Македонски специјални единици (полициски и воени)

С

Спенсер

Гостин
Кој ги има да ми ги даде видеата од тигрите сите тоа со снајперистот документарецот и кај пенуш кога ке одат благодарам од пред време давам реп :D
како да знаев дека ке ги побара некој...прееска на цд ги ставив за еден другар,али он си ги симна..

реп нетреба...хехех...само кажи од кај си и ке завршиме работа..

MARTIN BT16

волк
Член од
31 август 2008
Мислења
61
Поени од реакции
4

M-21 и то црнио калаш е нешто како м-70АБ2 бугарски или украински е нез
иначе во АРМ и во МВР нема АК47 во употреба
да надополнам М-21 е српска пушка која има НАТО калибар ако не се лажам

еве уште една пушка која е користена во АРМ во 2001 Лавовите ја користеја sg3

С

Спенсер

Гостин
1.jpg

а ''жабицата'' на брат Љубе??? на никој не му текна а??:pos2::vozbud:

JerryMK

Sexy Girls in your town for night
Член од
5 мај 2009
Мислења
259
Поени од реакции
12
cajkanskite krajsleri imaat 2,5 v6 mitsubishi motor so 170 ks

Член од
16 јули 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0

иначе во АРМ и во МВР нема АК47 во употреба
да надополнам М-21 е српска пушка која има НАТО калибар ако не се лажам

еве уште една пушка која е користена во АРМ во 2001 Лавовите ја користеја sg3
Crnata ne e AK47 tuku AP 7,62mm AB2 ja koristat makedonskite vojnici za vo misija vo Avganistan i Irak a ja bojat crno zosto kafenoto drvo gi potseka na Rusite

АК- 47 е незаменлив во никој случај, останатите се само чисто страње дефинитивно онаа на сликана погоре нее ни за по лов даја земеш а не за воени услови,од цел свет сите експерти се сложуваат дека на АК-47 ниедна друга автоматскапучка немуе дораната и дека сеуште е ненадминат а и течко дека ке биде надминат,за подолг период, и друга многу битна особина кај АК-47 што никој не ја спомнува е дека пука со затворен клип што му дава додатна сила на зрното,прецизност и има помал повратен удар,додека останативе француски амерички британски и какви уште не страња, пукаат со отворен клип и нај нај битно од се ......... знае ли некој која е бројката на максимална употреба тоест бројот на испукани куршуми,кај АК-47 за да се промени цефката , и да се направи комплетен сервис на пушката а колку е кај другиве,и башка тоа абе деца во Виетнам мамата им ебаа на американцине баш со тој АК-47 и сега овие сакаат да го менњаат
Ubavo imas napisano ama toa ti e kako da mi vikas deka fikoto e najdobra kola. Decko si slusnal si ti za napredok, sakas da kazes deka se toa sto se vlozuva nema blaga vrska i deka AK 47 e najoobra puska, nema vrska toa ti se samo komunisticki sranja, kako i toa sto rusite se podobri od amerite. Sum pukal so britanski i amerikanski puski i da ti kazam nasata odnosno AK47 nema bllaga vrska odnosno e nula kako po tezina taka i po preciznost

klipov e za voilci i nema blaga veza so skorpionite
volcite odat na selekcii makotrpni
skorpionite se zimani od bataljonot za artilerija i se doobucuvani za mehanizacija
skorpionite se borat so masini, ne gi potcenuvam ama tie nemaat gradi vo gradi borba kako volci i rendzeri
kompletno razlicen tip na vojuvanje
A so koj tie masini se borat. Skorpiite se mahanizirana pesadija a toa znaci pesadija sto se prenesovu od pozicija na pozicija

С

Спенсер

Гостин
A so koj tie masini se borat. Skorpiite se mahanizirana pesadija a toa znaci pesadija sto se prenesovu od pozicija na pozicija
а ние имаме машини за борба???хехехе... воглавно пренесуваат,а по потреба и ги поддржуваат ренџерите/волците...

гледам се разбираш во овие работи,ако смеам да прашам со што се занимаваш? офицер?војник?полицаец???

