Македонските хакери им вратија на бугарските

Статус
Затворена за нови мислења.

Swifty

Никола
Член од
5 февруари 2007
Мислења
992
Поени од реакции
2
Јебига,бугарите секогаш биле,како дува ветерот така и они одат...така да мило ми е што се најде некој да им врати на најподол начин како што тие од секогаш го правеле.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.101
Поени од реакции
11.528
Ами не виждам да има нешто на сајта на Президента.

А и този скопски вестник "Време" е от типа на нашата ж'лта преса. 100% от това, което пишат е п'лна измислица. А и за никого не е тајна, че вестника се спонсорира основно от ср'бските тајни служби. Единствено С'рбија нјама интерес Б'лгарија и Македонија да се разбират.
Во право е татаринов. Имаме докази дека навистина е направено?

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
maliOT напиша:
trebalo cutenkata kako bugarite....
ne priznavaat deka bile napadnati
nie sami si se ispofalivme....
:)))))
cuti i praj gi krs
nemase da bideme makedonci ako ne se ispofalevme...

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Kaitek да стори и нешто добро за државата. :cuc:

Браво за хакерите. :)

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
МАКЕДОНСКИ ХАКЕРИ ИМ ВРАТИЈА НА БУГАРСКИТЕ

Македонски хакери го нападнаа официјалниот веб-сајт на бугарскиот претседател Георги Прванов, како одмазда за хакерите што на 21 јануари поставија текст на бугарски јазик на страницата на македонскиот претседател Бранко Црвенковски.

„Имаме силни докази дека нападот врз македонскиот претседател беше план, нарачан и платен од бугарската влада, а го изведе хакерската група ТИМ ЛЗО. Трансферот на парите е направен преку „Прва карипска банка“, а крајната дестинација на парите е во Лос Анџелес“, пишува во текстот објавен на сајтот на бугарскиот претседател под кој е потпишана групата Македонски обединети сили.

Во директното писмо до Прванов тие се извинуваат за криминалниот упад на веб-страницата, велат дека на тоа биле присилени и дека се подготвени да војуваат на сите фронтови во „виртуелно и реално време“.

Хакерите му порачуваат на бугарскиот претседател дека ова може да заврши ако бугарската влада ја запре војната на Интернет што таа ја почнала.

„Ако ова писмо не го сфатите сериозно и нападите не престанат, имаме моќ и ресурси да го кренеме ова на повисоко ниво. Тоа значи дека бугарските компании нема да имаат сигурен бизнис во Македонија, бугарските дипломати ќе бидат напаѓани и дури убиени, а бугарската амбасада уништена“, се закануваат хакерите.

Пред неполн месец бугарските хакери на сајтот на Црвенковски поставија текст насловен со бугарското национално мото „Во обединувањето е силата“. „Велите дека се стремите да влезете во ЕУ, а во исто време продолжувате со некакви глупави лаги. Не заборавајте дека соединувањето не прави посилни. Да не ве потсетуваме во иднина на ова“, му порачаа бугарските хакери на Црвенковски.

Текстот на страницата на Црвенковски беше поставен на бугарски јазик. Македонските хакери му пишаа на Прванов на англиски јазик.

http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=9&tabid=1&EditionID=1003&ArticleID=66031

P

Princ

Гостин
Мене не ми се верува. Време само знае и никој друг. Чудно.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Видете да биеме реални, ако навистина го хакнале сајтот, а тоа што вметнале текст и сл, тао треба најдобр да си го знае бугарскиот претседател, или тие од неговата служба, и релано гледано голем скандал би било да се дознае дека му го хакнале сајтот па затоа и нема никави информации во бугарија за тоа, срамота е, тоа што на нашиот претседател му го хакнаа се дозна пошто некој од неговата служба има кажано на некој од весниците не ради тоа што некој од вработените од весниците проверувал на неговиот сајт.
Така ако има порака од македонскте хакери навистина се надевам дека ја прочитал тој за кого е наменета, со бистар ум не лажејќи се себеси дека станува збор за српска тајна служба.

P

Princ

Гостин
Кај се администраторите да поделат неколку бана? Или треба и јас на албански да почнам да пишувам па да стане боранија овде? Што .!. од дискусија која не ја разбирам? Да знаев бугарски ке одев на бугарски форум, ама не знам, тоа е една од причините зошто сум ОВДЕ.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Избришани се бугарските постови

Член од
5 февруари 2007
Мислења
47
Поени од реакции
1
Направо си ми даите бан.
Като неискате да четете на друг език .
После непитаите зашто не влизат б'лгари и зашто се зајаждат.
Иначе гледам вие влизате в наште форуми и добре разбирате какво пишем.Ама никои не ви трие мненијата .

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
CoolM напиша:
Направо си ми даите бан.
Като неискате да четете на друг език .
После непитаите зашто не влизат б'лгари и зашто се зајаждат.
Иначе гледам вие влизате в наште форуми и добре разбирате какво пишем.Ама никои не ви трие мненијата .
Правилата на форумот при кои си се согласил кога си се регистрирал велат: македонски јазик и писмо. Доколку сакаш да пишуваш на бугарски јазик, користи македонска кирилица.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
47
Поени од реакции
1
абе комплексарска рабора ама вие си решавате.
Т'РКАИТЕ на волја :)
И бан ми даите
Само изчакаите онја дето се п'чи че от чернобели снимки прави цветни да го видја :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom