Македонска фудбалска репрезентација

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Бабунски кај го најде она дрвоно од Напредок,дечкото незнае кај тера.
Одбраната тиња...

И шо му е поентата на Бабунски со шипратине Фазли и она другоно дрво што носи 8.
Тимов и на двајцата може да им предава.

Сеа за сеа задоволуваат само Спировски и Давид.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.331
Десниот бек катастрофа ни покрива ни во напад е корисен... Голманот при вториот гол си чепкаше носот... Отиде на проценка при шут од 12-13 метри... Средниот ред е нешто неверојатно... Спировски и Бабунски фантастични...како да гледам среден ред на некоја силна репрезентација... Фазли отсечен исто и Трајковски...
Хммм десниот бек Филип Најдовски мислам дека од оваа година почнаа да го играат на десна позиција, пошто им фалат десни бекови во Напредок. За младава репрезентација го земаа пошто останавме без Владица Брдаревски...
Најдовски не е баш најсовршен за таа позиција...

За Столе Димитриевски сум кажал и порано дека никогаш не ме импресионирал којзнае колку во однос на тоа колку го величаа. Али ајде намерно сум зборел пошто играл за Работнички, а тоа што сите што збореа го имаа гледано само против Анортозис е друга работа :D Какви се голови прими во ланска полусезона во Македонско првенство...
Втора полусезона настапувше за Кадиз Б како позајмен од Удинезе, во четвртата Шпанска лига. Кој го знае дали напредувал...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Утре и да земеме бодови не сум голем оптимист. Ќе следат два дуели во октомври на домашен терен со Србија и Хрватска на кои мислам дека ќе биде тродупло потешко да се стигне до бодови. За да се истераат квалификацииве и да се стигне на една од двете позиции треба висок квалаитет кој ќе се манифестира низ целиот тек значи повеќе од една година, што ние го немаме. Такада да не се залажуваме дека со утрешно реми па дури и победа имаме шанси. Треба успехот да се гледа кај овие до 21 година. па во иднина да се гради посилна и поискусна екипа која ќе може да се пласира на следното Европско.

А

Анноун

Гостин
Само не ми е јасен овој Спирковски зошто се врати во Мак. Првенство .

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Богдановиќ и Најдовски катастрофа позади. Ранѓеловиќ тешко се снаоѓа со вакви цврсти противници, Трајковски треба уште лепче да јаде, Бабунски е играчиште...

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.583
Поени од реакции
22.530
Одбраната на кошаркарите можеби беше (една од) најдобра(ите) на ЕП во Литванија, ама за таа сметка и ракометарите и фудбалерите(и сениори и млади) во одбраната дува промаја. :D

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.331
Инаку ниеден од резултатите не ни се поклопија, освен Босна-Германија така да и 2-60 да тепаме џабе ќе биде. Сепак убаво би билов да не си одиме поразени :D
--- надополнето: 10 септември 2012 во 20:09 ---
Ауууу каква акција, и Фазли излага 1 на 1 но ја зарога 30 метра над гол ццц

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.331
Фазли беше бе, Хасани не ни игра... :cautious:
Чек бе зошто овој вика Хасани? :D
Се издркав сега и јас, нели беше земен за прв тим? Не обрнав внимание на тоа, и така сецка не им се гледаат фаците...
EDIT: Утна коментаторот место Фазли, рече Хасани и мене ме излажа :D

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Утре и да земеме бодови не сум голем оптимист. Ќе следат два дуели во октомври на домашен терен со Србија и Хрватска на кои мислам дека ќе биде тродупло потешко да се стигне до бодови. За да се истераат квалификацииве и да се стигне на една од двете позиции треба висок квалаитет кој ќе се манифестира низ целиот тек значи повеќе од една година, што ние го немаме. Такада да не се залажуваме дека со утрешно реми па дури и победа имаме шанси. Треба успехот да се гледа кај овие до 21 година. па во иднина да се гради посилна и поискусна екипа која ќе може да се пласира на следното Европско.
Ако ѓзавршат 3ти може да излеземе од последниот шешир и така место ние да сме најслабата репрезентација во група ќе биде Андора или Фарски острови и со тоа помала конкуренција на следното Европско каде ќе има 24 репрезентации.

А со Хрватска и посебно Србија имаме шанса да направиме многу.Јас се кладам дека утре Србија ќе изигра нерешено со Велс дека немаат никаков напад.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.331
Каква топка му пикна Ранѓеловиќ на Фазли, ама џабе кога напред имаме минус играч :tapp:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Фазли... незнам како го повикаа овој и за сениорите тогаш.... :facepalm: Уствари знам како... :icon_lol:

Го имал Ашковски на клупа, поарно со него десно место со Најдовски.

Столе многу месечари упм... :unsure:

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
Каква топка му пикна Ранѓеловиќ на Фазли, ама џабе кога напред имаме минус играч :tapp:
Дај нека го стават Станков место Фазли или Трајковски нека игра напред. Стварно не можам да сватам што гледаат селекториве во овај Фазли...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.331
Фазли... незнам како го повикаа овој и за сениорите тогаш.... :facepalm: Уствари знам како... :icon_lol:

Го имал Ашковски на клупа, поарно со него десно место со Најдовски.

Столе многу месечари упм... :unsure:
Лев бек е Ашковски тоа е проблемот :D

Kajgana Shop

На врв Bottom