Македонски специјални единици (полициски и воени)

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Паааа добро види ако знаеш малку руски ќе сватиш што е целата работа ако си ги изгледал сите 5 дела ќе видеш дека Спецназовци си кажуваат какви биле нивните планови, позиции, дејствија тоа што гледал ти на почетокот мислам дека беше тоа почетокот на настаните јас како што разбрав од мојот не баш добар руски на почетокот документарецот кажува дека руските генерали праќале млади и не искусни војници, кој што лесно паѓале во заседи и биле убивани али тоа било во првата чеченска војна 1994-1996 веќе во втората 1999-2006 (па и сега ) се појавуваат Спецназ и благодарение на нив и се убени многу челници избегнати се заседи елиминирани се многу упоришта и остало абе гледајте малку не се јас да ви појаснувам 50 минути трае ако ти го прераскажувам ја сето тоа колку ќе треба да испишам ова е руски документарец бе брат не е вехабистички како што милиш ти на почетокот само појаснуваат како тргнала целата работа дека чеченците почнале да донасаат и инструктори од Авганистан, Ирак,Палестина, Босна, и самите тие имале повеќе искуство и од младите руски војници па така тоа и довело до вклучување на Спецназ во војната (нивната борбена готовност си го направила своето благодарение на нив ситуацијата е колку толку мирна во тие краишта) :toe:

абе ги гледав јас видеата сите делови само не разбирам руски така да џабе булев во нив

С

Спенсер

Гостин
Баталете ги СПЕЦНАЗ,ако збориме за странски спец единици, 100 страни нема да ни се доволни... ГИГН,САС,БОПЕ и мн мн други спаѓаат во подобрите... темава е за нашите единици :)

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503

Али ок е јас само сакав тоа да го доловам у борба како изгледаат спецназовци а ако не можеш да сватиш ќе ти пратам и обични видеа ајде нема проблем :)

- Еве ти селекција за во Спецназ хухуухухуху:pos2: се испокршија од ќотек и на крај пак малкумина ќе влезат :toe:
го знам видеово

--- надополнето ---

Holy Temple напиша:
го знам видеово
Јас почнав да ставам од други единици со цел да не се заборави темава зошто замре малце

M

.:makedonec:.

Гостин
Ме интересира од каде на вас тие податоци дека волците се 4ти или 5ти во свет... може линк?
Човек се мисли по спремност бе не по бројност :toe:

--- надополнето ---

абе ги гледав јас видеата сите делови само не разбирам руски така да џабе булев во нив
Јеби га тоа е јас можам да ти го раскажам ама ќе напунам цела страна одамна учев руски па и сум подзаборавил малку и јас едвај ги разбирам :toe: :)

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Спецнац, морските фоки, америчките зелени баретки, јужноафричките зелени баретки, француската легија на странци, сас, и ред други се пред нашите.

Можеби има поединци подобри од нивните поединци.

Но ниедна наша единица неможе да се мери по искуство и спремност со горенаведените.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Спецнац, морските фоки, америчките зелени баретки, јужноафричките зелени баретки, француската легија на странци, сас, и ред други се пред нашите.

Но ниедна наша единица неможе да се мери по искуство и спремност со горенаведените.
Да, да, да...

M

.:makedonec:.

Гостин

Епа јеби га толку имаат пари толку и се докажуваат да го покачи Грујо буџетот на МО од 200 000 000 на 500 000 000 ќе видиш тогаш што ти се вика стварно 4-5 место :toe:

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
За да се обучи еден од Волците се трошат 10.000 евра.
За Маринец еден да обучиш 50.000 долари, нешто подбро од обичен војник се маринците.

И не летајте во облаци у реду?
Горе знам за снајперистите.

Кога почнаја деца од јаки људи да влагаа у волците и јебени други пајаци све отиде у курац.

С

Спенсер

Гостин

Добро, физичка спремност да речеме може да се мерат... но со опремата... далеку заостануваат,посебно Волците...

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Епа јеби га толку имаат пари толку и се докажуваат да го покачи Грујо буџетот на МО од 200 000 000 на 500 000 000 ќе видиш тогаш што ти се вика стварно 4-5 место :toe:
ќе цветавме да имавме волку.....

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
За да цветаше работата немаше да чекаат да им истече првиот рок и да пројдат барем една мисија во Ирак/Авганистан и одма да напуштат армијата и да одат да бидат платеници во една од тие две држави.

С

Спенсер

Гостин
За да цветаше работата немаше да чекаат да им истече првиот рок и да пројдат барем една мисија во Ирак/Авганистан и одма да напуштат армијата и да одат да бидат платеници во една од тие две држави.
знаеме дека...

2 месеца у афган како платеник = 1 година во АРМ.

тоа е тоа,друго нема што да се каже :)

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Не би рекол баш така.
Не е мое да издавам.
НО! Професионален војник колку зема овде 300-350 евреи месечно.
Тие пари во Серверниот дел на Авганистан ќе ги земе за.... да не бидем груб во математиката но ете за 2-3 дена.
Па сеа ти удриму математиката колку тој ќе земе таму за една година договор.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Не би рекол баш така.
Не е мое да издавам.
НО! Професионален војник колку зема овде 300-350 евреи месечно.
Тие пари во Серверниот дел на Авганистан ќе ги земе за.... да не бидем груб во математиката но ете за 2-3 дена.
Па сеа ти удриму математиката колку тој ќе земе таму за една година договор.
3 дена се многу Скај.
Пред долго време бев на една обука..меѓу другото запраивме муабет за едни срби (екс војници) што работат во Авганистан. Се изненадив кога ми кажаа колкава им е платата:nesvest:
Може да се каже дека и за еден ден ќе ги заработат. Се разбира се зависи од специјалноста, обуката и самата личност. Не е исто да биде тим лидер, да работи на close protection во high risk зони и да работи нешто друго.

Kajgana Shop

На врв Bottom