Македонски специјални единици (полициски и воени)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
I

IBIZA SOUND

Гостин
sega go gledav videoto pri apsenjeto na ovie 20 dusi odgovorni za ubistvoto na 5 mina lugje i zagledav kuce
pa me intersira nekoj ako znae da kaze sto kucinja se toa,nekako mnogu kako dzukeli mi izgledaa :)

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210

4:50

Срамота.
Според мене, Стево Пандеровски многу добра анализа напаравилил, добро збори и многу точни работи, ми се поклопуваат со многу информации што ги знам од предходно.

I

IBIZA SOUND

Гостин
dali znae nekoj kolku otprilika ima specijalci
na primer kolku se volci,kolku se tigri,kolku se EBR

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
dali znae nekoj kolku otprilika ima specijalci
na primer kolku se volci,kolku se tigri,kolku se EBR
Точната бројка не верувам некој да ти ја каже, али се вкупно отприлика околу 1.000 специјалци.

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Точната бројка не верувам некој да ти ја каже, али се вкупно отприлика околу 1.000 специјалци.
повеке и тоа прилицно повеке се од наведената ти бројка

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
повеке и тоа прилицно повеке се од наведената ти бројка
Точно не знам колку се, ако знаеш точно колку се кажи?

Моја информација што ми останала е дека има оклу 500 пСО при АРМ заедно "Волци" и "Ренџери" и уште толку ЕБР и ЕСЗ од МВР.

Член од
18 септември 2011
Мислења
259
Поени од реакции
381
Повеќе се во пСО баталјон е од 300-800 така да измеѓу се, цело пСО е околу 1000-1100 али тука се и неборбен тим, МВР околу 700 се.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.379
Поени од реакции
1.968

4:50

Срамота.
Стево намерно или ненамерно преќутува некои работи,а некои работи ги кажува половично.
Не слушнав да спомне за американците што беа во арачиново,за тоа што правеше кфор,обсе и сличните организации.
Ја разбирам дека не сака да го напаѓа западот ама или нека каже се или нека ќути.Спомнува еден разговор на трајковски со солана а ги имаше мал милион такви разговори.Вака со половични вистини предизвикува погрешна претстава за случувањата од 2001 и улогата на странскиот фактор.

Член од
30 јуни 2011
Мислења
322
Поени од реакции
196
Бројката на Ренџери и Волци заедно се движи околу 600,во составот на полицијата мислам дека има околу 300 тигри и околу 500 ЕБР.Волците и Тигрите кои важат за едни од најспремните единици на Балканов па и пошироко во својот состав имаат само Македонци т.е самите припадници на овие единици не дозволуваат некој од другиве етнички заедници да влезат во тој состав.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
.Волците и Тигрите кои важат за едни од најспремните единици на Балканов па и пошироко во својот состав имаат само Македонци т.е самите припадници на овие единици не дозволуваат некој од другиве етнички заедници да влезат во тој состав.
Па така треба. Затоа ако недај боже дојде до војна, има само на нив да им верувам, и да ги штитам, а претпоставувам и они мене.

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
Дали има некој повеке информации за Воената Полиција, како стои денес со обуки, вооружување, колку се на број и сл.Јас бев запознаен за нив до пред некое време ама гледам дека во последно време доста напредиле позз

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Дали има некој повеке информации за Воената Полиција, како стои денес со обуки, вооружување, колку се на број и сл.Јас бев запознаен за нив до пред некое време ама гледам дека во последно време доста напредиле позз
Што задачи има таа Воена Полиција ?

Kajgana Shop

На врв Bottom