Македонски специјални единици (полициски и воени)

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
Не знаев кај да прашам , па прашувам тука ако има некој што знае или може да праша колку студенти ке се примаат на полициската акедмија оваа година ( фак. за безбедност е веке ако не се лажам ) .. ?

Член од
18 јули 2010
Мислења
74
Поени од реакции
7
Ти со твоите 14 години тераш невиден инат и дај биди озбилен не терај инат кога не си во право.Значи вчера на Кале беа пристутни ЕБР,ПЕП и обични полицајци со панцири и автоматски пушки.Е сега еве ти видео кај што се гледаат и ЕБР ке ги препознаеш тие се во сива униформа.Тие видеа ти што ги даде се од Акцијата на ЕСЗ во Блаце за откривање на оружје и нема потреба они да се облачаат во други униформи кога убаво се гледа знакот на Тигрите.Дај размисли што пишуваш....

Еве ти го видеото од ЕБР.
http://daily.mk/cluster3/3de17285c5784f5c60278537361d0ad3/604386

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Dark Men беше ли ти во саботата на утакмица да видиш кои беа. ЕБР беа распоредени доле под калето а овие со зелениве униформи беа на калето. Припадници на ЕБР одеа заедно со Комитите од Соборна до сала Кале. Обични џандари беа распоредени на мостот Гоце Делчев имаше по неколку кај четирите лавови споменици, кај жабарот пред мовчето и од другата страна, околу Владата околу салата Кале и внатре во салата. Јас баш бев од страната од Комити и имаше само редари и обични џандари. Сите од обичните џандари што беа на 19 во салата и околу неа носеа панцири. Внатре џандарите обични сите носеа панцири на кои им пишуваше ПЕП дури некои имаа и амблеми на ПЕП на ракавите од униформите. Кога заврши утакмицата, јас си одев од страна на Жабарот према карпош. Од жабарот до улицата што ги дели паркчето пред стадион кај жабарот до уличката пред Томче Софка беа распоредени само припадници на ЕБР, а потоа почнаа да се распоредуваат и тие со зелените униформи. Не се пропушташе никој да оди до трибините на стадионот освен се пропуштаа коли полни со АЛФИ. Околу педесетина припадници со зелените униформи во полна опрема и сите до еден вооружени со калашникови истрчаа до Зоолошка Градина а пред неа беа паркирани Пинцаугери и сите со зелените униформи беа транспортирани со Пинцаугерите а ЕБР идеа со Дефендерите и новите оклопници. Сакав да видам кои беа тие припадници со зелените униформи но немаа никаков амблем на некоја единица. Ќе прашам еден припадник на ЕБР кои беа таа единица.

И DARK MEN не терај инат дека ЕБР не биле тогаш присутни, ти не си присувствувал тогаш на Кале кога не си знаел.

еве ги кои се Пинцаугерите. Во вакви беа тие со зелените униформи

С

Спенсер

Гостин
За ДаркМен, ако носат ЦРНА униформа тогаш се ТИГРИ. во спортивно НЕ!!! сеа јасно ли ви е зашто се буди детето :)

Незнае дека имаат маскирна (зелено шарена) и црна униформа...

А во пинцгауерите се или ЕБР или ПЕП... други не :)

Член од
18 јули 2010
Мислења
74
Поени од реакции
7
ПЕП се во зелени униформи они носат такви Американски MARPAT или MARine-PATtern.Инаку Дарк Мен еве ти објасни дечково се надевам ке престанеш да тераш инат.

ЕБР 8.jpg

С

Спенсер

Гостин
ПЕП се во зелени униформи они носат такви Американски MARPAT или MARine-PATtern.Инаку Дарк Мен еве ти објасни дечково се надевам ке престанеш да тераш инат.

Прегледај го приврзокот 40575
абе детето инат му тераше на чичко му (поранешен припадник и инструктор во ЕСЗ) а не па на нас... така да...

UncleSam

Будока
Член од
23 јануари 2011
Мислења
269
Поени од реакции
509
Абе ај доста за кале, туку се ближи 1ви март(ден на пСО) ќе се собереме нешто од форум да одиме или... ?

UncleSam

Будока
Член од
23 јануари 2011
Мислења
269
Поени од реакции
509
абе ептен е зафркнато..понеделник се паѓа....
Мене ми се паѓа прва смена да бидам ако им се паѓа и на другите кои што сакаат да одат а се ученици би требало да можат :D

С

Спенсер

Гостин
Темава не е да се докажеме кој повеќе знае и кој повеќе може!!! :nenene: јас сум најјак и највеќе знам... и сеа ми може некој нешто??? :toe: доста карање :) :)

Е,за ден на пСО, како и да се паѓа, изложбата т.е. отворениот ден се мести да биде за викенд :) така да,уште нема точно инфо... јас ке одам,за другиве незнам :)

Член од
13 декември 2008
Мислења
125
Поени од реакции
8
Извинете вака малце можи офтопик ама да прашам ме интересира на колку години полицајците заминуваат во пензија ?

С

Спенсер

Гостин
Извинете вака малце можи офтопик ама да прашам ме интересира на колку години полицајците заминуваат во пензија ?
Донесоа нов закон... не сум сигурен што како... треба ова да се провери :)

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.268
Поени од реакции
958

Прегледај го приврзокот 40575
Па баш не носат повеќе зелени.Туку црни тегет како тигрите еве види

--- надополнето ---

eve posetete ja ovaa stranica i videte se sto ima tavorot kolku dobar avtomat e.
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=122391055272&id=12&setIzdanie=21869

Kajgana Shop

На врв Bottom