Македонски интернет страници

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
да да оти се регистрирав на бадијала и тие администраторите ме спамираат со пораки да сум се регистрирал на алекса, ми помогнала бадијала па на тој начин јас да сум помогнал ним....бла бла
Ти не се разбираш. Никој не спамира. Едноставно им го кажуваме на бадијаџиите тоа што треба.
Да не ти е криво што бадијала е на поголем ранк од другите македонски сајтови, па затоа ова го пишуваш? Блеехх... многу ми е гајле за тебе. :)

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Ти не се разбираш. Никој не спамира. Едноставно им го кажуваме на бадијаџиите тоа што треба.
Да не ти е криво што бадијала е на поголем ранк од другите македонски сајтови, па затоа ова го пишуваш? Блеехх... многу ми е гајле за тебе. :)
хах ти се разбираш да да.
мм интересен форум ми е бадијала, повеќе од половината линкови ги копираат од некој друг варез форум (демек они имаат заслуга) и ги постираат. Покрај тоа и администраторите спамираат секој втор ден со некои банални пораки. Затоа и веке не го посетувам тој форум.

А

Ајсшутер

Гостин
хах ти се разбираш да да.
мм интересен форум ми е бадијала, повеќе од половината линкови ги копираат од некој друг варез форум (демек они имаат заслуга) и ги постираат. Покрај тоа и администраторите спамираат секој втор ден со некои банални пораки. Затоа и веке не го посетувам тој форум.
Види и на страните warez форуми пребарај една тема да видиш дека скроо секаде ќе ја најдеш истата плус има Бадијала! Uploads таму ќе ги најдеш аплоадираните од тимот.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Види и на страните warez форуми пребарај една тема да видиш дека скроо секаде ќе ја најдеш истата плус има Бадијала! Uploads таму ќе ги најдеш аплоадираните од тимот.
за тие badijala uploads не реков ништо туку за другите членови кои ги копираат само линковите од некои други

А

Ајсшутер

Гостин
за тие badijala uploads не реков ништо туку за другите членови кои ги копираат само линковите од некои други
Епа тоа ти кажував и јас секаде е така на сите странски форуми има членови кои сами ги ставаат (аплоадираат) ама се во мал број ни 1-2 проценти а има и членови кои прават само копи/пасте.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Како прво се лажеш. Ниеден администратор скоро не праќа пораки. Јас им праќам на сите - ErVoRuLeZ.
Спамирање е тоа што сите членови 1-2 пати ги известуваме за нова собиранка?
Спамирање е тоа што им се заблагодаруме на добрите бадијалџии што ни помогнаа за издигнувањето на ранкот?

Ти не знаеш што е спам. Само збориш глупости. :)

Тоа ти е варез. Секој и на сите форуми од некаде копира. Имаме и уплоадери кој наскоро ќе го зголемиме и тој тим.
Исто така имаме и дискусии како што има и кајгана.

Никој со сила не те тера да го посетуваш форумот. :)

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
да да не знам што е спам, 2-3 пораки во една недела ми стасуваа за собиранки, за ранк на алекса и што ти знам што друго.
Со среќа со аплоадирањето(со македонските мизерни конекции кои немаат ни 1 мегабит аплоад).

Z

ZeroStyle

Гостин
:pos:
Па у бадијала се све дечишта кои дркаат на варез.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.591
Поени од реакции
14.398
Не знам како може да правите споредба помеѓу тие два форума, бадијала си е варез форум, кајгана си е форум за дискусии. Бадијала има и посебен подфорум за дискусии, ама тој подфорум не може да се рамни со овој форум на кајгана. Бадијала има и варез-форум, можеш да најдеш било што, а кајгана тоа го нема. Јас лично редовно ги посетувам и двете, и двете ми се супер, не гледам тука место за ривалство и презирање помеѓу овие два форума.

Член од
29 април 2008
Мислења
31
Поени од реакции
0
^Па бадијала има место за се(варез и дискусија) и кајгана почна со ривалството не Бадијала.:uvo:

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
www.badijala.com Сакале,нејќеле бадијала е подобра од кајгана
Со што е подобра бе? не сери
варез е тоа неможе да се споредува со Кајгана
сакале нејќеле ќе морате да се соочите со реалноста сите други форуми да соберете број на членови пак ќе имате помалку членови од Кајгана:pipi:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
да да не знам што е спам, 2-3 пораки во една недела ми стасуваа за собиранки, за ранк на алекса и што ти знам што друго.
Со среќа со аплоадирањето(со македонските мизерни конекции кои немаат ни 1 мегабит аплоад).
Разор, ја сум и таму и тука. Спам на бадијала немам видено, бар кај мене во пп. Немам видено ни тука ни таму. За алекса еднаш добив известување и толку. А за собиранките...па добро е тоа да се дружат луѓе. И овде еднаш добив пп за собиранка, ништо страшно, напротив, фина работа :)

Инаку генерално овие форуми не се споредливи од причина што имаат различен концепт, различна цел и таргет група. А еден дел од членовите тука се и таму членови и обратно. Е сега, некому му легнал повеќе овој, некому тој форум. Секако дека секој македонски форум е добредојден, а посебно концепциски и содржински различен форум. Овде има дел политика и економија, таму нема (од одредени причини). Обратно, овде нема даунлоад и варез секција, таму има (од одредени причини). Мислам дека овие два форуми (не знам како е со идивиди.цом.мк) се истакнуваат доста над сите други во РМ, по активност и разновидност на теми.
Разноликост и шаренило во македонското интернет поле е одлична работа.

Член од
27 март 2009
Мислења
0
Поени од реакции
0
top.mk
наскоро ќе има нов дизајн, сајтот е многу функционален но е некако пренатрупан, со новиот дизајн се очекува растеретување

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
top.mk
наскоро ќе има нов дизајн, сајтот е многу функционален но е некако пренатрупан, со новиот дизајн се очекува растеретување
Интересен сајт, има многу информации. Дали е ова новиот дизајн или се подготвува?

Kajgana Shop

На врв Bottom