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45

не е ни бугарски ни украински - југословенски е, ако е понов тогаш е српски
целото име му е АП 7,62 М70 АБ2, или во превод „Автоматска Пушка 7,62 (се мисли на калибар) Модел 70 (означува година на испаѓање на моделот) АБ 2“ АБ 2 означува подтип 2, првиот подтип е со дрвен кундак, додека овој е на расклопување и зата е малку понепрецизна, инаку е подобрена верзија на АК 47 и е екстремно добра за пусински услови, нешто што америчките пушки не се

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
како да знаев дека ке ги побара некој...прееска на цд ги ставив за еден другар,али он си ги симна..

реп нетреба...хехех...само кажи од кај си и ке завршиме работа..
Aj pracaj navaka ili davaj link :)

Член од
16 јули 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0
не е ни бугарски ни украински - југословенски е, ако е понов тогаш е српски
целото име му е АП 7,62 М70 АБ2, или во превод „Автоматска Пушка 7,62 (се мисли на калибар) Модел 70 (означува година на испаѓање на моделот) АБ 2“ АБ 2 означува подтип 2, првиот подтип е со дрвен кундак, додека овој е на расклопување и зата е малку понепрецизна, инаку е подобрена верзија на АК 47 и е екстремно добра за пусински услови, нешто што америчките пушки не се
Sakas da kazes deka SFRJ odnosno prvenstvenata namena na nejzinite kontruktori bila da napravat vooruzuvanje za pustinski uslovi ili ...
Decko ako amerikanskite puski se poslabi od AP M70 AB2 togas US Army mislis li deka bi gi koristela svoite puski ili AK 47. Samo da ti napomenam novoto vooruzuvawe na US Army ima opticki nisan dodeka najnovata verzija na Angliskata puska ima nokoen vizir 3 generacija taka da kako sto napomenav vo minatite moi postirawa ne e mozno AP 7,62 da e podobra verzija od bilo koja nova generacija na vooruzuvawe proizvedena od US Army ili British Royal Army. I da napomenam talibanite ja koristat zatoa sto e evtina i e od Kina

С

Спенсер

Гостин
Sakas da kazes deka SFRJ odnosno prvenstvenata namena na nejzinite kontruktori bila da napravat vooruzuvanje za pustinski uslovi ili ...
Decko ako amerikanskite puski se poslabi od AP M70 AB2 togas US Army mislis li deka bi gi koristela svoite puski ili AK 47. Samo da ti napomenam novoto vooruzuvawe na US Army ima opticki nisan dodeka najnovata verzija na Angliskata puska ima nokoen vizir 3 generacija taka da kako sto napomenav vo minatite moi postirawa ne e mozno AP 7,62 da e podobra verzija od bilo koja nova generacija na vooruzuvawe proizvedena od US Army ili British Royal Army. I da napomenam talibanite ja koristat zatoa sto e evtina i e od Kina
талибанците користат ак-47 нели??или било која од таа ''фамилија''...зашто??? затоа што немаат гајле ни од песок (прашина),ни од вода...:vozbud::violent1:

Член од
16 јули 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0
талибанците користат ак-47 нели??или било која од таа ''фамилија''...зашто??? затоа што немаат гајле ни од песок (прашина),ни од вода...:vozbud::violent1:
Zatoa sto nemaat pari, ne mi teknuva brojkata no mislam deka bese razlika od edna nula sporedba puska od US poteklo i puska od China poteklo. Drugo ko za primer talibancite do sega mnogu retko pogoduvaat koga gagaat so rpg zosto ? aj pogodi

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
СФРЈ ја има произведено со намера да биде издржлива на секакви услови и терени (мислам дека пука и под вода, самно не е нешто значително јака така), па така јака пушка лесно би можела да извезува и да заработи, но и да си ја опреми ЈНА за ефтини пари. Не велам дека сега е појака од се, но е нмаправена далеку подобра во времето кога е произведена, тогаш америте користеле М16, што е далеку попримитивна од АП М70, зш АП може да трпи многу измени, со оптички нишан, со пригушувач, има тромблонски додаток, а е компактна и мала (спореди ги во големина) и не само тоа, спореди ги и во прецизност, домет, тежина, маневрабилност и т.н.
немој да мислиш дека реков дека АП М70 е подобра од најновиот корнер шот од АУГ или било што шо е поново, но сепак е сеуште меѓу најдобрите пушки, кога ќе се зберат сите карактеристики заедно:salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom