Македонски специјални единици (полициски и воени)

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
^Чизмиве се изгор скапи...Знам зошто имам многу слични како горе на сликата...Не знам точно колку коштаат,ама под 7000 не се сигурно...Ама стварно чизма за издржливост и секакви услови е измислена,секоја чест на Словенците:smir:
-Инаку текстот е трагедии,цел се наежив...Да беше само овој случај ОК ќе беше,ама сите бранители се во небрано...Штета што државата им врти грб.

С

Спенсер

Гостин
^Чизмиве се изгор скапи...Знам зошто имам многу слични како горе на сликата...Не знам точно колку коштаат,ама под 7000 не се сигурно...Ама стварно чизма за издржливост и секакви услови е измислена,секоја чест на Словенците:smir:
-Инаку текстот е трагедии,цел се наежив...Да беше само овој случај ОК ќе беше,ама сите бранители се во небрано...Штета што државата им врти грб.
цената не им е под 130еур... или тука некаде е... ама квалитет бе... 9 години,носени низ снег/кал/вода и што ти не... цела зима во нив ја поминувам ако сум надвор... и? гајле немаат...:vozbud:

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Татко ми има исти такви...ги носев лани ..абе ногата ми се презнои едно 10 пати:vozbud:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
"За тоа ли гиневме, за да си играат мајтап со нас. Јас уште како дете кога ја облеков униформата се заколнав дека ќе ја бранам татковината и тоа за мене е свето"
(од текстот на претходната страна)
непроценливо

Член од
5 ноември 2008
Мислења
33
Поени од реакции
4
Абе дајте нешто ново кажете во врска со конкурсов на ЕБР...

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
цццц... ке ме нема една недела, и темава готово,пред умирање:pos2:

вчера,беше ден на Хеликоптерската единица на МВР...

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=282CD223C3AA884AB05641D0672DC97C

еве нешто накратко,после ке ставам и слики...
првиот (третиот) хеликоптер што е на линкот пред неколку дена слета на 20метри до мене :pipi::pipi:

С

Спенсер

Гостин
Абе дајте нешто ново кажете во врска со конкурсов на ЕБР...
па... цивилен конкурс,нема шанси значи... мора да ви полицаец/џандар прво,па после да се префрлиш во ЕБР,ако исполнуваш услови... значи мора да си вработен во МВР,па да се префрлиш./.

bobi_93

Македонија
Член од
11 август 2008
Мислења
652
Поени од реакции
9
shadow зошто нема шанси на цивилен конкурс нема повеке цивилни конкурси за влез во ЕБР или ......

С

Спенсер

Гостин
shadow зошто нема шанси на цивилен конкурс нема повеке цивилни конкурси за влез во ЕБР или ......
мене ми кажа дека ке нема цивилни конкурси...

а еве неколку слики,од хеликоптерчињата на МВР,кои воглавно ги користат специјалците///

^^- копирајтед Ламбро и Бобо

Член од
21 август 2008
Мислења
376
Поени од реакции
27
Абе ај малку инфо од поинформираниве-денес го гледав на вести обидот за апсење на Мурат Ајвази во Кондово и ги видов ЕБР(барем мислам дека тие беа)и забележав дека носат Тавор ТАР-21 јуришни пушки.
Е сега ме интересира дали користи некој дел од армијата и полицијата вакви ј.п?
Еве слика од пушката...

Attachments

С

Спенсер

Гостин
Абе ај малку инфо од поинформираниве-денес го гледав на вести обидот за апсење на Мурат Ајвази во Кондово и ги видов ЕБР(барем мислам дека тие беа)и забележав дека носат Тавор ТАР-21 јуришни пушки.
Е сега ме интересира дали користи некој дел од армијата и полицијата вакви ј.п?
Еве слика од пушката...
немав време да поставам слики од новите пушки... и нивното користење...

дап... ЕБР користи Tavor C.T.A.R. 21... булл ап верзија на пушка... мене не ми прават ќеиф...

и ете се докажува... зашто постојат Специјални единици!... а не Алфите,си мислеле ова се 15год дечишта од парк па ај ке ги бркаме... хах...

С

Спенсер

Гостин

БЕЗ ПРЕПУКУВАЊЕ ВЕ МОЛАМ! клипов го ставам,за да се види кои се ЕБР... видете,дур обичните џандари се доле на терен и ја смируваат ситуацијата,навивачиве не ги рецкаат... е веќе,кога за 10 секунди,ЕБР се симнува доле на терен, експресно навивачите се повлекуваат... ситуацијата е под контрола!

С

Спенсер

Гостин
Во едно француско списание,излезе артикл за нашите полициски специјалци-ТИГРИ!!!

http://police-pro.histoireetcollections.com/publication/2393/police-pro-19-janvier-2010.html :vozbud::vozbud:

(благодарност до Т.Владимир)

И за крај, Урко :)
кога веќе е споменат урко,како што знам јас,урко ''јадел'' котек во кик бокс меч,во ринг, од човек од ЕСЗ ТИГАР:vozbud:

купувате ШТИТ??? списание на МО во кое пишува за АРМ и слично... има и јаки слики/постери... еве два (ми стојат на ѕид)

Ренџер

Волк

Kajgana Shop

На врв Bottom