Македонски Идол

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Ај луѓе многу лошо ке биде ако го стават Вучич, без разлика дали ке ја води емисијата или во жири.. Одма губи на репутација шоуто.
Ја мислам дека за водител треба да го викнат Тони Михајловски или Игор Џамбазов. Они супер ке си ја завршат работата и ке ја прават интересна емисијата.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
285
Поени од реакции
39
Ма Вуле 1000000% оди во жири, само ме интересира дали тие што убаво ке испеат ке ги почасти со 100 грама кафенце што ке може да си го подигнат во просториите на А1 по завршувањето на емисијата, како што правеше на тоа неговото...хм..шоу(?) :vozbud:
А за талентите што ке се пријават...па не знам, може и ке има некој талентиран ама за жал талентираните ретко се пријавуваат а обично гледаме препотентни self-proclaimed млади, згодни и надежни таленти т.е фрикови упицани а ла Елвир Мекич и Цеца со хитови од типот `Бригу бринем, ти ми беше све што сам имао` и гласовни могучности како мачка во Февруари или вол во бунар :toe: Како и да е, ке има со што да се занимаваме ехеее и теми посебни ке се отвараат за талентите :)

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
За водители претпоставувам иванНа и жаре..или ненад. Истата екипа од фешта лани.

С

сашенко

Гостин
Треба да се стави некој Лудак за водител...Убаво рече Dаrmon....ТОНИ МИХАЈЛОВСКИ....ке биде интересно....

Круме

Life, Get One!
Член од
28 март 2010
Мислења
449
Поени од реакции
32
Леле којзнае колку ќе се смееме на вакви „таленти“ :)

S

Sheldon Cooper

Гостин
Абе би се приjавил jас на ова, само срам ќе биде пошо ќе ме глеа цела нациjа и шо ако го згрешам текстот и напраам некоjа смешна верзиjа од типот на Кен Ли? Лол..поубаво да си седам мирен а не дека не пеjам убаво, напротив иам убав глас (нормално никоj ме нема чуено бидеjќи наjчесто пеjам кога сум сам дома :). Аj ќе видиме што како ќе биде од приjавувањето ама ако нешто се приjавам очекувам поддршка од вас Каjганџиите :) Поздрав

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Ма Вуле 1000000% оди во жири, само ме интересира дали тие што убаво ке испеат ке ги почасти со 100 грама кафенце што ке може да си го подигнат во просториите на А1 по завршувањето на емисијата, како што правеше на тоа неговото...хм..шоу(?) :vozbud:
А за талентите што ке се пријават...па не знам, може и ке има некој талентиран ама за жал талентираните ретко се пријавуваат а обично гледаме препотентни self-proclaimed млади, згодни и надежни таленти т.е фрикови упицани а ла Елвир Мекич и Цеца со хитови од типот `Бригу бринем, ти ми беше све што сам имао` и гласовни могучности како мачка во Февруари или вол во бунар :toe: Како и да е, ке има со што да се занимаваме ехеее и теми посебни ке се отвараат за талентите :)
Вол во бунар хахахахаха. Кај ти текна ова.
:)
Ја би се пријавил и би пеел ко тие ВТОРИТЕ што ги спомна Elly, тие воловите во бунар, и секако со соодветна песна која ке одговара на мојот прекар.
Со таква песна, тврдам дека ке имам гооолема конкуренција.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Што добива победникот освен ништо и надеж дека некој менаџер, или продуцент ќе се заинтересира за него? :)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Зш не е темава во ЧДА?
Затоа што Идол како шоу е светски бренд и е мега успешно. Тоа што македонскиот менталитет не дозволува да се направи нешто асално, или дури и да се направи се кења за тоа уште пред да почне е друга работа.

Г

Господ

Гостин
Затоа што Идол како шоу е светски бренд и е мега успешно. Тоа што македонскиот менталитет не дозволува да се направи нешто асално, или дури и да се направи се кења за тоа уште пред да почне е друга работа.
Добар музичар не се пријавува на вакви какушки.

В

Вори

Гостин
А,како тој добар музичар ќе успее во музиката ако некаде не се експонира?
Знаеш ти дека има деца што пејат подобро од пола македонска естрада,а никој не ги знае?

R

Razorblade Kiss

Гостин
Добар музичар не се пријавува на такви феил натпревари за да биде исмеан заедно со дегените што ќе настапат покрај него.Тие што се пријавуваат на такви натпревари се мамини галеници што мислат дека ако идат на часови по пеење господ за муда го држат.
Ретко некој со развиен глас,а скоро никад со добра боја И развиен глас.

--- надополнето ---

Мразам,ама многу мразам тоа што на музиката се гледа ко на рудник за пари и се додека се тепаат тие пари никој кур не го боли за духовната вредност на музиката.
Второ,воопшто презирам компетиција во музиката и муабети во стилот овој или оној е подобар.
Трето,ако веќе мора да се прави кој кур да ставаат во жири некој рандом лудак кој нема две чисти со музика?
Па би можел да користиш цензури додека ја искажуваш очигледната фрустрација.
„Феил натпревари“ бе,којзнае колку си кул сега :)...ах,боли понекогаш да бидеш самоук,и да не си сфатен од нацијата.
:)
Види,духовната вредност на музиката се познава по тоа дали е добро направена. Настрана сите зимски/летни/сезонски хитчиња кои се правени со рок на траење,2-3 месеца,после тури пепел. Штета што денес тие доминираат.
Но,од друга страна,и денес постојат квалитетни изведувачи и бендови,кои се познати но нивната музика е нешто подлабоко од сексуалните фантазии на еден тинејџер/ка. На тебе е да избереш што ти се допаѓа.
Секој гаражен бенд,секој талент сонува за тоа да биде виден и да ги има своите 5 минути слава. Никој не ги тера да бидат победници на Идол,но дека ќе бидат забележани од некого тоа сигурно.

Но тоа е веќе друга тема.
Како и да е,над буквите,имаш бројки,над 8цата ѕвездичка...use it. За „срамни“ букви. :smir:

Г

Господ

Гостин
Зошто кул?
Демек некое тешко металчиште сум,како ги викаа,true металци.
Не сум кул,исто ми се фаќа,али намерно да се пријавувам на шоуа кајшто,кај е намештаљка па и жирито си игра к*рта*aк со учесниците...не.
Демек,не знаеме дека таквите шоуа се чисто за забава на рајата.
И да после се пројавуваат "пеачи" со една песна која им ја напишал композитор фактор икс али важно е на спотот да играат моми со деколте до пупак и допи*њаци.
Тоа не е уметност,тоа е шоу-бизнис.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom