризонт, макар е небитно, и јас сметам дека имало од 4000 до 4500 гледачи, а и „спорниот“ МС, овој пат ги немаше „пумпено“ бројките, т.е. пишуваше 4000.

п.с. Кога се ставија столчињата на времето, излегоа со нови бројки за капацитетот на стадионот - 12.000, пред тоа секогаш се сметаше дека без столчиња капацитетот е 15.000.
Сега дали е тоа точно, не знам, но претпоставувам се воделе според бројот на столчињата што ги поставиле.
Запнавме околу тоа дома-гости затоа и пишав... :) Оддамна имам кажано, како што е во Тетово посетата така треба да биде насекаде низ државава.

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Обично не реплицирам на луѓе кои се во минус со IQ-то, но ајде ќе направам исклучок...

Истиот тој ЕДИНСТВЕН ИЗВОР НА ИНФОРМАЦИИ, има табела со ВКУПНА ПОСЕТЕНОСТ, ДОМАШНА И ГОСТИНСКА. Ако си писмен барем малку, до сега ќе си го увидел тоа.

Не знам зошто го спомнуваш фактот дека сите тие традиционални ривали се во селска и втора лига, токму истото јас го напишав како ПРИЧИНА ЗА СЛАБАТА ПОСЕТЕНОСТ.

Ако имам јас фрустрации од еден клуб како вашиот, тогаш од Победа, Слога, Пелистер и Цементара треба да имам кошмари!

Зошто ми даваш линк од српски спортски весник? Што ќе ми докаже тоа што они го напишале, т.е. препишале од некаде?

Прочитај го убаво барем три пати мојот претходен пост, па потоа реплицирај, се со цел да не ја докажуваш јавно бесконечноста на човековата г...
IQ !!! hehe..daleku si coek ponisko od mene :) toa Garantiram :)
e vo toa tabela ima 3 linii: prvo pisuva Domakin a posle Gostin i na Kraj tabela so VKUPNA POSETENOST!!! e sega drug problem e toa so od tie 3 linii ti Srednata ja Biras ( da ne e samo slucajnost ova SREDNO so biras :P )
Jas napivas deka trebase da ima derbi vo 2 liga :) od slava ne zivi(ako imaat nekoja slava)
Imas frustracii ,davas otpor za neuspehot da skries fakti pa makar i od tvoji izvori :) ne mi spomenuvaj klubovi koi ne figurirat podolgo vreme ovaa liga...
Staviv i drug link pogore,isto stranski (neutralna prezentacija na stavovi) bidejki Nasiot t.e Vasiot izvor kazuva ``Astronomski Cifri`` za nasa posetenost duri 10 pati povisoka od celiot prosek na ligata :)
Ako nesto te iritiram prati pismo do FULE :P
aj pozz

П

Паспарту

Гостин
IQ !!! hehe..daleku si coek ponisko od mene :) toa Garantiram :)
e vo toa tabela ima 3 linii: prvo pisuva Domakin a posle Gostin i na Kraj tabela so VKUPNA POSETENOST!!! e sega drug problem e toa so od tie 3 linii ti Srednata ja Biras ( da ne e samo slucajnost ova SREDNO so biras :P )
Jas napivas deka trebase da ima derbi vo 2 liga :) od slava ne zivi(ako imaat nekoja slava)
Imas frustracii ,davas otpor za neuspehot da skries fakti pa makar i od tvoji izvori :) ne mi spomenuvaj klubovi koi ne figurirat podolgo vreme ovaa liga...
Staviv i drug link pogore,isto stranski (neutralna prezentacija na stavovi) bidejki Nasiot t.e Vasiot izvor kazuva ``Astronomski Cifri`` za nasa posetenost duri 10 pati povisoka od celiot prosek na ligata :)
Ako nesto te iritiram prati pismo do FULE :P
aj pozz
Па нормално дека ќе бирам ГОСТИНСКА ПОСЕТЕНОСТ, кога кажав дека Вардар е најпосетениот тим на гости... Ај не е битно, се разбрав со Али Паша, ти дали ќе ме разбереш воопшто и не се замарам.

Поздравинела

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Па нормално дека ќе бирам ГОСТИНСКА ПОСЕТЕНОСТ, кога кажав дека Вардар е најпосетениот тим на гости... Ај не е битно, се разбрав со Али Паша, ти дали ќе ме разбереш воопшто и не се замарам.

Поздравинела
aj ubo spij :) samo ti da si sreken i zadovolen :)

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126

Точно, таа бројка од 15.000 е пред да се постават столчињата. Сега Градски бере околу 11.000, не веруем дека е појќе од тоа.
А тоа дека најпосетен клуб шкендија, факт! Ама постојат многу причини за тоа. Единствен албански клуб сте што живурка некако и е солидно финансиски обезбеден. И самиот знаеш дека на утакмица на шкендија (посебно со Тетекс), доаѓаат “навивачи“ на шкендија од Гостивар и од други градови. Како што кажав, шкендија е единствен албански клуб (Ренова не ја сметам, зошто е клуб без историја), па затоа е и толкава посетеноста.

Од друга страна, во последно време секоја екипа си доби “навивачка група“ (ако може да се наречат така, зошто максималниот број им достигнуе до 30 души). Ова посебно важи за Скопје, тоа што го спомна Паспарту дека поради тоа што му се случуваше на Вардар минативе години, Вардар изгуби добри 5-6 генерации а истите тие почнаа да навиваат за локалните клубови.

Туе ја гледам ја разликата зошто е помала бројката на Вардар од вашата. Ама веруј, ако продолжи Вардар како сега и ако се исполнат најавите за “силен Вардар“, ќе видиш за една/две сезони колку публика ќе има.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
На кого му копат очи па во петок ја префрлиле Охрид - Тетекс?Да не можат да дојдат луѓе на стадион, а се на работа до 4 попладне?
Охрид - Тетекс во петок од 13 часот

Мечот од 13 рунда во Првата македонска фудбалска лига меѓу Охрид и Тетекс ќе се игра в петок во 13 часот.

Од канцеларијата на Фудбалската Федерација на Македонија го одредија терминот на одигрување на воведниот натпревар од ова коло , пред паузата во шампионатот.

Двојки:

Петок, 04.11.2011 - 13. коло
13:00 ч
Охрид 2004
Тетекс -
Сабота, 05.11.2011 - 13. коло
Ренова
Силекс -
Нaпрeдoк
Брегалница 2008 -
Рaбoтнички
Вардар -
11 Октомври
Шкeндијa -
Хоризонт Турново
Металург -
“извор ФФМ“​

01.11.2011 15:06​

Прочитана е : 152 пати​

© 2011 Ohridnews.com

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
На кого му копат очи па во петок ја префрлиле Охрид - Тетекс?Да не можат да дојдат луѓе на стадион, а се на работа до 4 попладне?
Охрид - Тетекс во петок од 13 часот

Мечот од 13 рунда во Првата македонска фудбалска лига меѓу Охрид и Тетекс ќе се игра в петок во 13 часот.

Од канцеларијата на Фудбалската Федерација на Македонија го одредија терминот на одигрување на воведниот натпревар од ова коло , пред паузата во шампионатот.

Двојки:

Петок, 04.11.2011 - 13. коло
Охрид 2004
Тетекс -
Сабота, 05.11.2011 - 13. коло
Ренова
Силекс -
Нaпрeдoк
Брегалница 2008 -
Рaбoтнички
Вардар -
11 Октомври
Шкeндијa -
Хоризонт Турново
Металург -
“извор ФФМ“​

01.11.2011 15:06

Прочитана е : 152 пати

© 2011 Ohridnews.com
Ццццц :mad::mad::mad::mad::mad:

B

Beck's

Гостин
tuka ja gledam sansata na Shkendija da se priblizi seriozno kon Vardar i Metalurg. Ako uspeat da go sovladat 11 Oktomvri, sto e i mosne realno, so ogled na toa sto natprevarot se igra na neutralen teren, togas bi bilo odlicno

B92

Член од
14 октомври 2011
Мислења
331
Поени од реакции
129

Почитувани,
Ве известуваме дека натпреварот од 13-то коло меѓу "11 Октомври" – Прилеп : "Шкендија" – Тетово ќе се одигра на ден 05.11.2011 година (сабота) со почеток во 11 часот во Струмица.
Комесар за натпревари
Спиркоски Милан

--- надополнето: Nov 2, 2011 4:49 PM ---
Хаха , и во 11 ќе играме леле ... ФФМ бравоо o_O

И во Ќустендил да се одиграа ТАМУ ЌЕ НЕ ИМА ВО САБОТА !!!

ОДИМЕ НАПРЕД!!! ПОДРШКА ЗА НАШИТЕ ИГРАЧИ И ВО СТРУМИЦА!!!

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Леле остај што го направија во Струмица...ама во 11 часот!! :tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop