Македонски специјални единици (полициски и воени)

L

.Lost Angel.

Гостин
Сега прегледувајќи сајтовиве од досада наидов на некои коментари за Арм.

Бидејќи не секогаш медиумите ја пренесуваат реалната слика па еве постирајте ја реалната слика за Арм која вие ја знаете.

Еве кои најдов на интернет кои постирале веќе кои се во Арм.

АРМ АРАМИИ:

Кога се организиравме да побараме станови кои ги следуваа старешините што се вратија од ЈНА, Грујо на итна седница ја донесе одлука за поништување на таа одлука на владата од 1992 год.

Во 2004 ни дадоа закупнина за стан сега ни ја одземаа иако станови сеуште немаме ---демек сме имале организиран превоз до работното место (Петровец)

Во кујните во касарните нема 1кг шеќер, и за првпат во историјата за доручек нема напиток (јогурт, млеко, чај...)

Кујната за готвење користи вода од цистерна во која крекаат жаби.

Вода за пиење си носиме од дома кој 1,5 литри кој 2 литри (“расипниците“ носат и од оние ПЕТ амбалажи од по 5-6 литри)

Униформа...кој како се снајде шаренило невидено “џоа гусари“ веројатно четата на Питу Гули пред 110 години била поуниформирана и поеднообразна во комитската одежда..

Секое право што законски те следува можеш и да го оствариш ... но само преку суд.

Но важно се е според законот и по НАТО стандарди, наздравие јазовецот Министре

Преживеан:

Слично е и во касарните, со конзерва сардина за вечера, според НАТО стандардите.

odbrana:

ovoj pak ja sedi prvo ekonomijata ,sega odbranata...sto pravat ovie???kakoonoj minester za zdravstvo sto e sega,nemozes ni ime da mu zapamtes i da sakas na decava sto si igraat drzava,kako radosno kazuva kako ke se kupat defibrilatori .za 5casa ke se obucat nekoj i mislat nedaj boze deka nekoj ke si prevzeme rizik da go iskoristi na nekoj od vrabotenite,....sto pravat lugjevo ili jas sum od druga planeta :))
Извор од коментарите http://www.plusinfo.mk/vest/47277/Vojnici-uchea-da-prezhivuvaat-so-toa-shto-go-dal-Gospod
Најискрено не мислев дека до волку во Арм се нема. (n)

Ако не е долична темава у канта (n)

S

Sagan

Гостин
Ај ако може линк до статијата од кај се коментарите.
Во 2005 сме биле деветти у свет по процент кој се издвојува за армијата од Буџетот.

Вест од лани:
Според планот, буџетот од сегашните 1,3 отсто од БДП наменет за армијата треба да се зголеми на 2,1 отсто, колку што изнесуваше пред пет години.
Untitled.png

L

.Lost Angel.

Гостин
Член од
12 април 2010
Мислења
10.059
Поени од реакции
15.028
реална слика? нема слика......
сегашната армија ја гледам како сателит на сад......

Santiago

Cocalero
Член од
4 јуни 2012
Мислења
97
Поени од реакции
31
Leele uzas, nemav ni pretstava deka bilo volku loso !!! Ne se sekjavam koga ja ukinaa dolznosta za odenje vo vojska pred ili posle 2005 ?

Член од
11 јуни 2009
Мислења
44
Поени од реакции
23
Mojot soprug raboti tamu se sto e napisano gore se e tocno i jadenje si nosat oti toa tamu so go davaat ni svinjite nema da go jadat a voda obavezno od doma oti u kasarnata e zagadena ako zemam se da nabrojuvam mnogu e ama e uzasno

B

Black Guard

Гостин
Најискрено не мислев дека до волку во Арм се нема. (n)

Грешка си-ИМА пари,ама се е до распределбата ако пред 3 години АРМ располагаше со 270милиони долари а МВР со 50-70 сега е ОБРАТНО т.е Полицијата има поголем Буџет од АРМ Што е или апсурд(и неукост) или свесна саботажа на АРМ.

МОРАЛ=0

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Добро што имаат оружје, како што тргнало со лак и стрела ќе вежбаат. :icon_lol:

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Ете ја цената и резултатот кога направија платена војска! Сега да се запукаме со некоја држава, една третина од војниците ќе напуштат! Пола од професоналците се влезени преку вујко, чичко, стрико, партија! Ја гледаат службата како извор на пари, и шанса да се оди во Авганистан по 15000 евра за 6 месеца.

M

Moon Child

Гостин
Точно е дека водата е загадена (во касарната во Велес). Кога бев јас, се туширавме со пожолтена вода, ептен беше гадно. Униформи убави добиваа само за денот на заклетвата војниците, потоа ги враќаа и си ги носеа старите скинати - крпени униформи. Јас носев едни чизми што не се закопчуваа убаво, од внатрешната страна кај петата имаше некакви шајки и ми ги правеа чарапите партал:confused: За храната да не зборувам, помија... Јас кај слаба отидов (45 кг), уште послаба се вратив дома. Ужас:confused:

Kajgana Shop

На врв Bottom